Oldalsáv

Pezsdítő, sikeres továbbképzés

2018. január 28.
Csodálatos dolog lehet egy igazi sikercsapat tagjának lenni. Az U 21-es magyar futsal válogatott tagjai egy ilyen közegbe érkeztek, a majd egy hetes összetartásukra. Elszántságuknak meg is lett a gyümölcs, hiszen ötödször is elnyerték a Visegrádi Nemzetek Kupáját. Pál Patrikkal a DUNAFERR DUE RENALPIN FC játékosaával a kemény, de eredményes munka hátteréről beszélgettünk.

Pál Patrik (10) Pál Patrik (10) Hogy telt a válogatottban eltöltött időd?

Jól éreztem magam ebben az elmúlt hat napban. Ismét nagyon sokat tanultam. Természetesen főképp Fehér Zsolttól az edzőnktől, de a társaimtól is. Talán mondanom se kell, hogy nagyon boldog vagyok, hiszen megnyertük a tornát.

Milyenek voltak a meccsek?

Az első mérkőzésen a csehek ellen, úgy érzem, hogy igazságos döntetlen született. Itt is – ott is voltak olyan helyzetek, amik, ha bementek volna, ide, vagy oda eldönthették volna a végeredményt.

A második találkozón a szlovákok ellen, a vége előtt harminc másodperccel kaptunk egy nagyon szerencsétlen gólt. Belőtték középre, és az üres kapuba betudták sarokkal pöccinteni. Azon az alkalommal is megérdemeltük volna a győzelmet, de a sors, valamiért másképpen akarta. 

A záró mérkőzésen viszont megvertük a lengyeleket 6-1-re, és ezzel a gólaránnyal elsők tudtunk lenni!

Külön öröm a számomra, hogy összesen öt gólt szereztem és ezzel én lettem a torna a gólkirálya. Arra vagyok büszke, hogy ennyi gólt tudok lőni és ezzel segíthetem a csapatomat.

Kellett új játékot tanulnod?

Nem, hiszen nálunk ugyanazt a játék stílust visszük, mint itthon a klub csapatunkban. Nyilván a máshonnét érkezettek miatt némiképpen átkellet variálni, de a végén mindenki rájött, hogy mit kell játszania és attól kezdve eredményesek tudunk lenni.  Sikert hozott a gyakorlásunk. 

Amikor bemegyek a válogatottba, az egy felpezsdülést hoz a számomra, hiszen minden új. A társak, a környezet és a tempó is. Ilyenkor kiderülnek a hibáim és meg is keressük a kijavításuknak a módját. Tudom, hogy miben és milyen módszerekkel kell fejlődnöm. Kiderül, hogy miben vagyok eredményes és azt kell „erőltetnem” a közös siker érdekében. Ezzel a klubcsapatomat is tudom és akarom is segíteni!

Hétfőn például nagyon nagy szükség lenne erre a fajta segítségedre.

Ez bizony így van, hiszen akkor utazunk Szombathelyre. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen tudom, hogy ismét egy brazil játékossal erősítettek. Bízok abban, hogy közülünk akkorra minél többen felépülnek és pontot, vagy pontokat tudunk tőlük elhozni! 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB