Oldalsáv

Ez nem egy tétnélküli mérkőzés volt

2018. május 22.
A program szerint túl vagyunk rajta, de sokaknak még sokáig emlékezetes maradhat a Férfi Futsal NB I. "A" csoport 9. fordulójában lejátszott DUNAFERR DUE RENALPIN FC- DEBRECENI EGYETEMI AC 4-3 (0-3) –ra végződött mérkőzés. A tét az önbecsülés és a sportemberi hozzáállás bizonyítása volt.

Mik ezek a számok? Úgy értem a félidei (0-3) és a végeredményt üzenő 4-3? Egy drámai csata, vagy a mindkét részről egy-egy félidőn keresztül elálmélkodott viadal következményei lehettek? Erre választ csakis a nagy mágusok adhatnának, mert ha vannak tanulságai, akkor azok figyelemre méltóak lennének.

Elsőre úgy tűnt, hogy a hazaiak kíméletlenül elverik a port a debreceni újoncokon, de aztán egészen másként alakult a program. Pedig újvárosi helyzet és ziccer dömpinget regisztrálhattunk, és talán ennek örömére pályára léphettek az eddig rajtra készen várakozó fiatal játékosok: Csányi, Oroszi és Szabó is.

Aztán beütött a mennykő

A győzelmi terveket dédelgető Debrecen előbb Tóth Attila révén 0-1 a 09. percben, majd Varga Dániel akarásából a hazai sokkot kihasználva 0-2 a 10. percben, végül a beszédes Dunaferres időkérésre, sőt kapuscserére való tekintet nélkül, Pallai a verejtékcseppeken elcsúszó, majd az ettől tehetetlenné vált, frissen beállt Cseresnyést átlőve 0-3 a 17. percben…

Mindez úgy, hogy a hazai csapat legjobbjai, számlálatlan helyzetet alakítottak ki és abból imponáló számú lövéseket eresztettek meg az egyre magabiztosabban vitézkedő Faragó Ádám kapuja felé. Szinte veszélytelenül.

Hogyan tovább?

Ez lehetett a szünetbeli nagy kérdés. az öltözőben és az elképedt szurkolók között egyaránt. A Dunaferres legénység válaszából már sok minden kiderült a kezdéshez való elszánt, igen veszedelmes tekinteteik és szótlan készülődésük nyomán.

A sípszóra mindkét oldalon beindult a gépezet. Horváth és Németh az első percben négyet dörrentett a kapura, és ezt jól állta a debreceni portás. Az extázisba lendült Németh Péter újbóli nekirugaszkodására azonban más nem volt ellenszere: 1-3 a 23. percben. „Szépségtapasz” dörmögte valaki a lelátóról, de aztán újból jött Horváth, Hosszú, majd Fridrich is, végül a kételyeket Németh újból klasszis módon zárta le egy gyönyörű, hálót szaggató találattal: 2-3 a 28. percben.

Hoppá!

Innét aztán visszajött a hit a hazai szurkolókba, akik előbb a döntetlent óhajtották, és azt a szép dolgot ki sem merték mondani, amit követően a meccs végén pacsizni indul a csapat hozzájuk…

Német Péterék egy cseppet sem lazítottak, minden másodperc egy küzdelemmé vált, így lehetett, hogy Varga Csaba is bravúros cselsorozatot hozó védekezéssel tomboltatta meg a nézőket. Igaz ugyanezt tette Horváth Norbi, Schrancz Balázs, Hosszú Ádám is.

Hogy közben őrjítő helyzeteket alakítottak ki, sőt Tóth Attila révén kapufát lőttek a vendégek? Az itt már nem számított más, csak Fridrich elegáns lövése, 3-3 a 33. percben. Mindenki még éhesebb lett a sikerre! Pallai, Kasuba, Varga D, Szabó minden tudományukat bedobták, de az újvárosban az eddigi legjobb formáját hozó Cseresnyéssel nem bírtak.

Végül még a kapusukat is beáldozták, de ez lett a vesztük: Hosszú Ádám mérnöki pontossággal, mintegy harminc méterről passzolt az árván maradt vendégkapuba: 4-3 a 40. percben.

Ahogy az elején leszögeztük, nem keressük az okokat, de ha valakinek ilyen fantasztikus jó játékosai, sőt Csapata van, mint a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-nek, akkor vajon miért hozta rá a híveire a hideglelést az első huszonhárom percben? Hacsak nem egy kiváló dramaturgiát kell dicsérnünk, ami miatt az utolsó percig drámai feszültséggel tették izgalmassá a mérkőzést...

 

1-2-3! Hittél a szemednek?

Ez volt az első kérdésünk a félidei 0-3-mal kapcsolatban Takó Csaba vezetőedzőhöz a DUNAFERR DUE RENALPIN FC- DEBRECENI EGYETEMI AC 4-3 (0-3) mérkőzés után.

Takó Csaba (Fotó: Dénes J.) Takó Csaba (Fotó: Dénes J.) Bosszantó volt az első félidő, főleg azért, mert az érzésem szerint az első néhány percben megvolt a lehetőségünk, hogy akár el is döntsük a mérkőzést. Ziccer-ziccer után jött és nem éltünk ezekkel a lehetőségekkel, aztán a játék megbüntetett bennünket.   Ebből  született egy kis feszültség, hiszen a történteket nem tudtuk könnyen feldolgozni. ezért a vártnál sokkal nyögvenyelősebb lett a mérkőzés. Végig benne volt a feszültség, aminek nyilván nem örülünk, de előfordul az ilyesmi.

Hittél a fordításban?

Azt kell mondani, hogy a csapatok közötti minőségi különbség az oldalunkon volt, hiszen a második félidőben szinte felbillent a pálya. Ezért minden okunk megvolt abban, hogy higgyünk benne. Sajnos nagyon sok esetben rossz döntéseket hoztak a játékosok, és ezért volt ilyen izzadtságszagú ez a győzelem.

Talán nem állok messze a valóságtól, ha azt mondom, hogy nekünk a helyzeteink alapján gólokkal kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést. Egy góllal is jó nyerni, hiszen ezért is három pont jár. Megyünk tovább.

Hiszen ti győzni jöttetek

Mondtuk a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-DEBERECENI EGYETEMI AC 4-3 (3-3) mérkőzés után Elek Gergőnek, a vendégek vezetőedzőjének.

Elek Gergő (Fotó: Dunaujvarosfutsal) Elek Gergő (Fotó: Dunaujvarosfutsal) Nem is tagadom, az volt a célunk. Megpróbáltunk még egy lépcsőfokot előbbre lépni, hogy mindenki láthassa, komolyan gondoljuk az NB I.-es terveinket. Jövőre egy még ennél is jobb csapatunk lesz, nem fogunk a kiesésről beszélgetni!

Az első félidőnk nagyon szépen alakult. Minden csapatrészben jól teljesítettünk, nem a véletlen dolga volt a 3-0-s vezetésünk. A másodikban nagy erővel támadott az Újváros. Elveszítettük a korábbi agresszivitásunkat. Sajnos nem tudtuk megállítani őket, ezért tudtak kiegyenlíteni. Ezután már több sanszunk volt, de mindent kihagytunk. Az egy pont nem segített volna bennünket a tervünk végrehajtásához, ezért álltunk át az 5:4-es formációra. Kockáztattunk, de nem voltunk türelmesek. A Fradi győzelmével a Fortuna mégis a kezünkbe adott még egy sanszot a csoport harmadik helyének megszerzésére.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB