Oldalsáv

Ezt is komolyan vesszük

2018. május 20.
A csapatunk ugyan már biztosan megküzdhet a bronzéremért, de a Férfi Futsal NB I. "A" csoport 9. fordulójában következő DUNAFERR DUE RENALPIN FC- DEBRECENI EGYETEMI AC mérkőzésre is alaposan felkészül. Az esemény a Dunaújváros Sportcsarnokban, 2018. 05. 21. hétfőn, 19 órakor kezdődik.

Néhány tény a DEBRECENI EGYETEMI AC csapatáról

Az egyetemi csapat már lassan elfelejtette az újonc státus nehézségeit, és most már gőzerővel készülnek a bentmaradás kivívására. A rájátszást a Fradival kezdték és keményen bántak velük, amit a hazai pályán elért 4-2-es győzelmük bizonyít. Mint láthatjuk, ők lettek a legnagyobb riválisuk. A Népligetben is elbántak velük. A tőlük erősebb csapatok, mint a Berettyóújfalu, a Nyírgyulaj és a Dunaferr, már megoldhatatlan feladatnak bizonyultak a számunkra.

A legutóbbi találkozásuk a listavezetővel, a debreceni egyetemi sportközpontban, viszont már nem kevés kérdőjelet pattintott a közvélemény elé azzal a bizonyos 3-3-as végeredményükkel. Most már mindegy is, hogy miként született meg az a bizonyos egy pont, de tény, hogy az a legjobbkor jött a számukra. (Megbízható futsal szaktekintélyek szerint a hétfő esti ellenfeleink legnagyobb otthoni segítsége, a mindenki számára feledhetetlen pályaborításuk.)

A táblázaton a nyolc pontjukkal, és a -2-es gólkülönbségükkel, eggyel leszakadva követik a Nyírgyulajt, és eddig ötöt vertek rá a Fradira, aki pedig egy meccsel többet játszott, mint ők.

DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A csapatunk ebben a sorozatban egy méltatlan vereséget és egy döntetlent szenvedett el. Stabilan álla második helyen. A góllövő listán Hosszú Ádám a második, Fekete Róbert a harmadik helyen áll. A bemutatott játékuk színvonala ebben a hónapban már ismét a régi közönségszórakoztatóvá és eredményessé ált.

Mivel már biztosan játszhatunk a bornzért,  itt az ideje, hogy azok a fiatal játékosok, akik a bajnokság eddigi szakaszában eddig csak epizódszereplők voltak, most megmutathassák a tudásuk legjavát, egy komoly, feltüzelt ellenféllel szemben. Mit nyerhetnek? Mindenekelőtt a mérkőzést, de legalább annyira fontos módon a csapat vezetésének a bizalmát arra, hogy mivel többre hívatottak, bátran számíthatnak rájuk a jövőben.

Nem mindegy az eredmény?!

Természetesen nem. Elsősorban a pályára lépők sportemberi mivolta, másrészt az ellenfél megbecsülése miatt. Persze van itt még egy fontos dolog: a vendégeinknek, akik újoncként, szép lassan hozzáerősödtek az első osztály kihívásaihoz, megtetszett nekik az, és maradnának! Ezért egészen biztosan győzni szeretnének. Számos okunk van rá, hogy a kedvüket szegjük!!

A szurkolók

Változatlanul büszkék vagyunk rájuk, és a sikereink részeseinek tartjuk őket. Most is várunk benneteket, segítsetek, zúgjon az Úúúújváros, és a hajrá, Dunaferr!

A távolmaradók a FB oldalunkon élő, írásos tudósításunkról követhetik a mérkőzést.

Fotó: Dénes J. Fotó: Dénes J.

FEHÉR ZSOLT A FINÁLÉRÓL

Kívülről nézve a futsal rájátszását

Mit mondanak a tények és mit a játék időnként kiszámíthatatlan varázsa annak, aki érti az utóbbi minden rezdülését? Fehér Zsolt  az elmúlt két évben az ezüstéremig repítette a DUNAFERR DUE RENALPIN FC  csapatát, pillanatnyilag a lelátóról kíséri figyelemmel a pályán történő eseményeket. Ő ilyennek látja a finálét.

Fehér Zsolt Fehér Zsolt Milyennek találod a rájátszás eseményeit?

Úgy gondolom, hogy minden mérkőzés nagyon kiélezett, és megfelel annak a követelménynek, amit évek óta várunk, mert azt szeretnénk, hogy a korábbihoz képest legyen egy áttörés a jó irányba. Annak ellenére, hogy csúnyán szólva „kiestem a pikszisből”, folyamatosan követem a mérkőzéseket a helyszínről, vagy a közvetítések segítségével. Nyilván az újvárosiakat előtérbe helyezem, és amikor lehetséges a lelátóról nézem végig. Nagyon jó meccsek vannak.

Nekem egy kicsit meglepő, hogy a Haladás ezzel a jó játékosállománnyal nem jutott be a bajnoki döntőbe. Mindenképen oda vártam őket. Egy kis megtorpanás történt a Győri ETO részéről az alapszakaszban, majd aztán a rájátszásban nagyon összeszedték magukat. Azt mondhatjuk róluk, hogy megérdemelten harcolták ki a döntőbe való részvételüket.

A riválisukról, a Berettyóújfaluról elmondhatjuk, hogy az egész szezonban, néhány megingásukkal együtt, kiegyensúlyozott mérleggel rendelkeznek. Róluk is azt meg kell jegyeznünk, hogy sajnos ők is megérdemelten jutottak a döntőbe.

Mondhatjuk azt, hogy ez a két legjobb hazai csapat?

Jelen pillanatban azt kell mondjam, hogy igen. Az eredményeik bizonyítják ezt. Leginkább a Berettyóújfalu teljesítménye volt figyelemre méltó. A győrieknek voltak olyan problémáik, amikről nem szívesen beszélünk, de az új vezetés helyre rakta a dolgokat. Egy kisiklásuk volt itt a vége felé: a Bőny ellen, de tegyük hozzá, hogy ők is nagyot változtak - a javukra.

A bronzcsatáról

Úgy gondolom, hogy az már eldőlt, hogy a Dunaferr a Haladással, vagy ha úgy tetszik a Haladás a Dunaferrel fog megmérkőzni ezért az éremért. Az alapszakaszban a szombathelyiek jobb helyezést értek el ezért, ha a harmadik mérkőzésre is sor kerül, akkor azt otthon játszhatják le.

Én úgy látom, hogy megtorpanás van a Szombathely játékában. Nagyon sok gólt kaptak, ami eddig nem volt jellemző rájuk. Példa rá az Aramistól kapott tízesük. Emlékszem, hogy amikor a Marcos volt a vezetőedzőjük, akkor fél szezonban nem kaptak ennyi gólt, nem hogy egy mérkőzésen.

Ez lehet az újvárosnak a szerencséje, hogy ha meglovagolják ezt a dolgot és Takó Csaba vezető edző (aki egy kiváló szakember ezen a poszton) erre fókuszál, és megtalálja a sebezhető pontjaikat. Ebben az esetben akár két mérkőzésen is eldőlhet a harmadik hely sorsa. Természetesen egy kicsit „haza” beszélek, hiszen tudható, hogy az újvárosi játékosok közel állnak a szívemhez. Döntő lesz, hogy az első mérkőzést kitudja majd győztesen megívni.

És a kieső jelöltek?

Számomra a Ferencváros óriási csalódást okozott az idei évben. Úgy látom, hogy erős keretük van, és ehhez képest a kiesés ellen fognak játszani a Bőnnyel. Azzal a csapattal, akik az utóbbi hetekben egy hatvanéves játékost igazoltak, aki nem csak a pályán, hanem azon kívül is segíti a csapatot. Az ő szakmai irányítása alapján eléggé megerősödtek. Kiss Jánosra gondolok, aki ennyi idősen sem kíméli magát, bele állt a dologba, és megpróbálja a csapatát bent tartani az NB I.-ben.

Úgy gondolom, hogy a bentmaradásért ugyanolyan kiélezett csata várható, mint a bajnoki címért. Jelen állás szerint, ha a Fradi nem tudja összekapni magát, akkor a Bőny lesz az esélyesebb. Utána még egy nagy csata vár rájuk az NB II. második helyezettje ellen.

Amennyiben Safar Tonyék a másodosztályba kerülnének, az is nagy csalódást jelentene. Egy jó Ferencvárosra nagy szüksége lenne a honi futsalnak. Ezek mellet van még egy nagy meglepetés: az, ahogy a DEAC összekapta magát és stabilizálta a helyzetét az első osztályban.

 

Bemutatjuk a legújabb partnerünket

Ébner Robi egy kiváló testfestő és tetováló művész Dunaújvárosból. Mellette egy mostanában sikeresen útjára bocsájtott gyermek ruhamárka, a Laro Kids megálmodója és tulajdonosa is. A mai DUNAFERR DUE RENALPIN FC- DEBRECENI EGYETEMI AC mai mérkőzés szünetében máris bemutatkozik a kínálatával.

Ahogy a neve is súgja, a Laro Kids-szel elsőre a gyerekekre gondoltunk, de a logónk annyira megtetszett a felnőtteknek is, hogy ezért velük is szerencsét próbálunk. A tervezett választékunk a pólók mellett majd az egyéb kiegészítőkre is kiterjed, csak figyeljetek!

A tetoválás? Mostanában a vendégeink az internet nyújtotta ötletek miatt már elég határozott elképzelésekkel keresnek fel. Persze van, aki csak elmondja, hogy kb. mit szeretne, aminek az alapján egy látványtervet készítünk a számára, és ha találkoztak az elképzeléseink, akkor máris jön a megvalósítás, a Vasmű u 47 alatt.

Miért csatlakoztál hozzánk?

Szeretem a focit és a futsalt is, és van veletek egy közös barátunk, a Barna Gábor, aki ajánlotta nekem a csapatotokat. Ezért a mai estén, a Debrecen elleni mérkőzés szünetében, máris kisorsolhattok néhány szerencsés szurkolót, akiket megajándékozunk az általam készített termékek mintájával.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB