Oldalsáv

A mieink is megkezdték a felkészülést

2017. augusztus 1.
A válogatott szeptemberi programja miatt ugyan csak két hónap múlva kezdődik a bajnokság, da a DUNAFERR DUE RENALPIN FC NB I-es futsal csapata is megkezdte a bajnokságra való felkészülését.

Igazi szaunát idéző klíma fogadta az első csapatunk legénységét a Dunaújváros sportcsarnokban a második edzésük alkalmából. A kihívást tetézte, hogy ezen a hétfői napon egy könyörtelen számítógépes program előtt kellett bizonyítaniuk a pillanatnyi állóképességüket. Mese nincs, nagy szükség volt rá, hogy mindenki láthassa, hogy a felkészülés következő két hónapjában miben kell még fejlődniük. Schrancz Balázzsal, aki a játékosok felkészítésével foglalkozik a felmérés előtti percekben beszélgettünk.

Schrancz Balázs Schrancz Balázs bt: Milyen hangulatban tértek vissza a játékosok?

SB: A múlt heti első edzésen úgy láttam, hogy mindenki szívesen érkezett és látott neki a munkának!

bt: Miért fontos ez a mai program?

SB: Az ezután következő munkánk szempontjából meghatározó lesz, ugyanis ma végezzük el a fizikai állóképesség a felmérését. Néhányan kellemes meglepetést szereztek, örömmel láttam, hogy nem álltak le, edzésben maradtak. Látható módon a labdától a szabadság alatt sem szakadtak el.

bt: Ebben a szezonban egyedül veszed kézbe a csapatot. Felkészültél rá?

SB: Természetesen. Volt rá két hónapom.

bt: Nagyot változott a csapat összetétele?

SB: Három játékosunk távozott: a Klacsák Bence Győrben folytatja, a Józsa Tomi és a Varsányi Áron pedig visszatértek Csömörre. Hozzánk Pál Patrik érkezett az Aramis csapatából, aki egy tehetséges fiatal, több poszton is bevethető ballábas, hatalmas lövő erejű játékos.

bt: Született döntés az elérendő célokról?

SB: Az elnök úr úgy fogalmazott, hogy az első négybe várja a csapatunkat. Egy nagyon kemény és jó felkészülést tervezek, azután meccsről-meccsre haladunk előre. Nyilván mindegyiket meg akarjuk nyerni, még akkor is, ha ez valószínűleg nem megvalósítható. 

bt: Mivel telik az első hét?

SB: A mai erőfelmérés értékeire támaszkodva elkezdjük a kemény edzéseket. Az idén egy speciális helyzet előtt állunk, hiszen a válogatott szeptemberi elfoglaltsága miatt a bajnokság sajnos csak két hónap múlva fog elkezdődni. A most következő időszakra jó pár edzőmérkőzés lejátszását és több közös programot is tervezünk.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB