Oldalsáv

Amiért érdemes a meccseinkre járni

2018. június 5.
Néhány nagyszerű pillanatot idézünk fel a Bronzcsata második mérkőzéséből. Nagy volt a tét: a versenyben maradás. Ehhez viszont győzni kellett a DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapatának. Gond nélkül megoldotta, 4-1-re gyűrte le a kitűnő erőket felvonultató SWIETELSKY HALADÁS VSE-t.

Hogy ehhez egy nagyon jó csapat szükséges?!

A miénk pontosan ilyen. Mondunk rá néhány példát.

A fiúk úgy kezdték a meccset, ahogy ilyenkor az elvárható. Magabiztosan és eredményesen. Hosszú Ádám meglépett a balszélen és elsőre fölé bombázott, de a másodiknál már kicsalta a kapust, elfektette és elegánsan fölötte lőtt a hálóba: 1-0 a 3. percben. A válasz egyből érkezett. Melo José Michel, a vasiak egyik legjobb igazolása, szinte a röplabda csarnokból dörrentett rá, s a labda a pipába vágódott: 1-1 a 4. percben. Az ilyesmin kár szomorkodni, inkább legközelebb már alkalmazni kell a fegyverüket.

Amikor a csapat érdeke alá rendeljük a magunkét

A versenyfutás, egy sajnálatos drámai betéttel, Reveland méltatlan letaglózásával folytatódott. A Csékánk helytállása példaértékű volt, hiszen az eset után még voltak bravúrjai, de Dróth bombájának védése után cserét kért. Egy olyan játékos, aki ugyan már vígan elmúlt huszonhárom éves, de a pályakezdők lelkesedésével és örömével végzi a dolgát a kapuban. Felmérte, hogy mi a jobb a csapatának: egy másik top formában lévő társának, Rigónak a beállítása, vagy az ő, a sérülés miatti kockázatos szereplése?! Fájdalmas, de óriási sportemberi mentalitásról tanúskodó lépés volt.

A maximumot adták

Minden labdapattintást fel lehetne sorolni, de most csak annyit mondunk, hogy Pál Patrik óriási akarással, Fridrich habkönnyű labdazsonglőrséggel tette a dolgát. Rigó a kapuban, Németh Péter, és Hosszú Ádám nyilván a mezőnyben, vagy a gólvonalról indulva, szinte extázisban harcolt, mentett és egy villanásnyi idő múltán már a Haladás kapuját veszélyeztette. Mi több Hosszú kifürkészhetetlen cselei után álompasszt lőtt Fekete Robinak, aki NASA pontossággal helyezett a hálóba: 2-1 a 18. percben. Azért valljuk be: Dróth és Melo José, Öreglaki és Hajmási is letesztelte az idegeinket… 

„Óhajt valaki egy habkönnyű megoldást?”

Mintha a Németh Péter, Horváth Norbert páros ezt kérdezte volna és, ha már megígérték, egy szögletet felhasználva Németh fölvarázsolta Horváth lábára a játékszert, aki szolidan és pontosan, hogy majd egyszer tanítani lehessen, sóhajtotta azt a hálóba: 3-1 a 19. percben. A drámát Hajmási fokozta a kontrájával, de Rigó állta a próbát.

A fordulás után

Régen láthattuk ennyire feldobva a csapatunkat, mint amikor visszajöttek a szünetről. A legrosszabb, mosolygós póker arccal álltak föl a kezdéshez, amivel jelezték, hogy ezt a meccset már nem engedik el.

Pedig. Melo José és De Sosa is mindent, és még egy kicsit, letett a pályára a szépítéshez. De ugye a fehér mezesek is komolyan gondolták a dolgot… Aztán Szeghy aki most már a sprintekben is verte az őrzőit, ismét elővette az egyik bevált indítását, amit Fekete emberrel a nyakán is megszelídített, hogy a góljával ismét emlékezeteset alkosson: 4-1 a 26. percben.

A végjáték

Ezt az őrjítő tizennégy percet! Az emberelőnyben, a kapust mezőnyjátékosra cserélve támadó Haladás elképesztő nyomás alá helyezte a hazai kaput, de mindenki egy emberként, megingás nélkül harcolt az utolsó pillanatig. Egy maguknak és a szurkolóiknak egyaránt óriási örömöt adó győzelmet aratva.

Föltámadt a csapatunk?

Nem. Szombathelyen, az első meccsen ugyanezt, ugyanilyen szépen játszották, csak akkor nem ment a góllövés. Még egyszer nem fogják elfelejteni!

Fotó: Dénes J. Fotó: Dénes J.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB