Oldalsáv

Nyári szünet nincs, tesszük a dolgunkat

2017. július 18.
A csapatunk menedzsmentje egy új, eddig még nem próbált izgalmas cél megvalósításával is foglalkozott az elmúlt bajnoki szezon végén. Ez volt az általunk első alkalommal meghirdetett, napközis rendszerű nyári sporttáborunk.

Visszaemlékezve a naponta elégedett mosolyú gyerekekre és a szülők nyilatkozataira, azt mondhatjuk, hogy érdemes volt létrehozni, mert sok örömöt okozott a vele szerzett az új barátainknak és foglalkozást vezető edzőinknek egyaránt! A programról Zemankó Zoltán, a csapataink vezetője nyilatkozott a számunkra.

 

Zemankó Zoltán Zemankó Zoltán bt: Óriási energiával és barátsággal készülődött a klubunk az első nyári táborra, amit a gyerekek számára hirdetett meg. Hogyan záródott?

ZZ: Az idei évben a már jól működő utánpótlás bázissal megszerzett tapasztalatokkal a hátunk mögött, és a fiatal korosztályokkal nagy rutinnal dolgozó edzőink: Facskó József  és Németh Péter vezetésével, valamint a fiatal játékosaik a Csányi Dávid és Velez Donát közreműködésével  belevágtunk az első ilyen rendezvénysorozatunkba.

Két, egyhetes turnust bonyolítottunk le a mintegy negyven táborozó részére, akik jellemzően a nyolctól – a tizenkét éves korosztályból érkeztek. A céljainkra alkalmas bázis helyszín volt az Egyetem tornaterme. A sporttáborunkat a gyerekektől és a szüleiktől kapott visszajelzések nyomán rendkívül sikeresnek mondhatjuk. A részvételi díj kedvező, a program pedig színes volt.  A költsége a napi háromszori étkezés dacára se túlságosan terhelte meg a családok pénztárcáját.

Az elnevezésének megfelelően ez nem egy futsal, hanem sporttábor volt, hiszen nem csak a mi sportágunkat, hanem egy sor másikat is kipróbálhattak a résztvevők. Az atlétika, a kosárlabda mellett ügyességi és kvíz játékok is szerepeltek a programjukban. Uszodában is voltak. Természetesen a mi labdáink is pattogtak, de ez a játék inkább foci, mint futsal volt. A nálunk eltöltött időt az edzőink felkészültsége tette igazán élvezhetővé a gyerekek számára. A cél az volt, hogy még szélesebb körben ismertessük meg magunkat. Emellett, ha megjött a kedvük hozzá, akkor az ősztől már velük is foglakozhassunk az utánpótlás programunkban.

bt: És mik a hírek a nagyfiúkról?

ZZ: Egy hároméves ciklust terveztünk meg két évvel ezelőtt. Az azóta eltelt időszakban Fehér Zsolt irányítása alatt egy olyan csapatot szerettünk volna építeni, amely majd a harmadik évben odakerülhet a legjobbak közé. Ez szerencsére már az első két évben is sikerült, túlszárnyaltuk a terveinket.  Két magyar bajnoki és egy Magyar Kupa ezüstérem már a tarsolyunkba került. Most jön a harmadik év, amikor az előzetes terveink szerint szeretnénk volna a koronát feltenni a teljesítményünkre. 

bt: Lezárult egy szakasz?

ZZ: Egy kis változás következett be a csapatunk életében az idei nyártól. Fehér Zsolt az eddigi sikeres vezetőedzőnk, most már hivatalosan is, a szerződését aláírva, az MLSZ égisze alatti U17-es futsal válogatottat, szövetségi kapitányként fogja irányítani. Ezzel párhuzamosan a szövetség nem engedélyezi a számára, hogy bármelyik klubcsapatnál edzőként vállaljon szerepet. Ezért a játékosaink szakmai felkészítésével Schrancz Balázs foglalkozik a jövőben, aki Fehér Zsolt támogatásával ebből a szempontból nagyon sokat fejlődött az elmúlt szezonban.

bt: Van-e mozgás a játékoskeretben?

ZZ: A második sikeres szezon zárása után a legfontosabb célunk a rendkívül szépen összeállt keretünk egyben tartása volt, ami körülbelül nyolcvan százalékban meg is valósul.

Klacsák Bence Győrben folytatja, Varsányi Áron és Józsa Tamás is elköszöntek tőlünk. A többiek viszont: Csányi Dávid István, Fekete Róbert, Fridrich Dávid, Gorjánácz Márió, Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Németh Péter, Németh Tamás, Reveland Zoltán, Rigó László,  Varga Csaba alkotta keretünk velünk marad. Szeretnénk a távozókat pótolni és a csapatunkat tovább erősíteni.

Az első friss igazolásunk Pál Patrik, az Aramis együtteséből. A nyártól az első csapatunkban a kapus poszton fog készülni Krokovics Bálint. Az utánpótlás soraiból Barta Rolanddal, Boldizsár Csabával, Velez Donáttal, egészül ki majd a keretünk. A további jelöltekkel még tárgyalásokban vagyunk, a megállapodásaink esetén az érkezésüket hamarosan bejelentjük. 

bt: Elkezdődött a nyári felkészülés is...

ZZ: Így van, ez a munka -a bajnokság későbbi rajtja miatt- július huszonnyolcadikán indult. Az első bajnoki mérkőzésre a válogatott elfoglaltsága miatt, várhatóan szeptember 29-én vagy október 2-án kerül sor. A játékosaink a megérdemelt futsalos pihenőjük után megkezdték a felkészülést Schrancz Balázs irányításával a Városi Sportcsarnokban, ahol a hazai mérkőzéseinket is fogjuk játszani.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB