Oldalsáv

Nyári szünet nincs, tesszük a dolgunkat

2017. július 18.
A csapatunk menedzsmentje egy új, eddig még nem próbált izgalmas cél megvalósításával is foglalkozott az elmúlt bajnoki szezon végén. Ez volt az általunk első alkalommal meghirdetett, napközis rendszerű nyári sporttáborunk.

Visszaemlékezve a naponta elégedett mosolyú gyerekekre és a szülők nyilatkozataira, azt mondhatjuk, hogy érdemes volt létrehozni, mert sok örömöt okozott a vele szerzett az új barátainknak és foglalkozást vezető edzőinknek egyaránt! A programról Zemankó Zoltán, a csapataink vezetője nyilatkozott a számunkra.

 

Zemankó Zoltán Zemankó Zoltán bt: Óriási energiával és barátsággal készülődött a klubunk az első nyári táborra, amit a gyerekek számára hirdetett meg. Hogyan záródott?

ZZ: Az idei évben a már jól működő utánpótlás bázissal megszerzett tapasztalatokkal a hátunk mögött, és a fiatal korosztályokkal nagy rutinnal dolgozó edzőink: Facskó József  és Németh Péter vezetésével, valamint a fiatal játékosaik a Csányi Dávid és Velez Donát közreműködésével  belevágtunk az első ilyen rendezvénysorozatunkba.

Két, egyhetes turnust bonyolítottunk le a mintegy negyven táborozó részére, akik jellemzően a nyolctól – a tizenkét éves korosztályból érkeztek. A céljainkra alkalmas bázis helyszín volt az Egyetem tornaterme. A sporttáborunkat a gyerekektől és a szüleiktől kapott visszajelzések nyomán rendkívül sikeresnek mondhatjuk. A részvételi díj kedvező, a program pedig színes volt.  A költsége a napi háromszori étkezés dacára se túlságosan terhelte meg a családok pénztárcáját.

Az elnevezésének megfelelően ez nem egy futsal, hanem sporttábor volt, hiszen nem csak a mi sportágunkat, hanem egy sor másikat is kipróbálhattak a résztvevők. Az atlétika, a kosárlabda mellett ügyességi és kvíz játékok is szerepeltek a programjukban. Uszodában is voltak. Természetesen a mi labdáink is pattogtak, de ez a játék inkább foci, mint futsal volt. A nálunk eltöltött időt az edzőink felkészültsége tette igazán élvezhetővé a gyerekek számára. A cél az volt, hogy még szélesebb körben ismertessük meg magunkat. Emellett, ha megjött a kedvük hozzá, akkor az ősztől már velük is foglakozhassunk az utánpótlás programunkban.

bt: És mik a hírek a nagyfiúkról?

ZZ: Egy hároméves ciklust terveztünk meg két évvel ezelőtt. Az azóta eltelt időszakban Fehér Zsolt irányítása alatt egy olyan csapatot szerettünk volna építeni, amely majd a harmadik évben odakerülhet a legjobbak közé. Ez szerencsére már az első két évben is sikerült, túlszárnyaltuk a terveinket.  Két magyar bajnoki és egy Magyar Kupa ezüstérem már a tarsolyunkba került. Most jön a harmadik év, amikor az előzetes terveink szerint szeretnénk volna a koronát feltenni a teljesítményünkre. 

bt: Lezárult egy szakasz?

ZZ: Egy kis változás következett be a csapatunk életében az idei nyártól. Fehér Zsolt az eddigi sikeres vezetőedzőnk, most már hivatalosan is, a szerződését aláírva, az MLSZ égisze alatti U17-es futsal válogatottat, szövetségi kapitányként fogja irányítani. Ezzel párhuzamosan a szövetség nem engedélyezi a számára, hogy bármelyik klubcsapatnál edzőként vállaljon szerepet. Ezért a játékosaink szakmai felkészítésével Schrancz Balázs foglalkozik a jövőben, aki Fehér Zsolt támogatásával ebből a szempontból nagyon sokat fejlődött az elmúlt szezonban.

bt: Van-e mozgás a játékoskeretben?

ZZ: A második sikeres szezon zárása után a legfontosabb célunk a rendkívül szépen összeállt keretünk egyben tartása volt, ami körülbelül nyolcvan százalékban meg is valósul.

Klacsák Bence Győrben folytatja, Varsányi Áron és Józsa Tamás is elköszöntek tőlünk. A többiek viszont: Csányi Dávid István, Fekete Róbert, Fridrich Dávid, Gorjánácz Márió, Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Németh Péter, Németh Tamás, Reveland Zoltán, Rigó László,  Varga Csaba alkotta keretünk velünk marad. Szeretnénk a távozókat pótolni és a csapatunkat tovább erősíteni.

Az első friss igazolásunk Pál Patrik, az Aramis együtteséből. A nyártól az első csapatunkban a kapus poszton fog készülni Krokovics Bálint. Az utánpótlás soraiból Barta Rolanddal, Boldizsár Csabával, Velez Donáttal, egészül ki majd a keretünk. A további jelöltekkel még tárgyalásokban vagyunk, a megállapodásaink esetén az érkezésüket hamarosan bejelentjük. 

bt: Elkezdődött a nyári felkészülés is...

ZZ: Így van, ez a munka -a bajnokság későbbi rajtja miatt- július huszonnyolcadikán indult. Az első bajnoki mérkőzésre a válogatott elfoglaltsága miatt, várhatóan szeptember 29-én vagy október 2-án kerül sor. A játékosaink a megérdemelt futsalos pihenőjük után megkezdték a felkészülést Schrancz Balázs irányításával a Városi Sportcsarnokban, ahol a hazai mérkőzéseinket is fogjuk játszani.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB