Oldalsáv

Újabb válogatott jelöltünk van

2018. március 13.
A Magyar U18-as Futsal Válogatott nagy munka előtt áll. Egy rövid hazai edzőtáborozáson rendezi a sorait, amely 2018.03.13-15- között zajlik. Ezt követően a Generali Cup elnevezésű nemzetközi tornára utazik Csehországba, melyet Vsetínben bonyolítanak le március 15-18. között.

Ott a következő mérkőzéseken lépnek a pályára: március 15-én csütörtökön Magyarország – Szlovákia 16:45-től, 17-én szombaton Románia – Magyarország 16:15- től. Vasárnap pedig a helyosztó mérkőzéseket játsszák.

Az edzőtáborba előzetesen 16 játékos került behívásra, majd a szerda délelőtti edzést követően a keret szűkítése után 14 játékos folytatja az utazást. Nagy büszkeségünkre a DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapatából a teljes keretbe, a télen igazolt Szabó Tibor is meghívást nyert.

Két korosztályban is bizonyítani szeretne

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC a közelmúltban egy tehetséges játékost igazolt, aki akár a jövő embere is lehet. Szabó Tibor a Berettyóújfalu U20-as és az NB II-es futsal csapatából érkezett. 17 éves, Jelenleg magántanulóként folytatja a középiskolát.

Szabó Tibor Szabó Tibor Mit ad neked a futsal?

Két és fél éve játszom ezt a játékot. Azért is szeretem, mert sokkal gyorsabb, mint a nagypálya, ezért jobban lehet és kell pörögni. Mivel nem vagyok egy nagytermetű, ezért úgy érzem, hogy a fizikai adottságaim miatt ebben jobban tudok érvényesülni.

Melyik poszton érzed magad a legjobban?

A hátsó alakzatokban szeretnék szerepelni, de mivel még nagyon fiatal vagyok, előbb szélsőként mutathatom be a tudásomat. Tudom, hogy védekezésre általában inkább egy masszívabb külsejű figurát képzelnek el, de azt hiszem, hogy szellemileg is sok mindent fel lehet használni a centerek ellen az eredményes helytálláshoz.

A próbajátékodra a szüleid is veled tartottak…

Igen, ez így volt. A tanulásban és a sportban is bízhatok a támogatásukban. Azt szeretnék, ha megállnám a helyemet a sportban és ott érnék el igazi sikereket.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB