Oldalsáv

Egy örömteli sorozat kezdete

2017. november 25.
Az I. Dunaújvárosi Általános Iskolai Futsal Kupa mérkőzéseit a Dunaújváros sportcsarnokban játszották le november huszonnegyedikén, péntek délelőtt. Az esemény fővédnöke Cserna Gábor, Dunaújváros, Megye Jogú Város polgármestere volt. Szervezője a Dunaújvárosi Egyetem Diáksport Egyesületének Futsal Szakosztálya. Főrendezője Zemankó Zoltán, a csapataink vezetője volt.

Az már a kezdésnél is kiderült, hogy ez nem egy szokványos sportesemény lesz. Az ilyenkor természetes izgalmakat tovább fokozta az újdonság varázsa: ez volt az első futsal kupa a város alsó tagozatosai számára.

Izsák Máté (Fotó: Ady Géza) Izsák Máté (Fotó: Ady Géza) A megnyitó köszöntőt Izsák Máté Dunaújváros Megye Jogú Város, Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottsága elnöke olyan közvetlen barátsággal mondta el, hogy a népes mezőny szinte hellyel kínálta a soraik között. Szavaiból, melyek az elismerésről és a bíztatásról szóltak, a legkisebbek is megérezték a  feléjük áradó szeretetet.

 

Zemankó Zoltánt, Dunaújváros futsal csapatainak vezetőjét is érthetően megérintette a nagyszerű, kupa napi hangulat.

Nagyon örülök, hogy Dunaújváros önkormányzata a rendezvény mellé állt. Köszönöm Cserna Gábor polgármester úrnak, hogy elvállalta a rendezvényünk fővédnökségét. Hasonlóképen Izsák Máté elnök úrnak, hogy megnyitotta a rendezvényünket és részt vett azon.  Ezekből is látszik, hogy Dunaújváros vezetése számára a sport kiemelkedő fontosságú, és ezért komoly hangsúlyt kap.

A legfontosabb célunk az volt, hogy a résztvevő gyerekeknek újabb mozgáslehetőséget biztosítsunk, egészséges életmódra neveljük őket és egy kicsit nyissunk az amatőr sport felé. Dunaújváros Futsal Klubja olyan értelmes szórakozási és sportolási lehetőséget biztosított az általános iskoláskorú gyerekek részére, amelyen jól érezték magukat. A középiskolásoknak már szerveztünk hasonló kupa napokat a korábbi években. Az általános iskolások számára ez volt az első alkalom..

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza Ezt a tornát elsőnek neveztük el, ami egy próba volt a folytatáshoz. Leszűrjük a tanulságokat, és legközelebb még színvonalasabb eseményre várjuk a gyerekeket. Szeretnénk a régió általános iskolái felé nyitni és őket is bekapcsolni a következő kupanapra. Reméljük, hogy a feltételek biztosítottak lesznek hozzá! Mindent meg fogunk tenni a sikeres folytatás érdekében.

Németh Péter a DUNAFERR DUE RENALPIN FC NB I-eseinek helyettes csapatkapitánya száztizenháromszoros válogatott. Az esemény koordinátoraként vállalt szerepet.

„Örömmel vártuk a résztvevőket és láttam, hogy közöttük sok nagyon tehetséges gyerek található. Összességében egy kiváló esemény áll mögöttünk.

Ezek a gyerekek jó úton járnak. Ahhoz, hogy igazán sikeresek legyenek a futsal, vagy a labdarúgás területén, arra van szükség, hogy szeressék ezeket a szakágakat, tehetségesek és kitartóak legyenek, hozzanak érte áldozatokat, találják meg a megfelelő motivációt, 

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza Megpróbáltunk olyan hangulatot teremteni, hogy ne érezzenek győzelmi kényszert, hanem élvezni tudják ezt a játékot. Természetesen díjaztuk is a teljesítményüket. A versenyszellemmel sem volt probléma, hiszen minden feltétel biztosítva volt a játékhoz és a kihívás magával sodorta őket. Úgy látom, hogy ösztönzőre és tanulságosra is sikerült az első kupanapunk.”

 

A főszeplők

Stycher Biron remekül érezte magát a vetélkedésen

„Nagyon jó volt itt lenni. A Vasváriból érkeztem, nagyon jó csapatunk van. A legjobb meccsünk az volt, amikor tizenhárom-nullra nyertünk. Kétszer veszítettünk, de nem szomorkodtunk, mert legközelebb úgyis sikerülni fog.”

Velner Péter a Móricz Zsigmond Általános Iskola másodikos tanulója:

„Énekelni és focizni is szeretek. Nagyon jó meccseket játszottunk. Volt, amikor nyertünk is. Előfordultak esések, csúszások és ütköztünk is egymással, de nem lett baj belőle. Nem sírok, hamar megvigasztalódok, ha olyasmi történik.” 

Makó Nándor a baracsi általános iskola negyedikes tanulója:

„Kilenc éves vagyok, öt éve futballozok Baracson. Nagyon jó délelőttünk volt. Két alkalommal nyertünk és nagyon kemény meccseket játszottunk. Nem történt baleset és nem bántuk meg az ütközéseket sem. A mi csapatunk azért jó, mert nagyon letámadtuk az ellenfeleket, passzoltunk és győzni akartunk. Jól bírtam energiával, mert otthon reggeliztem és ezért nem is nagyon fáradtam el.”

Szoboszlai Lehel Sándor a Vasvári negyedikes diákja.

„Jól játszottunk, mert sokat passzoltunk és abból támadtunk, ügyesen védekeztünk és a kapusunk is nagyon szuper volt. Szombaton is focizni fogok, akkor Törökbálintra utazok a baracsiakkal együtt.”

A különdíjasok

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

Kéri Marcell az Arany János általános iskolából a Legjobb Kapus Díját kapta.

„Három éve járok focizni. Nagyon szeretem a posztomat, nem bántanak a társaim, ha valami nem sikerül. Megpróbáltam a védelem irányítását is, de az nem mindig sikerült. Persze van úgy, hogy szót fogadnak nekem”

Freud Barnabás Ferenc a Mórcz Zsigmond általános iskola negyedikes tanulója lett a legjobb mezőnyjátékos.

„Az iskola mellett rendszeresen járok futballozni is. Három és féléves korom óta csinálom. Nagyon örülök a díjnak, mert nem voltam benne biztos, hogy én nyerhetem, A csapatunk viszont nagyon jó volt.  A kedvenc posztom a szélsőé. Bármelyik oldalon szívesen játszok. Ma délelőtt öt gólt rúgtam, mellette voltak passzaim és cseleim is.”

Somogyi Dominik a Vasvári Pál általános iskola negyedikes tanulója a Gólkirály lett.

„A góljaim egyéni akciókból és csapatjátékból is születtek. Nagyon tetszett ez a mai Kupanap, Nem volt könnyű és ezért sok helyzetet kihagytam, viszont az aranyérmet is megnyertük. A hétvégén átjönnek a barátaim és csapunk egy bulit a siker örömére.”

Fotó: Ady Géza Fotó: Ady Géza

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB