Oldalsáv

Emelt fővel a szikrázó csata után

2017. május 23.
Sorsdöntőnek egyik fél sem mondhatta a Férfi Futsal NB I Felső-ház 7. fordulójának rangadóját: a RÁBA ETO - DUNAFERR DUE RENALPIN FC 2-1 (0-0) mérkőzést, mivel a hazaiak az újabb bajnoki cím besöprését, a vendégek az ezüstérem lefoglalását a rájátszás vége előtt biztosíthatták volna be vele. E helyett egy kifogástalan presztízs meccset játszottak Győrben, 2017.05.22-én hétfő este.

Játékvezető: FARKAS BALÁZS

Asszisztensek: KOVÁCS GÁBOR (1980), LEÉL-ŐSSY ÁDÁM

RÁBA ETO: 20.MATKOVICS GÁBOR,  2.REI OURA DAVIDE CLÁUDIO,  8.CONSTANTINO VINAS ALEJANDRO, 12. CALVO RODRIGUEZ JUAN RAMON,    41.SEIDLER MICHAL 37',18' (S)

CSERÉK: 13.TÓTH GYULA, 6.VÉGH ALEX RAJMUND, 9.GÉMESI ÁRON,    10. HARNISCH ÁKOS, 11.VAS ÁDÁM, 14.SÁHÓ KRISTÓF,15.DÁVID RICHÁRD,     16. DRAHOVSKY TOMAS, 17. BOGNÁR BÁLINT.

VEZETŐEDZŐ: ANGULO LOPEZ MARCO ANTONIO

DUNAFERR DUE RENALPIN FC:29.REVELAND ZOLTÁN, 3. HORVÁTH NORBERT 22'(Öng.) 34', 4.NÉMETH PÉTER, 6. KLACSÁK BENCE, 11. FEKETE RÓBERT.

CSERÉK: 12. VARSÁNYI ÁRON, 5S. CHRANCZ BALÁZS, 7.FRIDRICH DÁVID,    14. GORJÁNÁCZ MÁRIÓ, 15. VARGA CSABA, 17. CSÁNYI DÁVID ISTVÁN,     19.JÓZSA TAMÁS, 20.HOSSZÚ ÁDÁM.

VEZETŐEDZŐ: FEHÉR ZSOLT

Újabb fiesztára készülődött a hazai közönség a futsal körökben a vendégcsapatoknak eléggé riasztó mértékű Rába ETO-s győzelmek emlékét őrző Magvassy Sportcsarnokban. Csak a maguk szolid módján. Szerencsére túlpörgetett ultrák, és egyéb külsőségek nélkül.

A hazai csapat a szokásos magabiztosságával tette a dolgát, derűsek, mi több mosolygósak voltak. Biztosak az újabb sikerben. Nem álmodtak nagyot, csak egy gyors, egygólos sikert. A helyén értékelték a vendégcsapatot, hiszen a Dunaferr elleni 4-4 különleges eredmény volt a számukra a rájátszásban. Angulo Lopez Marco Antonio vezetőedző élményei is józanságra intették őket a csütörtöki újvárosi meccsnézése után.

A vendégek profi csapat révén kerülték a fogadkozást, de már a bemelegítésnél is látható volt, hogy nem labdázni jöttek a bajnok avatóra. Schrancz Balázs pályaedzőként, már a kezdés előtt olyan tempóra hangolta őket, amire azonnal szükségük is volt a nyitó sípszó után.

Az első pillanattól izzott a pálya

A győriek a kezdés után azonnal hihetetlen erőket mozgósítottak és minden erényüket fölvonultatták. Szemmel látható meglepetésükre a már jól ismert és nehezen védhető taktikájuk ezúttal csak a mezőnyfölényre, de az áhított góljukra nem volt elég. Mi több: Ramon, Claudio, Alejandro, Harnisch ziccerei és bomba sorozata a Reveland vezette Dunaferres védelem formába hozását eredményezte, az annyira áhított góljukat nem. Az első hat percben.

Ezután Hosszú és Németh kontrái, majd célt tévesztő, de komoly galibát okozó lövései következtek. A dunaújvárosi szabadrúgás variációt elegánsan leleste és hatástalanította a zöld védelem, de a türelmetlenkedni kezdő hazai közönség csalódására, ugyanezt a megoldást, a vendég védelem is gond nélkül hozta.

Kiegyenlített, sziporkázó csatára leltünk. A szakág hazai reklám meccsére!

A Rába ETO méltán híres külföldi játékosai mindent bevetettek, de az eredmény a félideig a gólnélküli döntetlen maradt. Nem kell szépíteni, de kemény, jól képzett ellenfélre akadtak a DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapatában, akik bőven okoztak izgalmas perceket a számukra.

Az első játékrész záró perceiben furcsa koreográfiát láthatott a hazai közönség, hiszen a vendégek 5:4-es játékával példátlan módon beszorították a győri csapatot, akik közelről nézhették az ellenfelük hibátlan adogatását. Ellene semmit sem tettek.

A szünet után

Ahogy mondani szokták: ott folytatták a csapatok, ahol az előbb abbahagyták. Azzal a különbséggel, hogy a nagy hazai tűzijáték és nyomás közben egy hibára kényszerítették az újvárosiakat, amikor a védhetetlen helyzetbe került Horváthról a saját kapujába pattant a labda. Ezzel az öngóllal szerezte meg a vezetést a Rába ETÓ: 1:0 a 22. percben.

A balszerencsés eset nem törte össze a Dunaferr legénységét, hanem újabb energiákat szabadított föl bennük. A nagy győri nyomásból remek kontrákkal tört ki Fridrich, Varga, Hosszú, Fekete és Németh is. Eközben Revelenadot hihetetlen kíméletlenséggel, de sportszerű lövéstengerrel tesztelte a szinte teljes profi legénység. Az iszonyatos tempó még Angulo Lopez Marco Antonio vezetőedzőnek is besokallt, hiszen negyed óra után ő is nekivetkőzött a csatának. Jól tette, mert az igazán forró pillanat ekkor következett. Egy újabb Hosszú-Horváth álomakció nyomán: 1-1 a 34. percben!

A hazaiak folytatták a hatalmas iramot és egy sarokrúgás nyomán az egyedül maradt Seidler Michael óriási bombával eldöntötte a bajnoki cím sorsát: 2-1 a 34. percben.

A végjátékot ismét 5:4-ben teljesítette a Dunaferr csapata, ami már nem hozta meg az egyenlítő góljukat.

Mindkét részről elképesztő mennyiségű helyzet maradt ki az embert próbáló nyílt, férfias csatában. A Rába ETO megérdemelten hódította el az újabb bajnoki címét, gratulálunk neki! Mindenki másra komoly tétmérkőzések várnak még a rájátszás fináléjában!

Fehér Zsolt a DUNAFERR DUE RENALPIN FC vezetőedzője: „ Úgy érzem, hogy nagyon jól harcoltunk és a mérkőzés végén, ha jobban koncentrálunk, akár meg is fordíthattuk volna az eredményt. Maradéktalanul büszke vagyok a játékosaimra. A miénk egy igazi Csapat!.”

Marco Angulo a Rába ETO vezetőedzőjétől zárszóként ezt hallottuk: „ Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert az ellenfelünk is nagyon jól és zártan védekezett. Boldog vagyok, mert három mérkőzéssel a vége előtt már bajnoknak mondhatjuk magunkat!”

Harnisch Ákos a Rába ETO válogatott játékosa: „Minden évben változik a bajnokság és a csapatok is. Nyilván az első bajnoki cím elérésének érzését semmihez sem lehet hasonlítani, de mindegyiknek, ennek is nagyon örülünk.”

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB