Oldalsáv

Ezért küzdöttek egész évben...

2018. május 31.
Mármint a DUNAFERR DUE RENALPIN FC és a SWIETELSKY HALADÁS VSE NB I-es csapatai. Arra készülnek, hogy a most kezdődő, két nyert mérkőzésig tartó kíméletlen erőpróbán eldöntsék a bronzérem sorsát. Az első mérkőzést Szombathelyen, az Aréna Savariában játszák, 2018.06.01-én, pénteken 18.15-ös kezdéssel. A másodikat a csodálatos sikerek helyszínén, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, 2018.06.04-én, hétfőn 18.30-tól.

A száraz tények

Az idei bajnokság két részből: az alapszakaszból és a rájátszásból állt. Mindkét fejezet lezárult. A két egymással nagy csatákat vívó csapat ismét egymásnak feszülhet.

Az újvárosiak az első szériában a tizennyolc meccsből tizenegyszer győztek, két döntetlent értek el és ötször vereséget szenvedtek. Az eredményességüket jellemzi a hetvenöt lőtt és a hatvanöt kapott góljuk. A szombathelyiek hasonló értékek mellett tizennégy góllal kevesebbet kaptak.

A szinte teljesen új bajnokságban, a rájátszásban a két fél már külön csoportban küzdött tovább. Itt a maga csoportjában a DUNAFERR DUE RENALPIN FC az öt győzelmével egy döntetlennel és két vereségével, a második helyet érte el. A mostani ellenfelük a hat győzelmével és a két vereségével, szintén a második helyre ért be. A gólkülönbségük itt is kedvezőbb lett az újvárosiakénál, emiatt lettek ők a pályaválasztók az első mérkőzésen.

A két csapat egymás ellen minden alkalommal óriási csatákat vívott. Az eredményesség ebben a szezonban váltakozó volt. Ez nem a tehetség, vagy az akarat hiányára, hanem az objektív külső körülmények rovására írható. Januárban ugyan az erősen tartalékos újvárosi csapat durva sebeket kapott Szombathelyen, de a visszavágóra a már úgy-ahogy gyógyulófélben lévő legénység, megfelelő revansot vett rajtuk.

Itt nem játszhat senki sem a döntetlenre!

Ugyanis a hátralévő mérkőzéseket kuparendszerben játszák le a csapatok. Amennyiben a rendes játékidő döntetlen eredményt hozna, a 2x5 perces hosszabbítás következik. Ha ebben sem bírnának egymással a felek, akkor három-három büntetőrúgással folytatják. Egészen pontosan addig tart ez a sorozat, amíg az egyik fél nem vét hibát. Így tehát mindenképen győztest hirdetnek az esemény végén.

Mint már fent jeleztük a mérkőzés sorozat az egyik fél két győzelméig tart, lesznek tehát szurkolói idegeket tesztelő percek bőségesen.

Az újvárosi főszereplők nyilatkozataiból idézünk

Takó Csaba vezetőedző:

Ez a csapat nagyon jól reagálja le az éles helyzeteket. Ebben a szezonban már csak komoly meccsek állnak előttünk, ezért bízunk a sikeres szezonzárásban.

Reveland Zoltán csapatkapitány:

Már mindenki nagyon várja ezt a péntek estét, az első meccsünket. Szeretnénk mielőbb lezárni ezt a párharcot, akár már hétfőn! Komoly lehetőség, hiszen éremért küzdünk. Ez a realitás, hogy a bajnokság során eljutottunk idáig. Igaz, hogy sajnos nem a legfényesebbért harcolunk, de így a bronzérmet kell megszereznünk. A csapatról szólva elmondhatom, hogy valamennyien készen állunk, hiszen egész évben azért küzdöttünk, hogy a végén egy ilyen tétmeccset vívhassunk.

Fehér Zsolt edző, aki a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalcsapatának minden rezdülését jól ismeri.

Ha Takó Csaba vezetőedző, aki egy kiváló szakember ezen a poszton, megtalálja a Haladás sebezhető pontjait, akár két mérkőzésen is eldőlhet a harmadik hely sorsa.

Ki lehet majd a nyerő emberünk?

Mi nem egy személyre tippelünk, hanem azokra a kiváló egyéniségekre gondolunk, akik együtt, csodákra képesek. Azokra, akik a finálé hetének minden estéjén olyan tűzzel űzték egymást az edzéseken, mintha az egy világesemény lenne. A sikerre készültek. A Revi, a Rigó Laci, a Németh Peti, a Horváth Norbi, a Hosszú Ádi, a Varga Csabi, a Schrancz Bazsi, A Fekete Robi, a Fridrich Dávid, a Szeghy Szabi, vagy a Pál Patrik, hogy csak az első két sort emlegessem, nem „csak” a szívünknek kedves sportemberek. Ők a legjobb magyar futsalosokból álló CSAPAT! Győzelemre születtek.

Hajrá Újváros, hajrá Dunaferr DUE-Renalpin FC!

A mérkőzésekről a csapat FB oldalán élő írásos tudósítást olvashatnak a szurkolók.

Fotó: Dénes J. Fotó: Dénes J.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB