Oldalsáv

Tanulságos mérkőzés lett belőle

2018. január 16.
Túl vagyunk a Férfi Futsal NB I. 13. fordulójában a RÁBA ETO-DUNAFERR DUE RENALPIN FC 8-3 (4-0) mérkőzésen, amit a felek Győrben, a Városi Egyetemi Sportcsarnokban, 2018. 01. 15. hétfő 19:30-as kezdéssel vívtak meg.

Furcsa, elhagyatottnak tűnő, rosszkedvet csináló, de tisztán, rendben tartott helyszínre érkeztünk, ami krónikásként őrzi a húsz év előtti sportcentrum építési elveket. Csendben, zeneszó és bemutatás nélkül álltak föl a komolyabb ceremóniákhoz szoktatott csapatok, hogy a dolgukhoz lássanak. Ezt csupán érdekességként meséltem el, az újvárosi szemszögből nézve szörnyű eredményhez semmi köze sem volt. Az okot másutt találhatjuk meg.

Rangos ellenfeleket láthatott a közönség. Kiváló külföldi játékosokkal és a magyar futsal válogatottak egész sorával. Nem csak az aznapi végeredmény miatt volt érdemes komolyan venni a mérkőzést, hanem a lelátó félhomályában már a kezdés előtt a laptopján szorgalmaskodó Sito Rivera szövetségi kapitány szigorú tekintete miatt is. Nézzünk a dolgunk után, vigyázat: jön a fekete leves!

Drámai kezdés

Némi hezitálás után indult útjára a labda. ahogy a futsalos rémálmunkban történik: kemény tíz másodperc kellett ahhoz, hogy a győriek egyik sztárja Constantino Vinas tíz méterről, zavartalanul bevágja az elsőt: 1-0 az 1. percben. A korai találat mintha mindkét csapatot meglepte volna, mivel a játékuk némi tanácstalanságot sejtetett, de végül beindultak a gépezetek.

A lendület a harmadik perctől vált érezhetővé. Előbb Pál Patrik, majd Constantino Vinas perdítése nyomán kaptak feladatot a kapusok.  A játékból hamar egy könnyű küzdelem született, legalábbis a földre kerülő Calvo Rodrigez ápolása és szerencsére gyors felépülése ezt is üzente. Az izgalmakat Klacsák lepattanó és a kapufát eltaláló lövése az 5’, Pál Patrik hatalmas kapufája a 6.’-ben fokozta.  Klacsák emelését Cseresnyés leste le, Constantino Vinas újabb lövését önfeláldozó bevetődésével Varga hárította. Egy kicsit beszorultunk, amit tovább rontott Horváth N szerencsétlen ütközése. a játékosunk fekve maradt (a játékvezető nem reagált), emiatt az ellenfél emberelőnybe került, a helyzetet kijátszották és Constantino Vinas könyörtelenül bevágta a következőt: 2-0 a 7. percben. A nagykedvvel játszó hazaiak az újrakezdés után azonnal labdát szereztek Constantino Vinas lövését Cseresnyés leszedte.

Szolid remények

Végre lendületbe jött az újvárosi csapat is. Egy kontrából Csányi nagy lövést eresztett el az oldalhálóra, majd az ezt követő Varga-Schrancz-Pál adogatás, után az utóbbi bombáját hárította Alasztics. A javuló komfortba ki más, mint Constantino Vinas rondított bele, a komplett védelem előtt bemutatott szólójával, amit a harmadik találatával zárt le: 3-0 a 11. percben.

A Rábások nem laktak jól ennyivel, fokozták a nyomást, percenként rúgták a szögleteiket, amivel nem kis feladat elé állították a védekezésbe szorított Dunaferres legénységet, az élen Cseresnyéssel, Pál P-kal és Csányival – ebben a szakaszban. Egy villanásnyi volt Fekete R kontrája és nagy lövése, amit a jó formát hozó Alasztics hárított.

Nem sokáig tartott a gólszünet, hiszen egy jólfésült adogatás után Calvo Rodrigez jött a következővel, ami nyomán máris 4-0 lett az állás és még csak a 16. percben jártunk. Az újabb kínos esetet Pál és Hosszú sajnos kimaradt helyzetei, amit talán ezt látva, a hazaiak időkérése követte. Az újabb Pál P és Constantino Vinas lövéseket mindkét oldalon hatástalanították a kapusok. Innét Rigó állt be a csatába.

A félidő utolsó percében időt kértünk, és közben kiváló gyúrónk, Provoda Évi Horváth Norbertet egy hatalmas fáslizással próbálta játékba varázsolni.

A szünet után

A mérkőzés hasonlóképen folytatódott, mint az elsőben már elszenvedtük. Calvo Rodrigez két bombáját fogta Rigó, miközben már szép támadásokat is vezettünk. És persze jött Constantino Vinas a következővel… 5-0 a 24. percben. Ettől Vas Ádám kétszer is kedvet kapott, de Rigóban, aki rendre messze kirobogott a kapujából ezúttal emberére talált. Persze volt, amire már neki sem volt orvossága: egy agyon színezett latinos támadás nyomán Gonzales Martinez örülhetett: 6-0 a 29. percben.

Ezt Hosszú és Pál  hagyományos hatalmas bombái követték, de Alasztics ezúttal is résen volt. Ismét egy nehéz pillanatot éltünk meg: Klacsák szögletére Constantino Vinas hihetelen távolságból és energiával vágódott be, ahogy a lövése is a hálónkba. 7-0 a 30. percben.

A mieink bár egyre inkább kedve szegett társaságnak látszottak, csak nem akarták hagyni magukat és ezt előbb Hosszú recsegő kapufája, majd egy remek Hosszú-Varga-Fekete akciót záró lövés bizonyította, amit a kapus hárított. Az esetet Tama Ádám kontrája és szemfüles gólja feledtette: 8-0 a 34. percben.

Egy villanás múlva Varga ígéretes helyzetét az őt ért véleményes támadás miatt kihagyta, majd Fekete lövését fogta Alasztics. És ezzel megtört az átok, hiszen Pál lövése végre góllá érett: 8-1 a 37. percben, majd Hosszú szögletét Fekete a hálóba pöccinti: 8-2 a 38.-ban.

A feltámadó vendégcsapatot egy taktikus időkéréssel lassították a zöldek. A folytatásban Varga is bemutatta az igazi arcát: 8-3 a 39’ percben.

Tanulság?

Annak a levonása nyilván a szakemberek dolga, most maradjunk a tényeknél. Szégyenben maradtunk? Nem. A szomorú krónikát fel lehetet volna váltani egy erős mondattal: „sajnos a győriek mindenben gyorsabbak voltak ezen az estén”. Mindenben és ennyivel. Jókor jött a meccs, mert egy jó csapathoz mérhették magukat és látszik, hogy miben kell továbblépniük. Nyilván meg is fogják tenni, amire ahhoz szükség lesz.

Mindezek mellett ne feledjük: Reveland Zoltán, Németh Péter, Fridrich Dávid a nézőtéren lábadozott, Rigó László kockázatot vállalva tért vissza a sérüléséből, Hosszú Ádámnak december óta ez volt az első meccse és a rendre 120%-ot teljesítő klasszisunk, Horváth Norbert is fogcsikorgatva küzdötte végig a mérkőzést a fájós lába miatt.

Rendbe jönnek, felépülnek és ismét a legjobb magyarok lesznek. Mielőbbi gyógyulást kívánunk minden rászorulónak!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB