Oldalsáv

Izgalmas nyitány volt

2018. január 9.
Láttunk már színvonalasabb összecsapást is, mint a Férfi Futsal NBI. alapszakaszának 12. fordulójában megvívott BŐNY-SZAVILL CONSULTING – DUNAFERR DUE RENALPIN FC 3 – 5 (0 - 2) –re végződött mérkőzést. Az izgalmakban viszont nem volt hiány. A show-t a vendégcsapat vitte el.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

A most felidézendő eseményen a bőnyiek nem csak a már az igazolt kellemetlen ellenfél, hanem a pontvadász szerepére is készültek. Az újvárosi csapat ezúttal is a győzelemért jött és ezt a tervét tartalékosan is komolyan vette. A drámai fordulatokkal, hihetetlen bombagólokkal színesített mérkőzésen jól telt az idő.

Mintha már az elején döntésre akarta volna vinni a dolgot DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapata, hiszen erőteljesen a kapujukhoz szegezte a vendéglátókat. Varga Csaba, Pál Patrik, Horváth Norbert, Fekete Róbert energikus kezdése egy sor szögletet és remek helyzetet hozott, de a védelmet jól működtető, és erre az alkalomra, a bravúrokra is felkészült Matkovics is megtette, amit vártak tőle.

Ahogy a vendégnyomás erősödött, Lódi is harcba szállt. A piros mezesek Csányit, Gorjanáczot és Boldizsárt is mozgósították, akik nagyon igyekeztek bizonyítani. Cseresnyés a kapuban megbízhatóan teljesített. A hazaiak is igyekeztek veszélyeztetni, amiben Peczár és Lódi jeleskedett.

A csapatát dirigáló kiváló játékos első találata egy fejes, szerencsétlen módon a saját kapujába, a kint ragadt Matkovics helyére szállt, 0-1 a 17. percben. A Dunaferr csapatát dicséri a fölényes zár, aminek nyomán nem adtak lehetőséget a felszabadításra. Még ugyanebben a percben Csányi beadásából Varga Csaba bebizonyította, hogy saját erőből is szép gólt tudnak lőni: 0-2 a 17. percben. A szünetig hátralévő percekben mindkét fél igyekezett, de gólra egyikőjüktől sem futotta.

A második félidőben

Ez a játékrész még élesebb küzdelmet hozott, mint az első. A kölcsönös riogatást a hazai Nyíregyházi a kapufájával indította. Erre szinte azonnal válaszolt Varga, akinek a bombáját Matkovics bravúrral hárította. A vetélkedésbe Bieder és Horváth Norbert is beszállt, de nem jártak sikerrel. Az előbbi Varga lövésébe belelépve, egy kis ápolást is követelő sérülést szenvedett. Mindkét kapusnak bőven akadt dolga. Előbb Matkovics bravúroskodott Pál Patrik hatalmas erejű lövésénél, majd jöttek a hazai percek!

Előbb Nyíregyházi lövése vánszorgott a kapufáról a gólvonalon túlra: 1-2 a 26. percben. A hangulat fölforrósodott és ezt kihasználva újból Nyíregyházi lett sikeres. Lepattanó lövése az egyenlítést jelentette: 2-2 a 28'-ben. A vérszemet kapó bőnyiek ezután Lódi révén átvették a vezetést: 3-2 a 29’-ben!

A rohamot sikeresen túlélték az újvárosiak, akik mindenre elszántan futottak a céljuk után. A nagy igyekezetben Varga irtózatos lövésébe „nézett bele” a jó formát hozó Matkovics, aki ezt követően rövid ideig ápolásra is szorult.

A folytatásban Pál Patrik sistergő bombát eresztett a kapura, amivel szemben a hálóőr már tehetetlen volt: 3-3 a 30. percben!  A gólszerző ezt a mutatványt három perc múlva ismét elővette, de ezúttal már résen volt a kapus. A hazaiak beszorultak és a védekezésük is darabosra változott. Az ebből fakadó újabb megtervezett Dunaferres szabadrúgásra Schrancz Balázs magát cserélte be. A mesteri lövésével megtalálta a helyet a sorfalban és élményszámba menő gólt vágott a Bőny kapujába: 3-4 a 35. percben!

Lódi Tamás időt kért és mindent egy lapra téve 5:4-ben támadták végig a hátralévő perceket. A játékukkal ziccerekig és komoly lövésekig jutottak, amivel meleg pillanatokat szereztek a vendégcsapatnak. Igazán „neccesre” sikerült Bogyó kísérlete, amit Cseresnyés és Varga együttesen tisztázott. Az izgalom hiányára a hazaiak sem panaszkodhattak, hiszen Horváth N elegáns labdaszerzése nyomán távolról az üres kapura emelt, de az célt tévesztett. Fekete Róbert azonban nem viccelt, mert a fináléban parádés labdaszerzés után a saját térfeléről ívelte a játékszert a hazai üres kapuba, így állítva be a 3-5-ös végeredményt a 39. percben!

A Reveland Zoltán, Németh Péter, Hosszú Ádám, Fridrich Dávid négyest bármelyik csapat szívesen átvenné. Ezúttal egyszerre hiányoztak a DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapatából és a pótlásuk még a listazáró ellen sem volt egyszerű dolog. Konok akarással azonban megoldották.

Szép volt fiúk!

 

Egy mérkőzés tanulságai

Megérdemelt, 5-3-as győzelmet aratott a DUNAFERR DUE RENALPIN FC a BŐNY-SZAVILL CONSULTING ellen. A sikert az ellenfél pályáján érték el. Az esemény szerencsés esetben nem csak egy statisztikai adat lesz, hanem a hibák és erények kielemezésével a sikeres csapatépítések egyik fontos eleme is lehet. A csapatokat vezető játékos edzők így értékelték a mérkőzést.

Majd a középszakaszban

Lódi Tamás már nem tartja magát jó játékosnak (amiben persze téved), de a pályára lépve mégiscsak fazont tud adni a csapatának. Akár a labdás, akár a szóbeli instrukciók formájában. És ezt még valami elképesztő vad szemvillanásokkal egészíti ki.

Miért volt erre szükség?

Azért mert már nagyon kezdem unni, hogy megbeszélünk és legyakorlunk valamit, majd ezek után, hogy egyes emberek átírják a forgatókönyvet. Nagydolog volt, hogy egy sokkal jobb csapat ellen 0-2-ről feltudtunk állni, az pedig pláne, hogy megtudtuk fordítani a meccset. Ezt követően pedig a harmadik kapott gólunknál figyelmetlenségből fordított az ellenfél. Utána a sorfalban elfordul a társunk és ebből is vendéggól született. A jó megoldások rögzítéséből lehet a jövőben építkezni, mert voltak bíztató jelek is. Azt azért látni kell, hogy nagyon kevesen, hatan voltunk, ami óriási nagy munkát jelentett a számunkra.

Van reményetek a keret bővítésére?

Nagyon remélem, hogy már a jövő héten tudunk igazolni. Két-három játékos érkezésével természetesen jóval nagyobb lenne a variációs lehetőségünk. Elképzelhető, hogy ha ők már most is velünk vannak, akkor mivel többet tudtunk volna frissíteni, 3-2 után nem 3-5 lesz a végeredmény, hanem 4-2, vagy 4-3.

Az egyik jelöltünk Harnisch Ákos, aki jelenleg még félig civilben van itt a pályán. Vele elég sokat beszélgetünk, amióta hazajött Spanyolországból. Beleillik a mi csapatunkba és remélem, hogy sokat tud majd hozzátenni a játékunkhoz.

Egy másik régi harcostársad pedig a kapuban állt!

Matkovics Gáborról van szó, akit nem terhel felelőség a mai eredményért. Még az elsőért sem, amit nekem köszönhetünk. Ekkor ugyan egy kicsit későn szólt, én pedig már öregember vagyok és nem tudtam korrigálni… (a kimozduló kapus helyén a hálóba fejelt. a szerk.) Erre mondaná az apukám, hogy „amúgy szép volt a fejes…” A régiekkel együtt, valószínűleg könnyebb lesz!

Eddig is dolgozgattunk, hiszen Dunaújvárosban is megrángattuk az oroszlán bajuszát és azt gondolom, hogy ez sem volt a számukra egy könnyű mérkőzés. Ellenünk talán nehezebb játszani, mert nekünk úgymond, egyenlőre nincs veszíteni valónk.

Tudni való, hogy majd a középszakaszban begyűjtött pontoknak lesz igazán értéke, és nem az alapszakaszban megszerzetteknek.

Egy szakasz végére értünk

A Dunaferr DUE RENALPIN FC csapatában is van egy kiváló labdarúgó, aki kettős terhet vett a vállára a szezon eddigi mérkőzésein. Schrancz Balázs az edzéseken, valamint a meccseken a kispad mellől is igyekezett magas hőfokon tartani az alakulatát. Néhány döccenő ugyan volt az út közben, de a tizenkét forduló után mégiscsak a dobogó harmadik helyén találjuk őket.

Gratulálok a sikerhez!

Köszönjük szépen! Papíron egy kötelező győzelem volt, de ebben a szezonban csínján kell bánni ezzel a kifejezéssel. Bármelyik csapat képes lehet egy-egy meglepetést okozni.

Egy ilyen remek csapatot, mint a miénk, nehéz tartalékosnak nevezni, de most négy meghatározó játékosunk hiányzott. Tehát igen, akár azt is lehet mondani, hogy egy picit tartalékosan álltunk fel, hiszen Reveland Zoltán, Németh Péter, Hosszú Ádám és Fridrich Dávid is hiányzott, de nálunk a mindenkori keret számít a legerősebb összeállításnak és abban a szellemben is lépnek a pályára.

Tudtuk, hogy kevesen vagyunk, ezért szerettük volna minél előbb eldönteni a mérkőzést, vagy legalábbis nagyobb előnyre akartunk szert tenni. A jó kezdésünk talán ennek tudható be.

Hogy érezted: 0-2-nél már meg volt a meccs?

Örök törvény, hogy veszélyes eredmény a 2-0, de most mégsem éreztem, hogy ebből akár baj is lehet. Amennyiben a második félidő elején a sok helyzetünkből legalább egy bemegy, akkor azért nyugodtabban álltam volna a helyemen.

A baj nem jár egyedül: zsinórban, három gólt is kaptunk. Nehéz ilyenkor a padról segíteni. Látszott, hogy a sok bekapott gól megfogta a csapatot, de szerencsére hamar tudtunk rá reagálni. Pál Patrik bombája, mint oly sokszor, most is remek időben robbant.

Nagy kockázatot vállaltál a fantasztikusan végződött szabadrúgásoddal.

Abban a szituációban nem éreztem, hogy kockázatot vállalnék. A gólszerzés reményében küldtem föl magamat az elvégzéséhez. A góllal persze még nem nyertük meg a meccset, hiszen a Bőny mindent egy lapra rakott fel.

Úgy érzem, az emberhátrányos védekezést nagyon jól oldották meg a fiúk. Talán egy veszélyes kísérletük volt, de Alex a kapusunk, azt kitűnően hárította.

A folytatás?!

A tabellán bennünket követők egymás ellen döntetlent harcoltak ki. Természetesen, amikor a mögöttünk lévők botlanak, az nekünk mindig csak jó. Most egy rangadó következik, egy remek csapat, a Rába ETO ellen.  Sajnos még akkor is lesz maródi játékosunk, de egy ilyen meccsre mindenki kihozza magából a maximumot.

Erre a csatára már nem én, hanem Takó Csaba vezetőedző küldi ki a csapatunkat.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB