Oldalsáv

Élvezzük a dicsőségünket

2017. június 21.
A boldog és büszke tények ismertek: a Dunaferr DUE RENALPIN FC NB I-es futsal csapata, a Magyar Labdarúgó Szövetség - Ffi Futsal NB I. 2016/2017-es szezonjában ismét kiharcolta a Bajnoki Ezüstöt! Vezetőségünk a diadalt barátsággal megünnepelni hívta össze a siker támaszait, a kiharcolóit és a jövő reménységeit. Mint egy nagy család, úgy töltöttük el az időt, jó hangulatban, együtt a Campus Étteremben. A mostani nyár eleji dolgunk az, hogy fürödjünk a sikerben.

Hogyan is kezdődött az elmúlt szezon?

Elsősorban óvatos derűlátással. Ez nyilvánvalóan egy sportemberi alap a mindenkori jövő megtervezésekor, hiszen elvárható, hogy egy olyan szép siker eredményét, mint a tavalyi ezüstöt - nyilvánvalóan szerettük volna megőrizni. A dobogós hely kellemes komfortjának rangjával és viselésével való terheket az idei szezon után se akartunk más csapatok vállára tenni.

 

Tavaly augusztusban az akkori ezüstös csapatunk magját megtartva egy újabb sikeres gárda építésébe kezdtünk. Igen ám, de rögtön a mögöttünk álló idény legelején kiderült, hogy az ellenfeleinknek nagyon kellemes trófeának számított az ellenünk, a soron következő bajnoki és kupamérkőzéseken elért kedvező eredményük. Mindent meg is tettek érte. Így tehát a saját szerepüket nem túl misztifikálva, de a rangos csapatok sorsának megfelelően, ezekkel a csatákkal hozzájárultunk a bajnokság színvonalának az emeléséhez.

 

A válogatottjaink

Az NBI. erősödő kihívásai mellett a válogatottak munkáját is segíthettük az oda meghívást nyert kiváló játékosainkkal. Kellemes örömöt jelentett a Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Klacsák Bence és Németh Péter által jegyzett játékos különítményünknek a felnőtt kerethez való útnak indítása.

 

Ugyanúgy az volt a számunkra Józsa Tamás, Varsányi Áron és Csányi Dávid utánpótlás válogatottbeli behívása is.  Szurkoltunk az ott bemutatott teljesítményükhöz, és nem titkoltan egy kicsit az egészséges hazatérésükhöz egyaránt.

 

Azt hiszem, nem kell titkolnunk azt sem, hogy Fehér Zsolt vezetőedzőnk és Provoda Éva a masszőrünk a különböző futsal válogatottjainkban nyújtott sikeres szereplésére is büszkék voltunk.

 

A derékhad

Ennél a fejezetnél álljunk meg egy pillanatra, hogy egy nagyon komoly teljesítmény előtt hajtsunk fejet. Rendkívüli nagy büszkeség egy csapat számára, ha a tagjai a vezetőedzőjükkel együtt, a címeres mezben is küzdenek. És vajon az ottani felkészülések és a mérkőzések alatt mi történt az itthon maradottakkal?

 

Nos, a csapat menedzsmentje számukra is gondoskodott a sikeres előrelépéshez szükséges feltételekről. Schrancz Balázs játékos – pályaedzőként tartotta tűzben a többieket és biztosította a fejlődés lehetőségét. Ezzel a tevékenységgel ő is múlhatatlan érdemeket szerzett a nagyszerű év végi eredményünk elérésében.

 

A félidőben

Az elmúlt szezonban a karácsony előtti záró mérkőzésünket, most már szinte menetrendszerűen a SWIETELSKY HALADÁS VSE ellen vívtuk, hazai pályán. A 4-1-es győzelmünk jókedvű ajándékot nyújtott mindannyiunk számára. Akkor a harmadik helyen álltunk, az MVSC Berettyóújfalu és a Rába ETO állt előttünk.

 

Az alapszakasz végén

Ere az időszakra már alaposan tempót váltott minden csapat. A mezőny élcsapatai érthető módon a dobogót vették célba, mások a kiesés réme elől menekültek volna.  A mi záró csatánk eredménye nem az emlékkönyvek aranyoldalaira való, de mivel része az egésznek, elismerjük a tartalékos csapatunk nyírségi fiaskóját.  Ezzel együtt öt ponttal zártunk az aznap felettünk diadalt aratók előtt.

 

A ráadás a rájátszás volt

A játékunk ekkorra érett be igazán. Nem csak a híveink, de a kívülállók szemében is gólra törő, elegáns és közönségszórakoztatóvá vált. Hála Fehér Zsoltnak, aki mesteri módon megálmodtam és a játékosoknak, akik kivételes teljesítményükkel megvalósították azt.

 

A döntő csatát idegenben vívtuk meg és a többi csapatok eredményeinek számunkra kedvező alakulásával született meg a történelmünk második legnagyobb sikere: a Bajnoki Ezüst megvédése.

 

A Különdíjasaink

Az erre a szezonban a játék általa használt minden elemében elismerésre méltóan szinte újjá született Fekete Róbert, aki a Csapat Gólkirálya lett. Mellette Reveland Zoltán a csapatkapitány és, aki az egész évi fantasztikus teljesítményével a csapatukban az Év Játékosa lett!

 

A köszönet

Mindenkinek jár a dicsőség egy-egy része, aki a rendelkezésére álló módon hozzájárult a közös sikerünk eléréséhez! Ők a Támogatóink, akik anyagilag segítettek, vagy a különböző szolgáltatásaikat bocsátották a rendelkezésünkre. Melléjük soroljuk a Szurkolóinkat is, akik soikszor segítettek a nehéz perceken átlendülnünk! Külön kategóriában említjük a Menedzsmentet, benne Zemankó Zoltán, Hajdú Károly és Kékesi Anikó, akik a sokféle, jó szándékú lehetőségből a Csapat sikeréhez szükséges stabil hátteret alakítottak ki.

Köszönjük a segítségüket!

 

Végül álljon itt a záró mérkőzésen pályára lépők névsora, csupa nagy és kövér betűkkel szedve:

DUNAFERR DUE RENALPIN FC: 29. REVELAND ZOLTÁN, 3. HORVÁTH NORBERT, 6. KLACSÁK BENCE 23', 11. FEKETE RÓBERT 40', 20. HOSSZÚ ÁDÁM 22', 38'

CSERÉK: 1. RIGÓ LÁSZLÓ, 4. NÉMETH PÉTER, 5. SCHRANCZ BALÁZS,

7. FRIDRICH DÁVID 13', 13. NÉMETH TAMÁS, 14. GORJÁNÁCZ MÁRIÓ, 15. VARGA CSABA, 17. CSÁNYI DÁVID ISTVÁN, 19. JÓZSA TAMÁS

VEZETŐEDZŐ: FEHÉR ZSOLT

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB