Oldalsáv

Folytatódik a Futsal NB I rájátszása

2018. április 5.
A Férfi Futsal NB I. "A" csoport 3. fordulójában kerül sor a DUNAFERR DUE RENALPIN FC- FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA mérkőzésre, amely a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 2018. 04. 09. hétfőn, 19:00 órakor kezdődik.

Mivel minden csapatjátékot űző esküszik rá, hogy a rájátszás a bajnokságok sava-borsa és arra is, hogy az egy új fejezet, mi is csak ezekkel a teljesítményekkel foglalkozunk. A Fradi már a harmadik fordulóját kezdi meg ezen a találkozón.

A Ferencváros

A Ferencváros rajtjára Debrecenben került sor. Már az első félidőt is nagyon komolyan vették az egyetemisták, és a szünetig már 3-1-re húztak el. A második részben szokásukhoz híven nagy hajrát nyitottak a zöld-fehérek, ráadásul az esélyeiket javította a hazaiakat sújtó kiállítás, de a nagy küzdelemben mégis (4-2)-es hazai győzelem született. A Fradi góljait Vattamányi Dávid, Andorka Kristóf szerezte.

A második fordulóban hazai pályán fogadták az ebben a szezonban megújult és kirobbanó formát hozó MVSC Berettyóújfalu csapatát. A Fradinak ez már egy igazán rangot adó találkozónak ígérkezett. Ennek megfelelően nagy elszántsággal kezdtek, de ez az első húsz percben a játékuk görcsös akarásba fulladt. A félidőt (0-3)-al zárták. A folytatásban már magukra találtak a házigazdák, visszajöttek a meccsbe, az 5:4-es játékuk is jól alakult, de a nyírségiek végül bebiztosították a győzelmüket: (4-5).

A Fradi aznapi góljait Jenei Krisztián Balázs, Karacs Dániel, Horváth Dániel, a válogatottban is eredményes Horváth Benedek, és Keresztury Márton lőtték.

Úgy tűnik, hogy a hétfői ellenfelünk megerősödött és összeérett csapatának változatlanul fontos fegyvere maradt a híres „fradi szív”, amivel veszedelmes hajrákat tudnak nyitni a második félidőre.  Mivel az előző két mérkőzésen vereségeket szenvedtek, nem vitás, hogy nagy harci tűzzel érkeznek.

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

Mivel a Férfi Futsal NB I. rájátszásában két öt csapatból álló csoportban zajlanak a mérkőzések, ezért a küzdelmek közben egy-egy alakulat szabadnaposként figyelheti a többiek mérkőzéseit. A DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapata így kezdte ezt a sorozatot.

A nyitó csatában, mert az volt a javából, a második fordulóban, jó két hét után ismét a NYÍRGYULAJ KSE vendégségét élvezhették. A hazaiak komoly erősítéssel és nagy munkával készültek a rájátszásra. Az elvégzett munkájuk beérni látszik, és ezzel helyenként nagy küzdelemre késztették a mieinket. Ez bizony az eredményen is tükröződik. A félidőben (1-2)-es vezetésre álltak a mieibk, ami nagy csaták után alakult a megérdemelt (2-3)-as újvárosi győzelemmé.

A mérkőzés szünetében

A nagy újvárosi csaták után ünnepélyes ceremóniával adják át a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezésében lebonyolított az Amatőr Futsal Bajnokság díjait.

Egy csoportos kedvezmény

Az eseményre az egyik névadó támogatónk, az ISD DUNAFERR Zrt. dolgozói a munkahelyi belépőkártyájukkal ingyenesen léphetnek be.

A mérkőzésről az érdeklődők a FB oldalunkon élő, írásos tudósítást olvashatnak.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

A miénk a jobb csapat

Az soron következő ellenfeleink tudását elismerve, de bízva a saját csapatában, sikerrel vívta meg velük a rájátszás előző fordulóját Takó Csaba a DUNAFERR DUE RENALPIN FC vezetőedzője. Elszántan készülnek a következő megmérettetésre is

Takó Csaba (Fotó: Dénes János) Takó Csaba (Fotó: Dénes János) Bravúros, megszenvedett győzelem, vagy „csak” egy jó kis meccs? Milyen volt a legutóbbi találkozó?

Mindenképpen egy jó mérkőzés volt, nagyot harcolt a csapat a győzelemért, de azt is hozzá kell tennem, hogy egy picit magunknak tettük nehézzé. Magabiztosan, nagyon jól kezdtünk, és kétgólos előnynél lehetőségünk volt arra, hogy adott esetben le is zárjuk a mérkőzést. Nem éltünk vele és ezért feljött az ellenfél, voltak nehéz pillanataink, de szerencsére a csapategység, illetve a jó egyéni teljesítmények kihúztak bennünket ebből a helyzetből.

A meccs előtt is jó csapatként beszéltél a Nyírgyulajról.

A mérkőzés ezt maximálisan megerősítette, sőt az ezt megelőző egymás elleni meccsünkhöz képest sokkal jobb összeállításban léptek pályára. Két teljes sorral tudtak játszani, már meglátszott rajtuk az ukrán légiósok ereje, ezért volt bennük veszély, de ennek ellenére végig azt éreztem, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Megérdemelten nyertünk. Nagyon boldog voltam akkor, és most is elégedett vagyok.

Jó egyéni teljesítményekről beszéltél

Az első mindenképpen a kapusteljesítmény volt, hiszen Reveland egészen hihetetlen bravúrokat mutatott be és így az ő teljesítménye meghatározó lett.

Németh Peti lőtte az első gólunkat és utána gyakorlatilag végig játszotta a mérkőzést, Ezért nyilván nem lehet rá semmi rosszat sem mondani, hiszen ha nem ilyen kiváló teljesítményt hoz, akkor nem maradt volna végig a pályán.

Mellettük a többiek is hozzá tették a magukét, mindenki csúszott-mászott a sikerért. Ott egyébként mindig ilyen mérkőzéseket kell játszani, és a küzdelemben sem maradtunk alul. A játékban, még a nehezebb periódusokban is az történt, amit mi szerettünk volna. Hektikus és nem a legszebb futsalos mérkőzés volt, amit játszottunk, de a célunkat elértük: miénk lett a három pont.

Várhatóan a Fradi elleni meccs sem lesz szépségdíjas?

Azt, hogy szép meccs lesz-e, vagy sem, majd meglátjuk. A velük vívott legutóbbi meccsünk egy elég szép győzelemre sikeredett. Örülnék, ha ez most is így lenne, de erre nincs garancia. Annál is inkább, mert ez a hetünk felborul a válogatott programja miatt. Nem tudunk száz százalékig olyan munkát végezni, amilyet kellene.  Ettől függetlenül az nem lehet kérdés, hogy a miénk egy jobb csapat, és a mérkőzéstől mindenki a győzelmet várja el, ahogy én is. 

Ezúttal négy játékosunk kapott behívót, de Hosszú Ádám és a Horváth Norbi sérülés miatt le kellett mondja a részvételét, így a Pál Patrik és a Fridrich Dávid került ez alkalommal a keretbe. Costa Rica válogatottjának az utazási nehézségei miatt tovább tart a mieink távolmaradása és ez sem segít bennünket. Ezzel együtt nagyon örülünk a részvételüknek, mert a játékosoknak és a klubnak egyaránt nagy megtiszteltetés a válogatottbeli szereplés!

Nyilván szép és eredményes játékot szeretnénk bemutatni hétfő este is. A rájátszásban már az eredmény a legfontosabb tényező. Természetesen a szép, közönségszórakoztató produkcióra törekszünk.

A rájátszás föltehetően nagyobb idegfeszültséggel jár a játékosok részére.

A mi csapatunk esélyeit növelheti, hogy mentálisan nagyon jó alanyok alkotják és abban is nagyon erősek, hogy ezt a stresszt letudják vetkőzni, amit a legutóbbi mérkőzés is jól mutatott. Az ilyen összecsapások doppingolják őket és nagyon jól reagálnak ezekre a kiélezett helyzetekre. A rájátszásban szinte mindegyik találkozó ilyennek számít. A játéktudáson túl az is dönthet, hogy mentálisan ki az erősebb. Talán nem nagyképűség azt mondani, hogy ilyen téren a mi csapatunk az egyik legerősebb a hazai első osztályban.

A szurkolók

Természetesen a csapatnak és nekem is nagyon fontos tényező a közönség.  A sportolók nem kizárólag a saját szórakoztatásukra lépnek a pályára. Azt szeretnék, hogy aki kijön a meccsünkre az érezze jól magát! Ez minden alkalommal egy oda-vissza ható történet. A játékosokat is doppingolja, ha sokan vannak a lelátón és, ha a pályán történtek lázba tudják hozni a közönséget, akkor működik ez igazán jól. Bízunk benne, hogy ez minél gyakrabban így lesz. Készüljenek, hogy minél többen és nagyon hangosak legyenek!

A rájátszás egy másik bajnokság

Reveland Zoltán a DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapatkapitánya és kapusa, elszánt, kemény munkával küzdötte vissza magát súlyos kézsérüléséből a kezdő csapatba. Most már újra a rangjához méltó teljesítménnyel viszi végig a meccseket.

Reveland Zoltán (Fotó: Dénes János) Reveland Zoltán (Fotó: Dénes János) A Nyírgyulaj elleni egy kötelező győzelem volt?

Semmiképpen, hiszen a rájátszásban már nincsenek ilyenek. Annak tudatában, hogy tudjuk róluk, hogy főleg otthon, hazai pályán elég erős ellenfelet jelentenek mindenki számára. Talán annyiban mégis annak mondható, mert nekünk az a célunk, hogy ott legyünk a Berettyóújfalu nyomában. Nem könnyű meccsre készültünk és nem is lett az belőle.

Jó kezdés után éles csatává alakult a mérkőzés

Nagyon jó mentalitással kezdtünk és akkor úgy érezhettük, hogy kézben van a meccs. Azonban elég volt agy figyelmetlenség, amit a hazaiak kihasználtak, majd a második félidőben egyre több kockázatot vállalva szorossá tették az állást. A játékrész felét 5:4-ben játszották, ami elég nagy koncentrációt igényelt tőlünk és fizikailag is nagy nyomás alatt álltunk.

Az előző találkozónkon több kulcsjátékosunk is hiányzott, most teljesebb csapattal tudtunk kiállni. Nekünk és nekik is komoly céljaik vannak a rájátszásban, ezért ebből sokkal keményebb csata lett.

Mindenki áradozik az ottani teljesítményedről

Ez a szezonom nem úgy alakult eddig, ahogy szerettem volna. Ebben közre játszott a sérülésem és azokon a mérkőzéseken, amikor pályára léphettem, sem úgy teljesítettem, ahogy magamtól elvárom. Viccesen azt mondtam az öltözőben a meccs előtt, hogy nekem most kezdődik a bajnokság,

A jó napi teljesítményemhez kell az a pár lövés, amit szeretek az elején védeni, hogy feltüzeljem magamat és meccsbe jöjjek. Ezek megvoltak, és onnantól kezdve már sikerült egy jó teljesítményt hozni. „Szerencsére” végig elég sok dolgom volt ezért egy pillanatra sem tudtam leereszteni. Kaptam a lehetőségeket, ziccereket, az egy az egyben akciókat, közeli és távoli lövéseket, és büntetőt is hárítottam. Sikerült jól lehozni a meccset.

Gólokat iskaptál és ez sem törte meg a lendületedet.

Nem szabad lesüllyedni a „föld alá”, mert nincs vége a mérkőzésnek és rögtön jön a következő feladat. És, ha azon agyal egy kapus, hogy az előbb kapott gólnál mit kellett volna másképp tenni, akkor nem tud a következő feladatára koncentrálni. Erre majd a meccs után lesz lehetősége.

A keleti végekre utazni meccset játszani, nem lehet egy leányálom

A legutóbbi mérkőzésre a csapatunk vezetősége megteremtette a lehetőségét annak, hogy ezúttal könnyebb lehessen az utazás. Ezt külön köszönjük nekik!

Útközben megállhattunk egy közös ebédre, ami lehetőséget adott egy kis nyújtózkodásra. Az is komfortosabbá tette az utazást, hogy két kisbusszal tettük meg a távot, ami gyorsabbá tette azt. Így könnyebben átvészeltük a nehézségeket.

Jön a Ferencváros Nehéz ellenfél lesz?

Az alapszabály ezúttal is változatlan: a rájátszásban nincs könnyű ellenfél, és ezért a meccsek is sokkal nehezebbek lesznek. Ők most két vereség után érkeznek, és nyilván megakarják mutatni, hogy nem könnyű leírni őket. Legutóbb megszorongatták a Berettyóújfalut. Biztosan egy nagyobb skalpot is szeretnének gyűjteni, és a miénk pont jó lenne nekik erre a célra.

Biztos nem lesz egy egyszerű mérkőzés, de nehézzé, csak mi tudjuk magunknak tenni. A Nyírgyulaj elleni meccshez hasonlóan ezt is nagyon koncentráltan és fegyelmezetten kell megvívnunk, akkor elérjük a célunkat, egy magabiztos győzelmet. A három pont a lényeg.

A közönség?

Mindenképpen doppingolja a csapatot és engem is. Szeretek hangos közönség előtt játszani. És, ha engem is megtalálnak? Az még jobban feldob! Például amióta eljöttem tőlük, a veszprémi közönség előszeretettel szokott szidni. Azt nem mondom, hogy nem veszem észre, de csak mosolygok rajta, sőt, még jobb teljesítményre ösztönöz.

Nagyon szeretnénk, ha minél többen látogatnának ki hozzánk hétfő este. Most már egészen komoly a tét, már ettől is izgalmas minden egyes mérkőzés. Zajongjanak, fütyüljenek, dudáljanak, minél hangosabban buzdítsanak bennünket!

Csak a bajnoki pontok számítanak

Németh Péter a DUNAFERR DUE RENALPIN FC klasszis játékosa legutóbb is kitett magáért. A nyitó góljával kapta el a fonalat a csapata, és utána gyakorlatilag végigjátszotta a mérkőzést. Óriási formát hozott. hasonló elszántsággal készül a Fradi ellen is.

Németh Péter (Fotó: Dénes János) Németh Péter (Fotó: Dénes János) A szurkolóitok sima meccsre készültek, de egy kemény csata lett belőle. Hogy élted meg?

Először is tisztáznám, hogy a rájátszásban is csak a pontok számítanak. Nem adnak többet azért sem, ha "simán", illetve azért sem, ha "vért izzadva" nyertél. A múltkori mérkőzés pedig olyan lett, amit a jegyzőkönyv is tükröz. Lehetett volna simább is, hiszen már 2-0-ra vezettünk, ezt követően egy talált góllal visszajöttek a meccsbe. A hajrában pedig nagyon sokat, talán nyolc-kilenc percet védekeztünk. Szikrázó mérkőzés volt, nüanszok döntöttek.

A szurkolók meglapozottan gondolják, hogy ti vagytok a legjobb magyar csapat.

Nem úgy megyek föl a pályára, hogy ki áll velem szemben, vagy hogy én melyik helyet töltöm be ezen a futsal ranglistán. Itt másodpercről-másodpercre kell megélni egy adott mérkőzést. Helyzetek, szituációk követik egymást és ezekből kell jól kijönni. „Öreg „vagyok már ahhoz, hogy izguljak egy mérkőzés előtt, és bárkitől is tartsak.  Az edzések és az elvégzett munka alapján megvan bennem és a csapattársaimban is a megfelelő önbizalom ahhoz, hogy amikor megszólal a dudaszó, onnét minden másodperc meghatározó lehet és éljünk a lehetőségekkel.

Hétfőn érkezik a Ferencváros futsal csapata. Az is hasonlóan kemény meccs lesz?

Tele vannak jó és válogatott kerettag játékosokkal, ezért azt mondhatom, hogy egy erős csapat érkezik hozzánk. Olyan karakán egyéniségek alkotják a gárdájukat, akik akár a verekedésig is eltudnak menni egy mérkőzés során még,  ha a verekedést csakis az erős küzdelem gyanánt emlegetem.  Mindig szikrázó csatát vívunk ellenük, valószínűleg így lesz ez most is, ezért nem lesz ez egy egyszerű feladat. Keményen készülünk ellenük a héten, és azon leszünk, hogy a három pontot begyűjtsük.

Én a rájátszás minden egyes mérkőzésére úgy hangolódok, hogy a győzelem a fontos. Ez persze nehéz dolog, mert kiélezett csaták várnak ránk minden alkalommal. Nyilván egy sokgólos, gyönyörű játékkal szerzett győzelem extra lenne, de erről nem nagyon szabad álmodozni. Ahhoz jól kell kijönni a lépéseinknek és a kapusunknak is átlagon felül kell teljesítenie. Mellette számtalan kis részletnek kell a javunkra szolgálnia.

És a szurkolók?

Nagyon fontos a számunkra, hogy sokan jöjjenek és buzdítsanak bennünket. Kemény, élvezetes meccset láthatnak hétfő este is. Mi odatesszük magunkat és szeretnénk, ha ők jó hangosan és sokan állnának mellénk!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB