Oldalsáv

Egy újabb komoly csata és fontos győzelem után

2017. október 31.
A Férfi Futsal NB I. 5. fordulójában került sor az ARAMIS SE- DUNAFERR DUE RENALPIN FC 2-5 (2-3) mérkőzésre a Budaörsi Városi Sportcsarnokban 2017.10.30 hétfőn. A felek egy pillanatnyi figyelmetlenséget sem engedtek meg egymásnak.

Nagyon barátságos hangulatban, de félszemmel a másik mozgását is figyelve készülődött a két csapat az újabb megmérettetésre. A hazaiak erős mentális feltöltődéssel, egy túlnyert mérkőzés után fogadták a legnagyobb rangadón sikerrel szereplő újvárosiakat.

 

Mintha játékvezetői irányítással folytatódott volna a bemelegítés, úgy kezdődött a mérkőzés. Azután három perc után a Dunaferr tempót váltott és Németh és Horváth egy-egy, Varga két lövéssel is elárulta a terveiket. Ezután Pál átadásából Hosszú emelt lehelet finoman, a kapufára. Máris mindenki hangulatba jött.

 

Eddig jutottak, amikor az Aramis is keményen jelezte, hogy ők is gólokért jöttek. Bognár Revelandot kétszer is átmozgatta. Villámgyors vendég kontra és Fekete elegáns, távoli találatával azonban máris 0-1 a 8. percben.

 

A korábbi meccseikkel ellentétben a vendégek most már az elején nagy harci kedvvel tették a dolgukat: Pál, Horváth lövései után Hosszú lebombázza a felső lécet! Németh is beszáll a zárótűzbe, ő kettőt ereszt meg egymás után, majd ismét Hosszú következik. Az Aramis az újabb veszedelmet időkéréssel odázta el az a tízedik percben.

 

Frank Tamás pillanatnyilag rendet tett a fiai között, akik egyből invázióba fogtak, Gál lövését Németh hárította, majd nagyküzdelem kezdődött a mezőnyben. Válaszul egy gyors kontrát kaptak: Fridrich átadásából Fekete pazar gólt lő a baloldalról, 0-2 a 13’, percben.

 

Vajon a kétgólos vezetés egy kicsit álmosítólag hatott? Úgy talán nem, de a hazaiak fölálltak és Boznánszky magabiztosan helyezett a hálónkba. Egy percen belül kétszer is… 1-2, 2-2 a 15. percben!

 

A félidő hajrájára újra belendült a piros mezes csapat, de Horváth szélvész tempója utáni lövését Hegedűs hárítani tudta. Az utolsó percbeli időkérésük után zárásként, Pál szinte a félpályáról eleresztett hatalmas lövése már menthetetlen a hazai kapus számára: 2-3 a 20. percben.

 

A szünet után következett a java

A szünet jobban szolgált az Aramis számára, akik kapust és mentalitást cserélve rohantak rá a vendégeikre. A második húsz percben remek adogatásokat mutattak be és Büki, Boznánszky, Szeghy és Héger számos helyzetet alakítottak ki. A kiváló teljesítmény pillanatok alatt tűzbe hozta Revelandot, aki az utolsó másodpercig a szokásos bravúrsorozatával borzolta a türelmes hazai szurkolókat.

 

A féktelen rohanásban jó partnert találtak a Dunaferr csapatában, Horváth, Varga, Fridrich, Fekete, Hosszú, Németh, Pál, hogy csak a legtempósabbakat említsük, óriási teljesítményt tettek le a fölény megtartásához. Ez a játékrész is igazi jó játékot, parázs hangulatot hozott mindkét csapat részéről.

 

Az Aramis a fináléra 5:4-ben rohamozott és a játékuk is egyre keményedett, ami a faultjaik számát növelte. Ezért a végjátékban három 10 méterest is ítéltek ellenük. A lehetőséget Hosszú egy percen belül kétszer is gólra váltotta: 2-4 és 2-5 a 38’. percben. A záró 10-est Pál vállalta magára, de a bődületes lövése ezúttal a kapufáról kifelé vágódott.

 

Az erre a szezonra egy teljesen megújult és modern játékkal felálló Aramis, hatalmas küzdelemre és látványos játékra késztette a DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapatát, akik ilyen arányban is megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Játékukban ugyan ez alkalommal is volt egy megtorpanás, de már látszik rajtuk a teljes legénységgel végzett kemény munkájuk, amivel a tabella 3. helyére jutottak.

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB