Oldalsáv

Újabb válogatott jelöltünk van

2018. március 13.
A Magyar U18-as Futsal Válogatott nagy munka előtt áll. Egy rövid hazai edzőtáborozáson rendezi a sorait, amely 2018.03.13-15- között zajlik. Ezt követően a Generali Cup elnevezésű nemzetközi tornára utazik Csehországba, melyet Vsetínben bonyolítanak le március 15-18. között.

Ott a következő mérkőzéseken lépnek a pályára: március 15-én csütörtökön Magyarország – Szlovákia 16:45-től, 17-én szombaton Románia – Magyarország 16:15- től. Vasárnap pedig a helyosztó mérkőzéseket játsszák.

Az edzőtáborba előzetesen 16 játékos került behívásra, majd a szerda délelőtti edzést követően a keret szűkítése után 14 játékos folytatja az utazást. Nagy büszkeségünkre a DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapatából a teljes keretbe, a télen igazolt Szabó Tibor is meghívást nyert.

Két korosztályban is bizonyítani szeretne

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC a közelmúltban egy tehetséges játékost igazolt, aki akár a jövő embere is lehet. Szabó Tibor a Berettyóújfalu U20-as és az NB II-es futsal csapatából érkezett. 17 éves, Jelenleg magántanulóként folytatja a középiskolát.

Szabó Tibor Szabó Tibor Mit ad neked a futsal?

Két és fél éve játszom ezt a játékot. Azért is szeretem, mert sokkal gyorsabb, mint a nagypálya, ezért jobban lehet és kell pörögni. Mivel nem vagyok egy nagytermetű, ezért úgy érzem, hogy a fizikai adottságaim miatt ebben jobban tudok érvényesülni.

Melyik poszton érzed magad a legjobban?

A hátsó alakzatokban szeretnék szerepelni, de mivel még nagyon fiatal vagyok, előbb szélsőként mutathatom be a tudásomat. Tudom, hogy védekezésre általában inkább egy masszívabb külsejű figurát képzelnek el, de azt hiszem, hogy szellemileg is sok mindent fel lehet használni a centerek ellen az eredményes helytálláshoz.

A próbajátékodra a szüleid is veled tartottak…

Igen, ez így volt. A tanulásban és a sportban is bízhatok a támogatásukban. Azt szeretnék, ha megállnám a helyemet a sportban és ott érnék el igazi sikereket.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB