Oldalsáv

Nemcsak a távolság miatt lesz nehéz ez az erőpróba

2018. február 15.
A csapatunk számára máris folytatódik a bajnokság. A Férfi Futsal NB I. 15. fordulójában játszák le a DEBRECENI EGYETEMI AC- DUNAFERR DUE RENALPIN FC mérkőzést. Az esemény a Debreceni Egyetemi Sportcsarnokban 2018. 02. 16-án pénteken 18:00-kor kezdődik.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

A felhőtlen ünneplés helyszíne volt a Dunaújváros Sportcsarnok hétfő este, a kedd reggel azonban, már az újabb komolyfeladatra való felkészülés kezdetét jelentette. Erre az alkalomra nagy és új célokat kár lett volna kitűzni, hiszen egyrészt az Aramis elleni játék bíztató jeleket mutatott, másrészt az újabb meccsre csupán három napos felkészülési idő jutott.

A DEBRECENI EGYETEMI AC

Ezt a csapatot is tisztelni kell. Félni valónk nincs tőlük, de tudni való, hogy nekik sem lehet más a céljuk, mint a három pont otthon tartása. Erőszakos, tempós meccsre készülhetünk ellenük, ugyanis van mit javítania az idei rajtján az Elek Gergő vezette csapatnak.

A rossz szériát a Berettyóújfalu ellen idegenben kezdték, ahol a kevés esélyt a 8-0ás vereségük bizonyította. A következő meccsük még fájdalmasabb lehetett, hiszen a hozzájuk látogató Fradi vitte a három pontot, cserébe egy 0-3-as végeredményért.

És, ha ez nem lett volna elég, most aztán egy sűrű hetet kezdtek meg.  Először is az elmúlt, a 14. fordulót ők már pénteken, a Bőny ellen nyitották meg Győrben. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az előző félév tapasztalatai alapján akár győzni is mehettek volna, de… ezt az évet ott is megerősítve kezdték. Ezért aztán egy csúnya 8-5-ös zakóval tértek haza a portyáról a debreceni fiúk.

A szerda egy újabb meccset, és a győzelem ízét hozta a számukra, a Férfi Futsal Magyar Kupa 4. fordulójában, ahol az egy osztállyal lejjebb szereplő Gödöllőt 2-1-re verték Debrecenben. Ez a találkozó sem lehetett egy séta galopp, ha már a Baranyai Pál vezette ellenfelük ilyen szorossá tette a mérkőzést.

Elek Gergő a debreceniek vezetőedzője:

A honlapjukon az ellenünk vívandó mérkőzéssel kapcsolatosan azt nyilatkozta, hogy

-pénteken már jön a Dunaferr. Kemény ellenfél, a tavalyi ezüstérmes, aki ellen ősszel idegenben szorosat játszottunk (izgalmas találkozón 5-3 az újvárosiaknak).  A prioritás a bent maradás, de ez a bajnokság jelenlegi szakaszában nem zavarja a kupát, mind a két meccsen 100%-ot nyújtunk. Kondás Kristóf már szerdán bemutatkozik, remélem sikerül összecsiszolódnia a társakkal. Nem játszottunk rosszul az elmúlt meccseinken, lassan eredménnyel is párosulnia kell ennek!

A debreceniek az idei játékukkal a bajnoki tabella 8. helyére csúsztak, mögöttük az Aramis és a Bőny található. 

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A mieink idei, év eleji szereplése nem föltétlenül sorolható a szép emlékek közé. A rajtot még sikerült egy 5-3-as győzelemmel venni a Bőny ellen Győrben, de a folytatás már két keserves vereséget hozott. Az okok ismertek, a gyógyulást, ha lehajtott fejjel is, de túlélték és most már kiegészülve, újra magabiztosan léphetnek a pályára.

Nyilván nem könnyű feladat a hétfő-pénteki versenynap és a pompás, valamivel több, mint 200 km-es autóbusz kirándulás így februárban, de ezek a fiúk most bizonyíthatnak a hazai fusal világnak a most következő sorozatban és nyilván meg is teszik azt!

Takó Csaba a vezetőedzőnk az újabb erőpróba kapcsán ezt nyilatkozta:

Nehéz mérkőzésre számítok, mivel egyrészt egy hosszú út áll előttünk, másrészt egy nagyon kellemetlen pályaborításon kell játszanunk. Az ellenfél játékstílusa sem kellemes. Biztos vagyok benne, hogy komoly feladatunk lesz, de természetesen azon a mérkőzésen is a győzelem elérése a cél. Addig is dolgozunk a legutóbbi hibák kijavításán és önbizalommal lépünk majd a pályára.”

Csapatunk jelenleg a bajnoki tabella 4. helyén áll 25 ponttal. Előttük az egyik nagy rivális, a Haladás foglalja el a 3. pozíciót, akik egy ponttal gyűjtöttek többet.

A mieinknek jót tett az előző két hetes bajnoki csend, összeszedték magukat. Ezúttal „csak” a tudásuknak megfelelően kell teljesíteni, hogy aztán lendületet véve, még több munkával, sikeresen küzdhessék végig az alapszakasz hátralévő mérkőzéseit.

Hajrá Dunaferr!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB