Oldalsáv

A riválisok nagy csatája most következik

2018. február 23.
A soron következő DUNAFERR DUE RENALPIN FC-SWIETELSKY HALADÁS összecsapásra a profiknak is nehéz lenne mást mondani, mint hogy egy újabb rangadó vár a csapatunkra. A mérkőzés a Férfi Futsal NB I. 16. fordulójában, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 2018.02.26-án hétfőn, 19.00-kor kezdődik.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Általában kik is játszanak egymással rangadókat? Az egymással az ugyanazért a nagy célért küzdő, az átlagostól lényegesen jobb csapatok. Ilyennek tarthatjuk magunkat? Föltétlenül. És a Halit? Természetesen. Akkor jöjjenek a részletek.

A SWIETELSKY HALADÁS VSE

A közelmúltban már egy alkalommal összeszedtük magunkat, és a most következő hétfői ellenfelünk körülményeit, a lehetőségeit és az eredményeit feldolgozva olyan elismerő dolgozatra „kényszerültünk”, mintha a szimpatikus vasiak, a fiók csapatunkként szerepelnének. Pedig nem. Igazi riválisaink.

Önbizalom és csapaterősítő eseménnyel kezdték ezt a hónapot. Két remek játékost Dróth Zoltánt és Andersson Santost leigazolva folytatták a menetelésüket.  Már csak azért is szükségük volt rá, mivel jelenleg még két vasat is tűzben tartva a Magyar Kupában és a Bajnokságban is erősen a csúcs irányába tartanak.

Az első ilyen felturbózott összeállítású mérkőzésükön, nagy létszámú közönség előtt, a Fradit fogadták, de a 4-4-es eredménnyel még nem nagyon lehettek elégedettek, pláne úgy, hogy a félidőben még 2-0-ra vezettek. Talán a 13-i dátum nem hozott nekik szerencsét.

A folytatásban, mindössze egy nap pihenőt hagyva maguknak, a már emlegetett kupamérkőzés szerepelt a menetrendjükben. Swietelsky-Haladás VSE – ELTE-BEAC 10:2 (4:1). Sok időt nem kell rá vesztegetni, hiszen nem vitás: ennyivel is jobbak az NB II.-es ellenfelüktől.

Ezt a hetet a Bőny ellen kezdték, ismét hazai pályán, akikkel egy szoros 4-3 (2-0) –ás meccset játszottak. A mérkőzés alakulása jelzés értékű, hiszen az aznapi vendégeik jelentős erősödését reprezentálja.

A Haladás sűrű programja ezúttal is hozott egy szerdai (edző) mérkőzést: a Magyar Kupa visszavágójában az ELTE-BEAC otthonában 8-0-ra hozták a meccsüket. Talán érthető módon a 7-0-s félidő után már nem nagyon feszegették tovább a húrokat. Mindenesetre egy furcsa elődöntőbe jutva, a legközelebbi ellenfelük már egy igazi komoly csapat a Berettyóújfalu gárdája lesz.

És most itt állnak bemelegítve a nálunk megvívandó csatára. Az FTC-nek és a Bőnynek négyet-négyet vágtak, cserében egy négyest és egy hármast gurítottak nekik.  Mindkét esetben a félidőben nullra vezettek. A bajnoki tabellán a harmadik helyen, egy ponttal előttünk állnak.

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A csapatunk az eredményeit tekintve egy viharos téli időszakot tudhat maga mögött. Még akkor is bizakodva írom le a „mögött” szót, ha e sorok leírásakor a meteorológusok, még kemény hideget jósolnak a meccsünk napjára.

A rosszemlékű szériánkat az időnként követhetetlen számozású bajnokságban, idegenben a Haladás ellen zártuk. A sebeket nem föltépve maradjunk annyiban, hogy akkor nem mi győztünk.

Az ezt követő bajnoki csendben sok munka és eredményes rehabilitációs tevékenység árán már egy az önmagunkra emlékeztető formával és stílussal fogadtuk az Aramist, akiket 10-1-re, megérdemelten hagytunk helyben.

A következő erőpróba egy kemény debreceni portyával kapcsolatosan várt bennünket. Már az utazás időtartama sem volt gyenge, de az ottani pálya talaja, különösen nagy feladatok elé állította a játékosainkat. A nem szépségdíjas mérkőzésen elért 3-2-es győzelmünk a pontgyűjtésünk folytatásához viszont elég volt.

Hogy mi történt azóta? Kemény, elszánt munka zajlott a Sportcsarnokban késő esténként. Egy nagyon jól megerősített csapatot várunk. Felkészülten. Egy szurkoló tervezheti a revansot, a profi sportoló viszont „csak” eredményes mérkőzést akar játszani. Minden alkalommal. A DUNAFERR DUE RENALPIN FC játékosai is ebbe a kategóriába tartoznak. Az ilyen meccseket érdemes megnézni!

A csapat vezetői ezúttal is várják a kritikus, de a sportágat ismerő és szerető lelkes szurkolóit. Közülük az egyik névadó támogatónk, a DUNAFERR dolgozói, a munkahelyi belépőkártyájukkal ezúttal is ingyenesen biztathatják a csapatunkat. A hagyományok szerint ezúttal is egy sorsolást követően, külön díjazzuk a klub színeit, a piros-fehéret viselőket. A szünetben ismét lebonyolítjuk a népszerű kapufarúgó versenyt, ami valljuk be, csak a lelátóról tűnhet egyszerű kihívásnak. (javasoljuk a felnőtteknek is a kipróbálását!)

Erre a mérkőzésre a Szuperinfo című lap segítségével minden dunaújvárosi, és az elérhető környékbeli lakásba is eljuttattunk egy nyereményszelvényt, amivel a bennünket támogató Diabló pizzéria egy finom készítményét nyerheti a szerencsés hozzánk látogató.

A rangadóról a FB oldalunkon élő tudósítást olvashattok, ott is tartsatok velünk.

Várunk benneteket, segítsetek a szurkolásotokkal, mert úgy, veletek együtt lehetünk igazán sikeresek!

Zúgjon újra a Hajrá DUNAFERR és az Úúúújváááros!

Rangadó áll előttünk

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC kiváló játékosállománya miatt valószínűleg többen is irigyelték a csapatot, de a rajtuk végigsöprő sérülés és betegség hullámért már aligha. A nehéz időszakból lassan kilábalnak, és növekvő önbizalommal készülődhetnek a hétfői, a Haladás elleni összecsapásra. Takó Csaba vezetőedzővel beszélgettünk.

Milyen színvonalú meccsre számítasz a Haladás ellen?

Az ellenfél miatt egy rangadóról beszélhetünk, de tagadhatatlan, hogy félig-meddig már a rájátszásra készül mindkét csapat. A kívülállók szerint ezért talán nem lesz annyira komoly, mint egyéb esetben lenne, de személy szerint én mégis egy kiélezett mérkőzésre számítok.

Meglehetősen jó szériából érkezik az ellenfél!

Nem igazán foglalkozok az ő teljesítményükkel, mert nekünk magunkat kell felépíteni. Természetesen a Haladás egy jó csapat és ez akkor is igaz lenne, ha mondjuk, két vereség után érkeznének ide. Két jó játékos igazolásával tovább erősödtek a téli időszakban és ezért is mindenképen komolyan kell őket venni. Mi arra koncentrálunk, hogy az általunk eltervezett dolgok minél inkább megvalósuljanak, és ez minden ellenfelünk esetében így történik.

Túl vagytok már a rehabilitációs időszakotokon?

Inkább úgy mondanám, hogy a végén járunk! Önhibánkon kívül, a sérüléssorozat miatt nem tudtunk olyan munkát végezni, amilyet szerettünk volna az elmúlt időszakban. Lassan visszatérnek a sérültjeink, és a létszámunk is kezd úgy kinézni, ahogy kell. Ezzel együtt teljes bizonyossággal még mindig nem tudom azt mondani, hogy készen vagyunk. Előre haladunk és remélem, hogy a hétfői mérkőzésen ebből a munkából már látszani fog valami. Továbbra is az az alapvetés a számunkra, hogy a rájátszásban legyünk igazán jók.

Furcsa ez a rájátszásos szisztéma!

Ennek minden szakasza nagyon fontos lehet a későbbi pozíciók szempontjából. Szerintem négy-öt olyan csapat van az élmezőnyben, akik hasonló színvonalat képviselnek. Ezért innét kezdve minden megszerzett pontnak nagyon fontos és jelentős lesz a súlya. Nyilván ezért mindenki még alaposabban fog készülni, ahogy azt mi is tesszük.

A legutóbbi igazolásaink már harcra készek?

A Szeghy Szabinak a térdsérülés után egy elég komoly rehabilitációs munkát kellett elvégeznie.  Szerencsére ezen a héten már a csapattal tudott készülni. Elvileg bevethető lesz a hétfői meccsen. A Szabó Tibi pedig egy nagyon fiatal srác, aki éhes a kihívásokra és mellette jó mentalitással áll a munkához. Ő elsősorban a jövő embere, de természetesen éles körülmények között is szeretnénk látni, hogy mire képes. Tervezünk vele, de azt nem még tudom megmondani, hogy hétfőn pályára lép-e, vagy sem.

Egy különleges mérkőzésre, a Haladás ellenire készülődünk

A csapatunk egyik remek kapusa Rigó László is elszántan gyúr a hétfői csatára. Ő most ilyennek látja az ellenfelet és a következőket árulta el a most folyó munkájukról.

Jó csapat a Hali?

Igen az. Jól sikerült erősíteniük, és a játék is megy nekik a bajnokságban. Kiélezett mérkőzésre lehet számítani.

Van bennetek törleszteni vágyás a legutóbbi meccsetek miatt?

Érdekes meccs volt az ottani. A második félidő elején gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, ami megfogott bennünket. Mindenképen úgy szeretnénk visszavágni és lezárni a hétfői mérkőzést, hogy ne legyenek boldogok az eredmény miatt. Hazai pályán mindig a három pont megtartására törekszünk. Minden idelátogató ellenfélnek meg kell ahhoz izzadni, hogy ponttal, vagy pontokkal távozzanak.

Dróth Zoltán és Andersson Michel De Sousa Santos is erősíti őket…

Nem csak rájuk, az egész csapatra is készülünk. Én személy szerint, ahogy minden alkalommal, videók elemzésével is ismerkedek velük. Az biztos, hogy két klasszis játékos mindkettő.

Az idei szezonban óriási kiabálással veszel részt a játékban. Elfogyott a türelmed?

Nyilván mivel én vagyok a leghátsó ember, jobban látom az egész pályát és számítanak rám, hogy irányítsam az előttem lévőket. A nagyobb hangerővel a társaimat is igyekszem tüzelni, és a határozottságommal befolyásolni az ellenfelet. Nyilván bennem is dolgozik az adrenalin és, ha nem kedvezően alakul az eredmény, bennem is még jobban „felmegy a pumpa”, de igyekszem higgadt fejjel lejátszani a mérkőzéseket.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB