Oldalsáv

Jó idegzetű szurkolóknak való mérkőzés következik

2018. május 4.
A Férfi Futsal NB I. "A" csoport 7. fordulójában a DUNAFERR DUE RENALPIN FC- NYÍRGYULAJ KSE mérkőzés a soron következő, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, 2018. 05. 07. hétfőn 19:00-től.

Amikor egy küzdelmes, izgalmas mérkőzésre hívjuk fel a figyelmet, nem hatásvadászok szeretnénk lenni, hanem realisták vagyunk.

Már a Nyírgyulaj NBI-es futsal csapata sem a régi

Attól egy klasszissal jobbak lettek. Két remek sorral, közöttük szép számmal válogatottakkal, mellettük három kiváló ukrán légióssal állnak fel. A korábbi dicséretes terveik a stabil bent maradásra úgy látszik teljesülnek és talán nem túlzunk, ha azt gondoljuk, hogy még merészebb terveik is születhettek…

A rájátszást a szomszédvár listavezetőjével, idegenben egy akkor még meglepetésnek számító 2-1-es zakóval kezdték. Sokáig ízlelgettük az eredményt, de utána a DUNAFERR DUE RENALPIN FC is ellátogatott, a mára már egyre zajosabb és kemény csatákat jelentő nyírbátori csarnokba, ahol 3-2-es újvárosi siker született. Egyúttal megismerhettük az ottaniak jelentős változását.

Az első két meccsen már kiderült, hogy a Nyírgyulaj csapata az egy villanásnyi kihagyást is szigorúan bünteti, így akik látták az új játékukat, nem csodálkoztak a Fradi elleni, idegenben elért 2-0-s győzelmükön. A következő megmérettetésük a hozzájuk érkező Debrecen ellen következett. A sodró lendületű játék az 5-2-es sikerüket hozta. Legutóbb a Berettyóújfalut fogadták és a vendégek okkal örülhettek a két gólos győzelmüknek!

Jelenleg a csoport harmadik helyén állnak, és most Dunaújvárosba készülnek. Nyilván komoly tervekkel. Egy biztos, nagy csata várható!

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

Eddig soha nem látott módon, már hosszú ideje, a mérkőzéseink előtt nem kis izgalmat teremtve, a mindenféle gyógyító emberek sikeres munkája befolyásolja a soron következő mérkőzéseken pályára lépő összeállításunkat. Bizakodunk, hogy hétfőn a tudás és a felkészültség alapján válogathat a vezetőedzőnk.

Hogy mi is történt a rájátszás eddigi szakaszában? A hadra fogható legénységünk az adott mérkőzéseken a tudásának legjavát produkálva, harcolta végig az előző négy fordulót. Az őket sújtó sérüléshullámot maximális akarattal próbálták feledtetni. A nehéz körülményekkel dacolva, most a második helyen állnak. Kettő ponttal a harmadik helyen álló mostani vendégek előtt. Sietve tesszük hozzá, hogy sorsolás rendje miatt, ők egy meccsel többet játszottak. 

A rájátszást a már említett Nyírgyulaj elleni, idegenben vívott 3-2-es győzelmünkkel kezdtük. Utána jött a Fradi, az eredmény pedig egy szívmegállítóan izgalmas mérkőzésen a fájdalmas 2-2.  A következő kihívást a Debreceni portya jelentette. A fordulatos találkozóról, 4-2-es sikerrel tért haza a csapatunk. Legutóbb az ide érkező MVSC Berettyóújfalu okozott nekünk megoldhatatlan feladatot. Nem a mi napunk volt, az akkor is tartalékos alakulatunk parádés, de meddő játékuk után sajnos bukta a pontokat az 1-4-es eredménnyel..

Majdnem két hét állt a rendelkezésre arra, hogy megerősödve és a siker reményében vegyük fel föl a harcot, a Nyírgyulajjal. Hitből, akaratból, tehetségből nem szenvedünk hiányt. A győzelemre törünk!

Fotó: Dénes J. Fotó: Dénes J.

Hajrá Újváros, hajrá Dunaferr! 

A mérkőzésről a FB oldalunkról írásban, élőben tudósítunk.

Nagy a tét!

Tudtuk előre, hogy a Férfi Futsal NB I: rájátszása sok izgalmat fog hozni, de most már bőven beigazolódott, hogy nagyon nagy a tét, már senki sem szeretne hibázni. A most következő meccs előtt a csapat fontos szereplőitől érdeklődtünk: milyen érzésekkel készülnek rá?

Születésnapi ajándék lehet

Takó Csabát, csapatunk vezetőedzőjét megkértük, hogy foglalja össze  a következő mérkőzés előtti gondolatait. Én már teljes mérkőzéslázban vagyok te, hogy állsz vele?

I Takó Csaba (Fotó: Dénes J.) Takó Csaba (Fotó: Dénes J.) gen, azt látom, hogy teljesen rá vagy pörögve, de mi is hasonlóképpen állunk vele. Nyilván nekünk ez egy olyan mérkőzés, ami adott esetben, akár sorsdöntő is lehet. Ezért mindenki fokozottan készül a hétfői találkozóra. Kicsit félve mondom, de az elmúlt időszakhoz képest nagyságrendekkel jobban dolgozott a társaság az elmúlt héten. Bízok benne, hogy ennek a mérkőzésen meg is lesz az eredménye.

Felgyógyultak a sérültjeink?

Ezen a téren valamivel előrébb tartunk. Reméljük, hogy a Horváth Norbi pályára léphet, most viszont a Fridrich Dávid nem tud játszani a sárgalapos eltiltása miatt.

Azt gondolom, hogy ha azt a játékot tudjuk hozni, mint a Berettyóújfalu elleni mérkőzés első félidejében, akkor az már egy jó kiindulási alap lehet, amihez nyilván hozzá kell tenni az eredményességet is. A szép játék mellett a gólokat is be kell lőni, és akkor ki fog jönni, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

Természetesen jó alakulat az ellenfelünk. Igaz, hogy az utolsó két alkalommal idegenben találkoztunk velük, de ott nagyon megnehezítették a dolgunkat.  Ennek ellenére megvagyok győződve arról, hogy a miénk egy sokkal jobb csapat, mint az övék. Bízok abban, hogy ennek érvényt is tudunk szerezni és remélem, hogy a csapat megajándékoz engem a születésnapomra egy szép győzelemmel!

Horváth Norbinak, aki a posztján az első honi futsalosnak az elmúlt időszakban a mielőbbi gyógyulásáért szurkoltunk. Ezúttal már hozzá illőbb a kívánságunk: a sikeres visszatéréséért izgulunk...

Horváth Norbert (Fotó: Dénes J.) Horváth Norbert (Fotó: Dénes J.) Nagyon örülünk a felépülésednek!

Köszönöm szépen, én is örülni fogok, ha visszatérek, mert remélem, hogy tudok majd játszani.  Egy komoly gyógykezelésen vagyok túl, van még pótolni valóm, igyekszem mielőbb visszanyerni a jó formámat. Már nagyon hiányzott a játék, de az edzések is.

A Nyírgyulaj mindig egy nehéz ellenfelünk szokott lenni, de nem csak a mi számunkra, hanem a többi csapatnak is komoly feladatot adnak. Biztos, hogy nem lesz könnyű, de megfogjuk nyerni a mérkőzést!

 

 

 

 

 

Komoly, vagy sorsdöntő meccs vár ránk? Németh Péter a csapatunk egyik klasszisa erről így nyilatkozott:

Németh Péter (Fotó: Dénes J.) Németh Péter (Fotó: Dénes J.) Mindkettő. A bajnokság úgy alakult, hogy a csoport második helyéért, egyúttal a bronzmeccsért folyó harcban a Nyírgyulajjal kell ki-ki meccset játszanunk. Nyilván mindkettőnknek lesznek utána mérkőzéseink, de sorsfordító lehet, ha most hétfőn nyerünk, mert azzal leszakíthatjuk őket. Nem izgulunk, de fontos találkozó lesz, mert ha nyerünk, akkor elmegyünk öt ponttal és a többi opciót már nem is mondanám. Erre készülünk és ezért edzettünk a héten.

A szurkolóinknak azt üzenem, hogy nagyon várjuk őket és a bíztatásukat, jöjjenek ki minél többen! Reméljük, hogy a segítségükkel, egy jó meccsen, megverjük a most következő ellenfelünket is!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB