Oldalsáv

Magabiztos győzelem, némi izgalmakkal

2018. október 1.
Férfi Futsal NB I. 4. fordulójának slágermérkőzése a DUNAFERR DUE DUTRADE FC-FUTSAL CLUB VESZPRÉM 5 – 3 (4 - 0)-ra végződött összecsapás volt, amit a Dunaújváros Sportcsarnokban vívtak hétfő este.

Egy igazi rangadót remélt a szépszámú közönség. A kisebb létszámú, de zajosabb és lelkesebb csoport a vendégeknek szurkolt. A helyieket bíztatók a kedvenceik ziccereire mozdultak be igazán. Ők is bőven zajonghattak, jó okuk volt rá.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

A kezdés után

Mindkét fél úgy látott a dolga után, hogy egy pillanat alatt látszott, itt mindenki nyerni akar. A Dunaferrből Németh, Fekete és Hosszú három percen belül dupláztak, de Spandler szerencsésen mentette a kísérleteiket. A másik oldalon Bencsik duplájával Cseresnyés vakmerően melegített be a kapujában.

Az első igazi bravúrszámra nem sokat kellett várni. Hosszú tanítani valóan ívelte át keresztben a pályát, amit Pál Patrik mesteri megoldással vett át, és lőtte a hálóba: 1-0 az 5. percben.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

A piros mezes hazaiak egy pillanatnyi szünet nélkül, káprázatos megoldásokkal ostromolták a vendég kaput. Hosszú ezúttal az előbbi színvonalon tálalt Fekete elé, akinek a belőtt labdájára remek időzítéssel érkezett Németh, és védhetetlenül bombázott a hálóba: 2-0 a 6. percben.

A Veszprém mestere, Madarász János azonnal időt kért, hogy rendezze a soraikat. A mágia egyenlőre még nem működött, mert a parádés akciókat továbbra is a Dunaferr legénysége vezette, elsősorban még a szokásostól is nagyobb kedvvel játszó Fekete - Hosszú páros révén.

A veszprémi oldalról Tatai, Dávid, majd Gyurcsányi kényszerítette a hazai kapust újabb bravúrokra. A választ előbb Fekete nagy bombája, majd Sáhó pazar, gólt hozó lövése adta: 3-0 a 17. percben.

Ez az eredmény már komoly motiváció volt a vendégeknek, akik főképp Tatai és Gyurcsányi révén még nagyobb elánnal kényszerítették Cseresnyést újabb látványos bravúrokra. A választ Pál távoli bombája jelentette, amit a betömörülő védők önfeláldozóan vágtak ki a mezőnybe.

Az utolsó percre is maradt egy Dunaferres álom akció, amely ezúttal is Hosszútól indult, aki ragyogóan tálalt Klacsák elé, ő Feketét kiszolgálva lövetett a centerrel, egy vastapssal jutalmazott újabb gólt: 4-0 a 20. percben.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

A szünet után

Minden hazai szurkoló számára, futsalos álomba illően kezdődött a játék, hiszen Hosszú ritkán látható nagyszerű megoldással növelte a csapata előnyét: 5-0 a 22. percben. A sort Klacsák folytatta volna, de a lövését a kapus hárította.

A Veszprém csapata mindent egy lapra feltéve, innét 5:4-es emberelőnyben támadta végig a mérkőzést. Előbb Bencsik durrantott két méterről fölé, majd Tar tüzelt, amit előbb Cseresnyés hárított, de a duplára már nem volt fegyvere: 5-1 a 29. percben.

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

A vendégek vérszemet kapva kihasználták a hazaiak megingását további nyomás alatt tartották a kapujukat. Újra Bencsik próbálkozott, majd Tatai szépített: 5-2 a 30., 5-3 a 34.-ben.

Ennyi azonban pontosan elég volt a Dunaferrnek a pofonokból, s bár az 5:4 változatlanul nagy teher lehetett a számukra, de keményen beleálltak a csatába és Cseresnyés a kellemetlen sérülése után végleg lehúzta a rolót. Az eredmény változatlan maradt.

Aki álom futsálért, csodás gólokért, zseniális egyéni teljesítményekért, őrületes csatáért választotta a mérkőzés megnézését, nem csalódhatott. A Dunaferr káprázatos első félidőt produkált, és a végjátékban az önfeláldozó küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztak.

A második félidőben a vendégek is bemutatták, hogy valóban egy jó kerettel érkeztek. Elismerve a produkciójukat úgy gondoljuk, hogy a DUNAFERR DUE DUTRADE FC megérdemelten tartotta meg a három bajnoki pontot.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB