Oldalsáv

Kemény csata lett belőle

2018. április 15.
Túl vagyunk a Férfi Futsal NB I. "A" csoport 4. fordulójában lejátszott DEBRECENI EGYETEMI AC- DUNAFERR DUE RENALPIN FC 2-4 (0-2) mérkőzésen. Olyan lett, amilyennek gondoltuk. Könyörtelen, szívós helytállást követelő összecsapás.

Szó szerint derűsen kezdődött, mi több ragyogó időben és napfényben. Egy irigylésre méltó sportkombinátban. Úgy tűnt, hogy mindenki bizakodással készült a megmérettetésre. A hazaiak egy taktikus pontrablásra (esetleg egy a számukra kedvező meglepetésre), a vendégek nem lebecsülve az ellenfelet, de a céljaik szerinti kötelező győzelemre. Az opciókban nem szerepelt a vereség lehetősége.

Ez a beszéd!

Bár a játékot egy feledhető, de mulatságosnak tűnő időmérős hiba miatt három másodperc után máris megállították, de utána már csak a pálya borítása jelentett technikai gondokat a mieink számára.

Rövid, ismerkedős labdagyakorlatok után, az első vendég szögleteteket követően Pál Patrik kemény lövéseivel jelezte a csapata szándékait. Aztán jött Hosszú Ádám, aki imponáló szóló után hét méterről, gyönyörű gólt vágott. 0-1 a 3. percben.  A következő pillanatokban a, mint később kiderült a mérkőzés főszereplőjének Reveland Zoltánnak teljesült a kabala kívánsága, agresszív lövéseket háríthatott a meccs elején. Elsőként Szentes Bíró Tamás tette próbára, sikertelenül.

Belendültek

Innét a DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapata fölvette az üzemi tempóját és nagy munkába látott. Németh Péter óriási energiával és imponáló stílusban, a támadásban és a védekezésben is emlékezeteset nyújtott az utolsó másodpercig. Mellette Szeghy Szabolcs, Varga Csaba és Hosszú Ádám is oroszlánként vetette be magát a küzdelembe, bőven adva feladatot Dobi Attila a hazai kapus számára. A debreceniek részéről Pallai, Esztergomi és Tóth igyekezett az egyenlítésben az első tíz percben.

A második tízesben már a hazaiak is módszeresen keresték a fogást a Dunaferr csapatán. A legtöbb galibát Tóth okozta, de a mesterkedéséhez Kondás, majd Varga Dániel és Buka Bence is csatlakozott.  Ezt a szériájukat önfeláldozó és szerencsés védekezésükkel egészítették ki. A csatába Schrancz kiváló teljesítménnyel kapcsolódott be. Megmozdulásai folyamatos gólveszélyt jelentettek. Már többen is az órára figyeltek, amikor az utolsó másodpercekben Pál Patrik a félpályáról egy hatalmas lövést eresztett meg és a sikeres találatot követően 0-2-re alakította az állást a 20. percben.

A szünet után

Egy megváltozott, az előzőekhez képest jóval harcosabb debreceni csapat folytatta a játékot. A riogatást már az addig is nagyon aktív Tóth Attila kezdte. A válaszokat Hosszú duplája és a Varga Csaba és Pál Patrik lövései jelentették.

Nehéz és izgalmas percek

Egy védelmi megingás elég volt Pallai Zsolt egyenlítéséhez, 1-2 a 23. percben. A gól tovább pörgette a hazaiakat, és néhány percre beszorították a Dunaferr legénységét. Kondás hatalmas bombáját Reveland ártalmatlanította.  Az újvárosi válasz sem maradt el. Hősies birkózás után, Schrancz egy döngő kapufát lőtt, amit a csapatának sorozatos akciói követtek. Egy látványos Hosszú – Schrancz - Fridrich kísérlet is gól nélkül maradt. Nem úgy a hazaiak jólfésült támadása: Kondás Kristóf bombáját Reveland még bravúrral hárította, de a kipattanót már Tóth Attila védhetetlenül bevágta, 2-2 a 26. percben. Takó Csaba időt kért.

A rövid pihenő újabb erőt adott a debreceni gárdának, akik előtt érthetően a fordítás lehetősége lebegett és igen komoly lendületbe jöttek. Jót tett volna Szeghy Szabolcs ziccere, de az akkor kimaradt. Jött viszont helyette a hazai henger, benne Sándor Bence és Tóth Attila próbálkozásaival. Ezekre a válaszokat Pál Patrik és Hosszú Ádám bombái jelentették. A kapusunk szilárdan állta a rohamokat. 

Mi is váltottunk egyet. Fölfelé.

Ez a széria Németh Péter újabb lövésével kezdődött, ami ugyan kipattant, de a remekül érkező Schrancz Balázs elegánsan helyezett a hálóba: 2-3 a 31. percben. A pazar megoldástól a gólszerző extra teljesítményre gerjedt. Előbb Reveland pompás indításából, kapás lövést zúdított a kapura, majd Hosszúval is egy gólhelyzetet hoztak össze. A tüzeléshez Varga Csaba is csatlakozott, de a parádés alakítása gól nélkül maradt, ahogy utána  Schrancz lövése sem ért hálót.

A hazaiak is lendületben maradtak, főképp Esztergomi és Pallai,  ezért a kapusunk továbbra is szórta a bravúrjait. Végül eljött az igazság pillanata, amikor Schrancz ismét tanári módon nyúlt a játékszerhez, 2-4 a 37. percben! Mint kiderült, ezzel beállította a mérkőzés végeredményét.

Hősies csata a végjátékban

A debreceniek érthetően időt kértek és az 5:4-et is kipróbálták. Mindent megtettek a szépítésért és a remélt egyenlítésért, de az extázisba jött Dunaferr legénysége állta a próbát. Tóth Attila és Hosszú Ádám előtt még egyszer fölvillant a gólszerzés lehetősége, de az eredmény változatlan maradt.

Elismeréssel szólva

Egy pillanatra megállunk, és kijelentjük, hogy a debreceniek akarását is elismerve, Reveland hihetetlen bravúrsorozatáról is megemlékezzünk. Ezt bizony legalább egy tucatszor is emlegethettük volna, hozzátéve, hogy remek partnerek: Németh és a gyakran visszaszáguldó Hosszú is segítették a munkáját.

A teljes mérkőzést tekintve megingathatatlanul, óriási munkát végzett az imént is dicsért Hosszú Ádám, mellette Varga Csaba, Pál Patrik és Szeghy Szabolcs. Egyszerűen klasszis teljesítmény nyújtott Reveland Zoltán, Németh Péter és Schrancz Balázs.

Hogy itt, „csak” hét zseniális gladiátorról zengedeztünk? Nos ezért nem lett „söprés” ezen a meccsünkön. Fájdalmas volt a lábadozóként a padról, ülve irányító klasszisunkat, Horváth Norbit látni, valamint Fekete Róbert mielőbbi visszatérését várni.

Ezt a tervet is teljesítették

Nem számítottak könnyű meccsre a Debrecen otthonában, akik igazolták a javuló ázsiójukat, sok galibát okoztak. A második félidei hullámvölgy után azonban magukra talált a DUNAFERR DUE RENALPIN FC  csapata és 4-2-re nyerte az újabb fontos meccset. Takó Csaba vezetőedzővel beszélgettünk.

Takó Csaba (Fotó: Dénes J.) Takó Csaba (Fotó: Dénes J.) Nem volt egy könnyű meccs, ahogy a rájátszásban általában nincs olyan. Pláne Debrecenben. Egy nagyon kellemetlen stílusú ellenfél és egy nagyon rossz borítású pálya fogadja az ellenfeleket. Itt minden ideérkező ellenfél meg fog szenvedni. Nyilván nekünk egyetlen célunk volt, hogy a három pontot elvigyük, és ezt teljesítettük. Nem mondom, hogy maradéktalanul boldog vagyok a mutatott játék miatt, de természetes, hogy az eredmény kárpótol bennünket.

Az első félidő nagyon jól nézett ki. a másodikban viszont volt egy hullámvölgyünk, amikor magunkra húztuk az ellenfelet, és akkor ki is tudták egyenlíteni az eredményt. Utána egy kis idő múlva rendeztük a sorokat, és azt mondhatom, hogy magabiztosan nyertük meg a mérkőzést.

Csalódással zárták a hetet

Legalább egy pontot akartak szerezni, de nem sikerült nekik, pedig időnként félelmetes helyzeteket hoztak össze a Dunaferr csapatával szemben. Elek Gergővel a Debrecen vezetőedzőjével a 4-2-es vereségük után beszélgettünk. Vajon miért nem sikerült a nagyon áhított pontszerzés?

Azért, mert ilyen gólokat nem szabad kapni! Az első félidő utolsó másodpercében, félpályáról, vagy amikor felüti a labdát a kapusom, és hagyja, hogy az ellenfél besodorja. Nem érdemeltük meg a vereséget. Érzésem szerint a győzelmet sem, de az egy pontot mindenképen. Nem igazságos játék ez a futsal!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB