Oldalsáv

Megmérettetés volt a javából

2018. január 28.
A magyar U21-es futsal válogatott, címvédőként nyerte meg a Visegrádi Nemzetek Kupáját. Cseresnyés Alex a DUNAFERR DUE RENALPIN FC kapusa is hozzájárult a sikerhez, a remek teljesítményével. A kiváló hálóőrrel a hazaérkezése után beszélgettünk.

Cseresnyés Alex (fehérben) Cseresnyés Alex (fehérben) Mit adott neked az a lehetőség?

Mindenek előtt azt az örömöt, hogy ismét a magyar csapat nyerte el a kupát és ebben a sikerben nekem is részem lehetett. Az idei évben kaptam először lehetőséget arra, hogy ebben a válogatottban és velük együtt ezen a rangos kupában is megmutathassam a tudásomat. Jó volt ez a próbatétel, mert egy másik, a bajnokságtól egy kicsit gyorsabb környezetben is megmérethettem magamat.  Bőven van még tanulni valóm. Mindenben.

Nagyon izgultam, de az edzőm, Fehér Zsolt és a csapattársaim is mellém álltak és segítettek ennek a leküzdésében. Általában azért izgulok, mert száz százalékosan szeretnék megfelelni. Azért küzdök, hogy ne kapjak gólt és azzal ne hozzam nehéz helyzetbe a csapatomat. A kapuson mindig nagy a teher, mert ő az utolsó, aki a gólvonal előtt áll, és ő az, aki a végén még segíthet.

Mondhatjuk rá, hogy ez egy nagyon komoly edzőtábor is volt?

Teljes mértékben! Az alapoktól kezdve rengeteg variációt vettünk át támadásban és védekezésben egyaránt. Ez az időszak fizikailag is erős megterhelést jelentett. Remélem, hogy a most tanultakat hasznosítani tudom, akár már a következő mérkőzésünkön a Haladás ellen is!

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

DMJV ISD Dunaferr Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Pentele Ablak Máté Diabló Kemi-Ker Dunaújváros Online DDSWEB Renalpin Campus Étterem City Café Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft.
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE RENALPIN FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB