Oldalsáv

Ez nem egy tétnélküli mérkőzés volt

2018. május 22.
A program szerint túl vagyunk rajta, de sokaknak még sokáig emlékezetes maradhat a Férfi Futsal NB I. "A" csoport 9. fordulójában lejátszott DUNAFERR DUE RENALPIN FC- DEBRECENI EGYETEMI AC 4-3 (0-3) –ra végződött mérkőzés. A tét az önbecsülés és a sportemberi hozzáállás bizonyítása volt.

Mik ezek a számok? Úgy értem a félidei (0-3) és a végeredményt üzenő 4-3? Egy drámai csata, vagy a mindkét részről egy-egy félidőn keresztül elálmélkodott viadal következményei lehettek? Erre választ csakis a nagy mágusok adhatnának, mert ha vannak tanulságai, akkor azok figyelemre méltóak lennének.

Elsőre úgy tűnt, hogy a hazaiak kíméletlenül elverik a port a debreceni újoncokon, de aztán egészen másként alakult a program. Pedig újvárosi helyzet és ziccer dömpinget regisztrálhattunk, és talán ennek örömére pályára léphettek az eddig rajtra készen várakozó fiatal játékosok: Csányi, Oroszi és Szabó is.

Aztán beütött a mennykő

A győzelmi terveket dédelgető Debrecen előbb Tóth Attila révén 0-1 a 09. percben, majd Varga Dániel akarásából a hazai sokkot kihasználva 0-2 a 10. percben, végül a beszédes Dunaferres időkérésre, sőt kapuscserére való tekintet nélkül, Pallai a verejtékcseppeken elcsúszó, majd az ettől tehetetlenné vált, frissen beállt Cseresnyést átlőve 0-3 a 17. percben…

Mindez úgy, hogy a hazai csapat legjobbjai, számlálatlan helyzetet alakítottak ki és abból imponáló számú lövéseket eresztettek meg az egyre magabiztosabban vitézkedő Faragó Ádám kapuja felé. Szinte veszélytelenül.

Hogyan tovább?

Ez lehetett a szünetbeli nagy kérdés. az öltözőben és az elképedt szurkolók között egyaránt. A Dunaferres legénység válaszából már sok minden kiderült a kezdéshez való elszánt, igen veszedelmes tekinteteik és szótlan készülődésük nyomán.

A sípszóra mindkét oldalon beindult a gépezet. Horváth és Németh az első percben négyet dörrentett a kapura, és ezt jól állta a debreceni portás. Az extázisba lendült Németh Péter újbóli nekirugaszkodására azonban más nem volt ellenszere: 1-3 a 23. percben. „Szépségtapasz” dörmögte valaki a lelátóról, de aztán újból jött Horváth, Hosszú, majd Fridrich is, végül a kételyeket Németh újból klasszis módon zárta le egy gyönyörű, hálót szaggató találattal: 2-3 a 28. percben.

Hoppá!

Innét aztán visszajött a hit a hazai szurkolókba, akik előbb a döntetlent óhajtották, és azt a szép dolgot ki sem merték mondani, amit követően a meccs végén pacsizni indul a csapat hozzájuk…

Német Péterék egy cseppet sem lazítottak, minden másodperc egy küzdelemmé vált, így lehetett, hogy Varga Csaba is bravúros cselsorozatot hozó védekezéssel tomboltatta meg a nézőket. Igaz ugyanezt tette Horváth Norbi, Schrancz Balázs, Hosszú Ádám is.

Hogy közben őrjítő helyzeteket alakítottak ki, sőt Tóth Attila révén kapufát lőttek a vendégek? Az itt már nem számított más, csak Fridrich elegáns lövése, 3-3 a 33. percben. Mindenki még éhesebb lett a sikerre! Pallai, Kasuba, Varga D, Szabó minden tudományukat bedobták, de az újvárosban az eddigi legjobb formáját hozó Cseresnyéssel nem bírtak.

Végül még a kapusukat is beáldozták, de ez lett a vesztük: Hosszú Ádám mérnöki pontossággal, mintegy harminc méterről passzolt az árván maradt vendégkapuba: 4-3 a 40. percben.

Ahogy az elején leszögeztük, nem keressük az okokat, de ha valakinek ilyen fantasztikus jó játékosai, sőt Csapata van, mint a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-nek, akkor vajon miért hozta rá a híveire a hideglelést az első huszonhárom percben? Hacsak nem egy kiváló dramaturgiát kell dicsérnünk, ami miatt az utolsó percig drámai feszültséggel tették izgalmassá a mérkőzést...

 

1-2-3! Hittél a szemednek?

Ez volt az első kérdésünk a félidei 0-3-mal kapcsolatban Takó Csaba vezetőedzőhöz a DUNAFERR DUE RENALPIN FC- DEBRECENI EGYETEMI AC 4-3 (0-3) mérkőzés után.

Takó Csaba (Fotó: Dénes J.) Takó Csaba (Fotó: Dénes J.) Bosszantó volt az első félidő, főleg azért, mert az érzésem szerint az első néhány percben megvolt a lehetőségünk, hogy akár el is döntsük a mérkőzést. Ziccer-ziccer után jött és nem éltünk ezekkel a lehetőségekkel, aztán a játék megbüntetett bennünket.   Ebből  született egy kis feszültség, hiszen a történteket nem tudtuk könnyen feldolgozni. ezért a vártnál sokkal nyögvenyelősebb lett a mérkőzés. Végig benne volt a feszültség, aminek nyilván nem örülünk, de előfordul az ilyesmi.

Hittél a fordításban?

Azt kell mondani, hogy a csapatok közötti minőségi különbség az oldalunkon volt, hiszen a második félidőben szinte felbillent a pálya. Ezért minden okunk megvolt abban, hogy higgyünk benne. Sajnos nagyon sok esetben rossz döntéseket hoztak a játékosok, és ezért volt ilyen izzadtságszagú ez a győzelem.

Talán nem állok messze a valóságtól, ha azt mondom, hogy nekünk a helyzeteink alapján gólokkal kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést. Egy góllal is jó nyerni, hiszen ezért is három pont jár. Megyünk tovább.

Hiszen ti győzni jöttetek

Mondtuk a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-DEBERECENI EGYETEMI AC 4-3 (3-3) mérkőzés után Elek Gergőnek, a vendégek vezetőedzőjének.

Elek Gergő (Fotó: Dunaujvarosfutsal) Elek Gergő (Fotó: Dunaujvarosfutsal) Nem is tagadom, az volt a célunk. Megpróbáltunk még egy lépcsőfokot előbbre lépni, hogy mindenki láthassa, komolyan gondoljuk az NB I.-es terveinket. Jövőre egy még ennél is jobb csapatunk lesz, nem fogunk a kiesésről beszélgetni!

Az első félidőnk nagyon szépen alakult. Minden csapatrészben jól teljesítettünk, nem a véletlen dolga volt a 3-0-s vezetésünk. A másodikban nagy erővel támadott az Újváros. Elveszítettük a korábbi agresszivitásunkat. Sajnos nem tudtuk megállítani őket, ezért tudtak kiegyenlíteni. Ezután már több sanszunk volt, de mindent kihagytunk. Az egy pont nem segített volna bennünket a tervünk végrehajtásához, ezért álltunk át az 5:4-es formációra. Kockáztattunk, de nem voltunk türelmesek. A Fradi győzelmével a Fortuna mégis a kezünkbe adott még egy sanszot a csoport harmadik helyének megszerzésére.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB