Oldalsáv

Jól érzi magát nálunk

2018. augusztus 11.
Sáhó Kristóf fiatalember, most töltötte be a huszonegyedik életévét. A jó híre, amit az előző klubjában, a Rába ETO futsal csapatában és a különböző korosztályú válogatott csapatokban szerzett, országosan is ismertté tette. A tehetséges játékos a nyári átigazolási szezon végén Dunaújváros Futsal csapatát választotta. A mára már beilleszkedett játékossal az első itteni benyomásairól beszélgettünk.

Mi kellett a sikereidhez?

Nyilván kell hozzá valamennyi tehetség, de mindenekelőtt nagyon sok munkára van szükség ahhoz, hogy bármelyik kategóriában sikereket érjünk el.

Nagyon verekedős a posztod, a centeré.

Valóban, ez egy elég kemény feladatot jelent, folyamatos küzdelemre kényszerül, aki ezt játsza. Nyilván rendes fizikum is kell hozzá. Jelenleg 180 cm és 80 kg vagyok, ezért az izomtömegem fejlesztésére van szükségem. A pályán kívül egy szelíd és remélem, hogy udvarias ember vagyok, de a csata az más. Ott kemény agresszivitásra van szükség, a szabályok engedte kereteken belül. Korábban nehezen ment a helyes arányok megtalálása, de mára már egyre jobban megy ez is.

A válogatott színeiben is szép sikereket értél el.

Fehér Zsolt vezetésével az U19-es és az U20-as válogatottakkal valóban jó meccseket vívtunk, szép sikereket értünk el a Visegrád Kupa mérkőzésein.

Sáhó Kristóf Sáhó Kristóf Hogyan alakul a beilleszkedésed a csapatba és a városunkba?

Nagyon pozitívan fogadott a vezetőség, a szakmai stáb és az egész csapat. Úgy érzem, hogy mára már befogadtak. Igaz, hogy Győrhöz képest ez egy csendes kisváros, de nekem nem jelentett gondot a beilleszkedés. Tápon, egy kis faluban nőttem fel, ezért jobban szeretem az ilyen nyugisabb településeket, mint Dunaújváros. Nekem eddig nagyon pozitív benyomásaim vannak.

A számok nyelvén

Kristóf kilenc éve lett először igazolt játékos, az  FC Táp színeiben. Öt év múlva már a RÁBA ETO kötelékébe került, ami egyfajta garancia lett a töretlen fejlődéséhez. Az általa végigjárt korosztályos és az első ligás csapatban, az összesen 378 mérkőzésén 162 gólt írtak a neve mellé.

Az elmúlt szezonban, amikor a győri zöld-fehéreknél az ismert módon már egyre több lehetőséghez jutottak a fiatalok, 29 alkalommal lépet a pályára és 9 találattal büszkélkedhetett.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB