Oldalsáv

Ez a hét is jól kezdődött

2018. május 16.
Az FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA-DUNAFERR DUE RENALPIN FC 3-6 (0-5) mérkőzéssel a csapatunk bebiztosította második helyét a rájátszás „A” csoportjában. Így történt.

A mieink mérkőzés előtti percei is különlegesek voltak. A szokásos poénkodós ráhangolódást, az elegáns, magabiztos derű váltotta fel. Az érkező Fradistákat barátsággal és kézfogással, a nagy neveket egy kis diskurzussal fogadták. Az esti kilencórás sporteseményről egy szót sem szóltak, de minden rezdülésükből kitűnt, hogy ezek a fickók ma nem ismernek majd kegyelmet. Az első harminc perc élvezetes, az utolsó tíz izgalmas játékot hozott, de vegyük csak szépen sorjában!

Az első félidő

Jellemző képpel indult a játék. A házigazdák rövid adogatás után nagy lendülettel indultak az újvárosi kapu felé, de a kezdő pontnál Németh Péter már meg is állította őket.

Ebből kontrázva Fekete Robi félpályáról tesztelte Tóth Gyulát a kapuban. A lendületet Hosszú is átvette, az ő lövését is mentette a kapus. Kiléptek a Zöldek, előbb Juhász, majd Jenei bombázott, de Rigó és Németh is jelezte a mattolós terveit. Ezután beindult a tavaszra újjá született Szeghy Szabi, akinek a passzából most Varga döngetett a hálóba, 0-1 a 7. percben.

Karacs bombájával azonnal jött a Fradi válasza és Rigó bravúrja is, így az eredmény maradt változatlanul. Fölizzott a csata, nagy tempóval támadtak a felek. Fekete góléhségét az egész sornak kellett csillapítani, de ami nem ment szólóban, egy remek beadásával már az első Dunaferres bajnoki gólját hozta Szeghy Szabolcsnak: 0-2 a 10. percben.

„Meleg a pite!” kiabált be egy néző, de nem biztos, hogy az FTC időkérése a komment miatt esett arra a pillanatra. A szusszanás viszont Hosszú számára is jól jött, hiszen ellenállhatatlanul tört a kapura és bevágta a következőt, 0-3 a 11. percben. Ezt már nagyon nehezen emésztették a hazaiak, akik keményen beszorították a vendégeiket. Előbb Safar I Tony, majd Jenei veszélyeztetett, de az újvárosiak megoldották a problémát. Az invázió három perce után egy parádés Németh - Horváth- akció nyomán Fridrich belövi a következőt! 0-4 a 14. percben!        

Némi hezitálás után újból feltámadtak a hazaiak. Andorka és Juhász megsorozták Rigót, aki iszonyú csatakiáltásokkal borzolta az őt támadók kedélyeit. Jól reagálva a Dunaferresek is bemutattak egy minta kontrát, Németh Péter - Pál Patrik adogatás után Fekete érkezett egy pazar fejessel! 0-5 a 18. percben.

A szünetig még belefért egy-két helyi támadás Andorka és Juhász bombáival, de Rigó a helyén volt és ezen az estén sem ismerte a tréfát.

Fotó: duol.hu Fotó: duol.hu

A második félidőben

A hátul levőnek 0-5-ről fordulni nehéz feladat, ahogy a vezetőnek is a lendületben maradás. Nos ezen az estén mindkét csapat átlépte az árnyékát, becsülettel tartotta a tempót a második húsz percben is.

Takó Csaba a Dunaferr vezetőedzője ráadásul merész lépésre, a fiatalok hadrendbe állítására szánta el magát. A kapuba Cseresnyés állt, és a sorokban Boldizsár, Csányi és Szabó is helyet kapott.

A hazaiak a második félidőt 5:4-ben támadták végig. Az első bombát Andorka eresztette el, majd Jenei következett. Az újabb Andorka ziccert Németh P hatástalanította. Cseresnyés lelkesen tette a dolgát, hiszen az első öt percében rendes pergőtüzet kapott. A folytatásban újból Andorka próbálkozott, majd Komáromi is bombázott egyet.

Az újvárosiak is bedobták az 5:4-et, így aztán mindenki kitehette a lelkét is nagy csatában. Előbb Fekete távoli lövését hárította Tóth, majd Fridrich emelt huszonötről a felső léc fölé. Ezután Karacs hozott ki egy újabb bravúrt Cseresnyésből, majd Pál Patrik riogatta Tóthot, és már a 32. percben jártunk. A tűzpárbajba Safar Tony is beszállt, de eredménytelenül. Andorka is egy újabb ziccert hagyott ki.

A masszív Fradi rohamok után Takó Csaba időt kért. A rövid értekezletet egy Horváth-Szeghy-Fekete akció, és az utóbbi közei bombája követte, 1-6 a 34. percben.

A hatodik már komoly trauma lehetett, mert azonnal jött a Fradi újabb időkérése. A lendületet Horváth N kapta el, aki egy dörgő kapufát jegyzett. Az ebből induló kontra végén Jenei lövését még bravúrral hárította Cseresnyés, de a kipattanóra érkező Karacs lövése már a hálóba került, 2-6 a 37. percben.

Az utolsó percre is maradt izgulni való, hiszen Fridrich szögletét nagy szerencsével leolvasták, a Safar Tony, Andorka duplából azonban az utóbbi mégiscsak beperdült. 3-6 a 40. percben.

A nagy tét nem nyomta rá a bélyegét a mérkőzésre. Mindkét fél felszabadultan játszott, pedig a Ferencvárosnak a bent maradás, a Dunaferrnek a második hely a bebiztosítása volt a célja. A mieink nyertek. Most a sok sérülés után öröm volt egyben látni őket, és csak egyet mondhatunk: nagyon jó csapatunk van!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB