Oldalsáv

Ahogy eltervezték

2018. május 8.
Túl vagyunk a Férfi Futsal NB I. "A" csoport 7. fordulójában a DUNAFERR DUE RENALPIN FC- NYÍRGYULAJ KSE 3-0 (1-0) mérkőzésen. A meccs előtt nem a fogadkozásokkal, hanem kemény munkával telt az idő. Mindkét fél részéről. A jobb csapat nyert.

Nagy volt a tét, persze ez a rájátszás ismertetője. A hazai csapat növelni akarta az előnyét, hogy biztosítsa a bronzéremért folyó csata lehetőségét. A vendégek pedig ugyan a legfontosabb céljukat, a bent maradásukat már biztosítottnak látják, de titokban talán még előbbre léptek volna.

Jókedvűen kezdődött a találkozó. A DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapatát az utánpótlásuk legfiatalabbjai kísérték be a kezdésre. Nagy volt a várakozás a pályára lépők és a szurkolók között is.

Egyből a közepén kezdték

Mindkét fél kövér gázzal rajtolt, ezt bizonyítja az első tíz perc, sodró eseménysorozata. Előbb Sánta duplája borzolta a hazai kedélyeket. Németh, ahogy a teljes játékidejében, elegánsan tisztázott. A választ Fekete hatalmas bombája adta, ami majdnem felaprította a felső lécet. A nagy kedvvel játszó center minden megmozdulása gólt ígérő volt ezen az estén is.

A mozgalmas játékban a vendégek egyből fölvették a fonalat, Slivchenko Oleksandr és Faragó szigorú kontrákkal veszélyeztettek. Rigó a védelemtől támogatva, bombaformában hárította őket.

A hazai oldalon Fekete megállíthatatlanul vállalkozott, Hosszú és Varga háromszor is álom helyzeteket dolgozott ki, de Pallai Gábor is nagy napot fogott ki ezen az estén a kapuban.

A második tíz percben is volt miért izgulni.

A Nyírgyulajból Slivchenko, Nagy, és Gömze mindent megtettek Rigó mattolásáért, de ő keményen állta a próbát. A hazai csapatból Pál Patrik, Hosszúval is nagy feladat elé állította őket, de az igazi ovációt a Szeghy Szabolcs beadását követő látványos Fekete találat gerjesztette, 1-0 a 15. percben.

A Nyírgyulaj teljes lendületre kapcsolt az egyenlítésért, Nagy Bence többször is, mellette Klushyn Anton, Nagy Imre és  Sánta János Attila is megvívott Rigóval, de az utóbbi nyerte a külön csatájukat. A DUNAFERR DUE RENALPIN FC erőfeszítéseit az erre a meccsre visszatért Horváth Norbert, és Varga Csaba lövései jelezték. Pallai is jó hatásfokkal dolgozott.

A Második félidő

Egy fokozattal följebb kapcsoltak a csapatok. Nagy Imre, Gömze kiváló akcióikkal veszélyeztettek. Hosszú Ádámnak is komoly tervei voltak erre az estére, de Pallai ráérzett a pazar megoldásaira.  Különösen a büntetőjére, amit önfeláldozóan hárított a 26. percben.

A játékrész közepén meddő harc folyt a terület és a játékszer birtoklásáért, aztán újból villant Gömze, Hosszú és persze a kapusok. Ettől aztán újból megszületett a várt átütő erő. A Szeghy Szabolcs –Fekete Róbert páros most a másik oldalról is bemutatta a sikeres produkcióját. A center ezúttal sem hibázott, óramű pontossággal érkezett és: 2-0 a 32. percben.

Fantasztikus hajrá

A következőben egy szinte követhetetlen kakaskodást követően Orosz piros lappal távozott a játéktérről. Az emberelőny turbóra állította a szellemesen játszó Dunaferres legénységet. Hosszú, milliméter pontossággal belőtt labdáját a hibátlanul érkező Fekete az összes belső kapufára, és a gólvonalra pattintotta, de a gól most mégis elmaradt.

A vendégek időt kértek a 34. percben. A játékot Tóth Béla sistergő lövésével folytatták. Az eddig is megállíthatatlanul küzdő Hosszú Ádám csodálatos szólója után a védelmet is átlőve, hatalmas bombagólt ragasztott a hálóba: 3-0 a 34. percben.

A Nyírgyulaj vészkapusos harcmodorral folytatta. A hajrá szinte követhetetlenül pergővé vált. Sánta és Gömze újabb bombáit az utóbbi 10 méterese is követte, de Rigó ezen az estén lehúzta a redőnyt.

A végjátékra a két fiatal Dunaferres, Boldizsár Csaba és Szabó Tibor is játéklehetőséghez jutott.

Egy közönségszórakoztató futsal meccses estéhez a fokozott izgalmak, a nagytempójú, remek, rajzolt csapatjáték, a parádés egyéni akciók és a pazar gólok, valamint ezekkel együtt a célok teljesítése is hozzátartoznak.  Így tehát a DUNAFERR DUE RENALPIN SE csapata ezen az estén is meghálálta a bizalmat a Támogatóinak és a Szurkolóinak egyaránt!

Fotó: Dénes J. Fotó: Dénes J.

Szép volt fiúk!

 

A sok izgalom és térdcsapkodás mellett, kiválóan szórakozhatott a közönség. A második félidőre majdnem rangadó színvonalúra feljavuló DUNAFERR DUE RENALPIN FC - NYÍRGYULAJ KESE 3-0 (1-0) mérkőzésen. Az esemény után a főszereplők közül a következők így nyilatkoztak.

Pezsgő helyett egy fontos győzelem

Takó Csaba vezetőedző születésnapja nagyon szépen sikerült. A csapatunk a 3-0-ás győzelmével megerősítette a bronzmeccshez vezető utat.

Takó Csaba (Fotó: Dénes J.) Takó Csaba (Fotó: Dénes J.) Meg vagy elégedve?

Hárommal nyertünk, kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, elégedettek lehetünk. Természetesen nem volt tökéletes a játék, mivel szerintem nincs olyan, de nyerni akartunk, sikerült, boldogok vagyunk.

Azt a játékot hozta a csapat, amit szerettél volna?

Az elején nem. Egy kicsit belekényesedtünk abba a deffenzív taktikába, amivel kezdtünk. Az első néhány perc ráment erre, de utána egyre inkább felpörögtünk és áttudtuk venni a játék irányítását. Az volt a problémánk, hogy a helyzeteknél nem voltunk eléggé koncentráltak. Ezért nem tudtunk már az első félidő során nagyobb előnyt szerezni.

Az összképet tekintve közeljártunk ahhoz, ami elvárható egy ilyen mérkőzésen. Ez különösen a védekezésre igaz, hiszen ha kellet,t mindenki csúszott-mászott a labdáért. Egy remek kapusteljesítményt is láthattunk. Vannak pozitívumok, amikre lehet építeni. Bízunk abban, hogy ez a lendületünk innét már csak fokozódik.

Ez egy jó meccs volt

Egy lassan teljesen újjáépített csapattal riogatja az ellenfeleit a Nyírgyulaj, akiknek már nem kell tartani a kiesés rémétől. Lovas Norbert vezetőedzőtől a mérkőzés után ezt is hallottuk.

Lovas Nobert (Fotó: nyirgyulajkse.hu) Lovas Nobert (Fotó: nyirgyulajkse.hu) Három sorral játszottam, ahogy a Berettyóújfalu ellen is. Mindenkinek játéklehetőséget adok. Úgy néz ki, hogy ez egy bizonyos ideig működik, Viszont azoknál az embereknél, akik nincsenek hozzászokva az ilyen magas színvonalú mérkőzésekhez, hamarabb becsúsznak a hibák. A mérkőzés után meg is dicsértem őket azért, mert a mi szemszögünkből nézve az első harminc perc teljesen rendben volt.

A meccs előtt azt mondtad, hogy egy jó mérkőzést akarsz játszatni. Ez az volt?

Igen az volt. Azzal a  kiegészítéssel, hogy ha a játékvezetők is feltudtak volna nőni ehhez a feladathoz, akkor most hiánytalanul rátudnám azt mondani, de így egy kis hiányérzet van bennem.

 

Ott álltam, ahol a centernek kell

Két nagy lövés, két gól, aztán jött az Ádi, és már meg is voltatok. Így kezdtük a mondókánkat, amikor  Fekete Róbertnek is gratuláltunk a győzelemhez!

Fekete Róbert (Fotó: Dénes J.) Fekete Róbert (Fotó: Dénes J.) Köszönöm a csapat nevében is! Nem tudom, hogy nagy lövések voltak-e, de ott álltam, ahol egy centernek kell, aztán a csapattársaim kiszolgáltak.

A másodiknál azt írtam, hogy „óramű pontossággal érkeztél”.

A centernek ez a dolga, hogy így érkezzen a hosszúra. Szeghy Szabi szépen keresztbe rúgta és oda, ahová kell, a többit hál’ Istennek jól oldottam meg.

A hét megmozdulása volt, amikor a lövésed körbejárt a belső kapufákon, lepattant és mégsem lett gól! Nem szakadt meg a szíved érte?

Viccesen mondtuk a többieknek, hogy „láttunk már onnét gólt…”. Annál közelebb nem is tudtam volna lenni a kapuhoz. Megint csak gyönyörűen jött a labda, odaérkeztem, ahová kell, aztán sajnos rosszul találtam el.

Az első félidő?

Nem volt baj akkor sem, csak nem tudtuk kihasználni a gólhelyzeteinket. Azért hozzáteszem, hogy a Nyírgyulajnak is volt belőle szép számmal. Összességében úgy érzem, hogy a helyzetek száma és a játék képe alapján egyaránt megérdemelten tartottuk itthon a pontokat!

 

Mindenféleképpen nyerni akartunk.

Hosszú Ádám lassan feledteti (de megőrizte!) a félelmetes „ágyús” szerepét, mivel mellette óriási élmény volt a megállíthatatlan, ördöngösen cselezős játéka is! Élvezted is, vagy „csak” harcoltál, mint egy oroszlán?

Hosszú Ádám (Fotó: Dénes J.) Hosszú Ádám (Fotó: Dénes J.) Élveztem, mert örülök, ha jó meccseket tudunk játszani, és ez az volt! Igyekeztem, és most is a lehető legjobb passzokat próbáltam leadni.  Gyakran a lövés helyett is azt csinálom, mert szeretnék a társaimmal is gólokat rúgatni.

Úgy érzem, hogy két jó félidőt játszottunk. Az elsőben a tét miatt nagy nyomás alatt álltunk. Mindkét csapat megpróbált a biztonságra törekedni. Az első félidőben is nagyon sok helyzetünk volt, amiket sajnos nem tudtunk berúgni, pedig akkor egy jelentősebb előnnyel mehettünk volna a szünetre. Úgy a második félidő könnyebb lett volna. Mindenféleképen nyerni akartunk, mert a második helyünk megerősítéséhez, és a bronz meccs játszásához nagyon fontos volt ez a három pont. Sikerült, mindenki nagyon örül neki a csapatunkból.

Jó kis szívós csapat volt az ellenfelünk, de mi jobbak vagyunk. Még többel is, mint ami a vége lett.

 

Szeghy Szabolcs remek játékkal és két gólpasszal járult hozzá a mieink legutóbbi győzelméhez. Úgy tűnik, ahogy nő az itteni mérkőzésszámod, annál inkább beilleszkedsz a csapatunk stílusába!

Szeghy Szabolcs (Fotó: Dénes J.) Szeghy Szabolcs (Fotó: Dénes J.) Nagyon örülök, ha kívülről így látjátok. Én is úgy érzem, hogy egyre jobb formába kerülök. Most már az erőnlétemmel sincs probléma, a lábam jó, hál’ Istennek, jönnek az eredmények is.

Hajmeresztő helyekről is, nagyon szép beadásokkal jeleskedtél!

Ez a dolog a Fekete Robi érdeme is. A hosszú fánál mindig ott kell állnia valakinek és, ha odarúgom nagyjából a kapu élé, akkor a többit már megoldja.

Nem létezett a számodra elveszett labda!

Nyilván az év egyik legfontosabb meccse volt ez a számunkra. A mostani győzelmünkkel nagyon nagy előnyt kovácsoltunk magunknak a csoportunkban, hogy a harmadik helyért játszhassunk. Szerintem mindenki hajtott, akart és foggal-körömmel küzdöttünk a sikerért.

Milyen volt az ellenfél?

Jó, szívós csapat. Lovas Norbi az edzőjük mondta, hogy heti hatot edzenek és ez meg is látszik rajtuk. Egyre többet tudnak a futsalról és ezért egyre jobbak lesznek. Játékos állományban még egy kicsit kevesebbek, mint mi, vagy az éllovas csapatok.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB