Oldalsáv

Örömök és gondok egy újabb rangadó előtt

2018. január 28.
Nagy munkában áll a DUNAFERR DUE RENALPIN FC NB I.-es csapata. Egy rangadóra, a Swietelski Haladás VSE elleni összecsapásra készül, amelyet Szombathelyen, az Aréna Savariában vívnak 2018.01.29-én hétfőn 18.15-ös kezdéssel.

Csak úgy szinte zárójelesen említjük meg, hogy bár a legutóbbi mérkőzésünket a Férfi Futsal NB I. 13. fordulójában játszottuk, ami a rosszemlékű győri kirándulásunk volt, de most a 7. forduló mérkőzése következik a szombathelyiek ellen. Nincs logikai bukfenc, egy elmaradt mérkőzésre kerül sor. Felfrissítjük a csapatokról szóló információinkat!

A Swietelski Haladás VSE

A szombathelyiek már régóta az általuk a futsalban besöprendő nagy sikerre gyúrnak. A létesítményhelyzetük kiváló, jelenleg az egyik legprofesszionálisabb környezetben készülhetnek. Komoly csapatépítést hajtottak végre, remek vezetőedzőt szerződtettek.

Tavaly mégsem sikerült célba érniük. Most a Rába ETO megmagyarításával nőttek ugyan az esélyeik, de ebben a szezonban őket váltva az MVSC Berettyóújfalu menedzsmentje durvult be, és hajtott végre jelentős latin-amerikai stílusú erősítést. És mielőtt egy párharcról álmodozhatnának, reményeink szerint az újvárosiak is hamarosan készen állnak a dobogós helyekért való küzdelemre. Na de erről majd egy kicsit később…

Figyelemre méltó januári nyitány

Az idei klubszintű akciók a téli átigazolásokkal kezdődtek. A Haladásnál is időben, és úgy tűnik jelentős erősítéssel. Az első emberük Andersson Michel De Sousa Santos egy brazil légiós. Ne feledjük, hogy rajta kívül is van még két braziljuk, igaz az egyikük: Leo Mendes térdsérüléssel bajlódik. A klub szerint Magyarországon a téli szezonban szinte lehetetlen megfizethető, ám mégis minőségi játékost találni – egyszerűbb, olcsóbb légióst igazolni. Ők tudják.

Az első meccsükre kölcsönösen nagy fogadkozás után, Veszprémben az emlékezetes TV-s eseményen került sor, ahol nagy birkózás után, 5-5-ös pontosztozkodással zárták a napot.

A folytatás már egy igazi nagy dobás lett és akkor még finoman fogalmaztunk!  A vasiak alaposan meglepték a mezőnyt ezzel a meccsükkel. Nagy küzdelemben, tartalékosan felállva is verték a listavezetőt: Swietelsky-Haladás VSE – MVFC-Berettyóújfalu 4:2 (2:1). Jó lesz megjegyeznünk, hogy a fő erejük a védekezésben van.

Jelenleg a kevesebb kapott góljukkal ők a harmadikak. Mi követjük őket a bajnoki tabellán. Beharangozójukban megtiszteltek bennünket, mert rangadónak minősítették a meccsünket, ezért nem szabad, hogy csalódást okozzunk!

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A mi csapatunknál is izgalmasan teltek az év első hetei. Mindenekelőtt a kispadon történt egy változás: az ősztől velünk tartó Takó Csaba most már a mindnapi edzések levezetését is vállalta. A mellette dolgozó Schrancz Balázs a pályán és a pad mellől is, változatlanul az egyik nagy erősségünk.

Igazoltunk egy fiatal, tehetséges kapust, Cseresnyés Alexot a Göcsej SK-ból az év elejére, és van egy még frissebb játékosunk is, az Aramisból érkezett Szeghy Szabolcs, akinek a játékára még legalább két hetet kell várnunk, egy kisebb sérülése miatt. A napokban vett búcsút az aktív sporttól és tőlünk is Gorjanacz Mario.

Ezen a héten nagy örömünkre, okkal lehettünk büszkék, a Visegrádi Nemzetek Kupáját címvédőként megnyert U21-es válogatottban szereplő, két kiváló fiatal játékosunkra, Pál Patrikra (aki a gólkirályi címet is megszerezte a rangos sorozatban) és Cseresnyés Alexre (a nemrég hozzánk igazolt kapusunkra)!

És most az árnyékos oldalról

Kezdésnek sajnálatosan a sérülések, és az egyéb okok miatt egy nem akármilyen sornyi játékosunk hiányzott január elején. Revelend Zoltán, Németh Péter, Fridrich Dávid, Varga Csaba, Hosszú Ádám együtt, bármilyen mérkőzésünket a magunk javára dönthetne el. A hiányuk viszont nagy veszélyeket hordozott, ami a Bőny és pláne a Győr elleni mérkőzéseken be is bizonyosodott!

A Haladás elleni idegenben megvívandó rangadó előtt az összeállításban még mindig Dr Frank József a csapatorvos és Provoda Évi, a csodálatos gyúrónk szakvéleményére kell támaszkodnunk. Bár a meccsig még van egy kis idő, de az már látszik, hogy Reveland Zoltán, Fridrich Dávid és Szeghy Szabolcs biztosan nem léphet akkor a pályára. Horváth Norbert a szíve szerint akár öt meccset is lejátszana non-stop, de a játékához gyógyítói bravúrra és nem kis kockázatvállalásra lenne szükség. Németh Péter a tőle teljesen szokatlan, de ezúttal a felépülőben lévők számára javallott, kímélő üzemmódban teheti majd a dolgát.

Temetem az esélyeinket? Egyáltalán nem! Csupán nyíltan beszélek az előttünk álló nehézségekről. És a csapatunk egyik nagy értékéről. A hadba állók: Németh Péter, Schrancz Balázs, Fekete Róbert, Varga Csaba, Pál Patrik, Rigó László, valamint a még fiatalabbak, mint például Cseresnyés Alex, Csányi Dávid, Boldizsár Csabi és a többiek, férfiak módján, emelt fővel lépnek majd a pályára, hogy a kiharcolható legjobb eredménnyel térhessenek haza!

Szurkoljatok nekünk: hajrá Dunaferr!

A mérkőzésről a FB oldalunkon élőben tudósítunk benneteket a mérkőzés állásáról.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB