Oldalsáv

A szezon záró mérkőzése következik: az izgalmak garantáltak!

2017. június 6.
A Férfi Futsal NB I Felső-ház 10. záró fordulójában: az ARAMIS SE - DUNAFERR DUE RENALPIN FC összecsapás, Budaörsön a Városi Sportcsarnokban, 2017.06.06-án kedden este 20.30-kor kezdődik.

Mint már régóta tudjuk a bajnoki cím sorsa jóval előbb eldőlt, talán a szeptemberi rajtnál, persze, ha a szerencsecsillagok másként állnak… de talán akkor is befutók lettek volna.

Hogy kerül a DUNAFERR képletébe a Berettyóújfalu mostani meccse?

A második helyen pillanatnyilag a Nyírségi legények állnak, amire talán nem nagy illetlenség azt mondani, hogy kisebb meglepetésre, mindenesetre megszolgálták.

A harmadik helyen áll a Dunaferr DUE Renalpin FC, aki a legutóbbi fordulóban elszenvedett  eredményének köszönhetően pottyant oda. Például azzal a két ponttal lemaradva, amit a Berettyóújfalu vitt magával Dunaújvárosból a legutóbbi összecsapásukkor. Vagy egy másik kétpontos hiány a velük vívott nyitó mérkőzésen. És ennyi.

Hárman maradtak az élen

Az előkelő felső trióba már nincs esélye másnak bejutni ebben a szezonban. A második és a harmadik helyezés még nincs márványba vésve és késhegyig menő csatákkal ugyan, de változhat a sorrend. Egy dologban mindnyájan biztosak lehetünk: az MVFC-BERETTYÓÚJFALU - RÁBA ETO eredményén a Dunaferr szempontjából pontosan annyi múlik majd, mint a Budaörsön lejátszásra kerülőn. Persze a Berettyó előtt csak egy dolog lebeghet az ezüst megszerzése és ehhez győzniük kell. Az elég régóta veretlen és bajnok, a Rába ETO ellen…

A két meccs ugyanakkor kezdődik, egymás állását figyelni, aszerint játszani, a teljesen értelmetlen dolgok közé sorolható. Ez bizony a rájátszás fináléja: csak egy eredmény számít: a győzelem.

Az Aramis SE

Térjünk vissza Budaörsre! A vendéglátó Aramis egy nagyon kiszámíthatatlan csapat, aki teljes joggal jutott a felső házba. Lényegesen erősebb formáció lett a tavalyinál, nemrégen még a dobogóra is okkal kacsingatott. Az utolsó öt meccséből négyet veszített és a legutóbbi sikere három fordulóval ezelőtt egy döntetlenre sikeredett. Félni nem kell tőle senkinek, de otthon nyilván szépen szeretnék lezárni a szezonjukat. 

A DUNAFERR DUE RENALPIN FC

A rájátszást imponáló, új korszakot nyitó, gólerős, közönségszórakoztató stílussal kezdte és harcolta végig. Benne minden ellenfele a második legnagyobb riválist és a talán megcsíphető, magyar játékosokból álló csapatot látta. Ennek a szellemében óriási energiákat bevetve harcoltak ellenük. Emiatt is hullott el néhány, most különösen fájó hiányú pontjuk.   

A legutóbbi hazai mérkőzésük kínos fiaskó volt. A vendég Haladásnak minden bejött, a hazaiaknak semmi. Kaptak néhány furcsa ítéletet és más nehézségek is nehezítették a gépezet korábban csodált működését. Az a meccs elúszott, kár lenne miatta sóhajtozni.

Egy jó sansz lehet a kedd esti csata

Tud-e valaki mondani a világ bármelyik csapatjátékából valakit, aki soha nem botlott kritikus helyzetben? A válasz úgy tűnik: közelít a nullához. A mieink is így jártak.  Nem kell mást tenniük, „csak” elővenni a korábbi tudományukat és lejátszani a kétszer húsz percet! A többi ez esetben egy végetlenül egyszerű matematikai feladattá válik. 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB