Oldalsáv

Óriási teljesítményt nyújtott a Csapatunk

2017. április 26.
Valószínűleg hosszú ideig pozitív példaként fogjuk emlegetni a Futsal Club Veszprém – DUNAFERR DUE RENALPIN FC 4-9 (3-7) mérkőzést. A hosszú bajnoki szünet alatt a mieink szemmel látható komoly munkát végeztek. Fehér Zsolt vezetőedzőnk így értékelte a sikeres csatát.

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes J.) bt: Fantasztikus mérkőzés volt.

FZS: Elsőként a játékosaimnak gratulálok. Óriási belső motiváció fűtötte őket, hogy elvigyék innét a bajnoki pontokat. Alaposan felkészültünk a mai meccsre is. Elmondtam nekik, hogy a Veszprém, hazai pályán, sok néző előtt, mindig nagyon agresszíven támadja le az ellenfeleit, ezért próbáljunk meg bejutni a védővonalaik mögé, hogy sok létszámfölényes szituációt tudjunk kialakítani. Ez így is történt.

 

A Veszprém az első nyolc percben szinte nem is járt a mi térfelünkön. Olyan lélektani pillanatokban szereztünk gólokat, amik bennünket fölemeltek a hazaiakat, pedig lefelé nyomták. A mérkőzés elején 2-0-nál két olyan ziccerünk volt, amelyek értékesítésével már jóval előbb eldőlhetett volna a mai találkozó.

 

Nem kell túl dramatizálni a mérkőzést, hiszen az a csapat, amely a rájátszásban az első félidőben hét gólt tud szerezni, az abszolút büszke lehet magára és megérdemelten viheti el a három pontot.

 

bt: Nem aggasztott amikor gólokat kaptunk?

FZS: Az első félidőben a Horváth Norbi kiállításánál volt egy olyan pillanat, amikor nagyon kellett koncentrálnunk, mert az egy kicsit visszavetett bennünket. A csapatunk erejét mutatja, hogy nagyon jól dolgozták fel a szituációt és egymást erősítve, újból feltudtak állni.

 

bt: Az ellenfél több mint egy félidőn át játszotta az 5:4-es formációját.  Akkor nyugalomra intetted a mieinket?

FZS: Abszolút, illetve azt kértem, hogy ne menjenek ki letámadni, hiszen nekünk nem volt veszíteni valónk. A Veszprémnek kellett járatni a labdát és gólt elérni. Nekünk jó volt az, hogy ment az idő és a szükséges sávokat lezártuk előlük, hogy ne tudják oda bejuttatni a labdát. Ebben az időszakban is akadt gólszerzési lehetőségünk. Nagyon jól és éretten reagáltuk le ezt a dolgot. 

 

bt: Gondolom a szurkolókkal együtt örülök annak, hogy a csapat ott folytatta, ahol a hosszú szünet előtt abbahagyta a bajnoki menetelést.

FZS: Külön köszönet jár Schrancz Balázs kollégámnak, aki a távollétem alatt is tűzben tartotta az itthon maradt fiúkat. A három és fél hetes távollétem alatt is azt az edzésmunkát vitték végig, amit meghatároztam a számukra. Az utolsó egy hétben pedig kimondottan a Veszprém ellen készültek és azokat a dolgokat gyakorolták, amikkel eredményesek tudtunk lenni. Az idő alatt, amíg nem tarthattam velük egy olyan munkát tettek le az asztalra, amit kértem tőlük.

Az igazsághoz tartozik, hogy a mai mérkőzésen nem tudtam, hogy mire számíthatok a játékosaimtól, de ezt kaptam, köszönet érte, mert óriási dolgot vittek véghez!

 

Ebben a meccsben ennyi volt

 

Az ellenfelünk keményen küzdött, nem adta fel, pedig a mieink negyedóra után, már 7-1 –re húztak el.  A meccset Madarász János a hazaiak vezetőedzője, kérdéseinkre így értékelte.

 

bt: A hazai futsal élvonal nagy harcosai vagytok, ezt bebizonyítottátok...

MJ: Köszönjük, de a ebben a mérkőzésben gyakorlatilag ennyi volt, mert a Dunaferr az első félidőben eldöntötte a mérkőzést. Csapatszinten és egyénileg is sokkal jobb teljesítményt nyújtottak nálunk. Utána mindent megpróbáltunk, de ma ennyire futotta.

 

bt:Nagyon tanulságosak voltak a megszólalásaid. Háromnál azt mondtad, hogy „semmi baj!” miért gondoltad?

MJ: A földön lévő emberbe már nem rúgunk bele. Ilyenkor a lelkeket vissza kell állítani. Vannak olyan mérkőzések, amelyek nem úgy sikerülnek, ahogy mi szeretnénk. Megpróbáltam őket azzal serkenteni, hogy lássák rajtam, hogy nyugodt maradtam. Az égvilágon semmi baj nem történt, most jobb az ellenfél, ezt tudomásul kell venni! Viszont mindent meg kell tenni azért, hogy nehézséget okozzunk nekik még a mérkőzés közben.

 

bt: Úgy tűnik, hogy nagyon jól láttad a dolgot, amikor azt mondtad nekik, hogy „nyugi, visszajövünk a meccsbe!”.

MJ: És ez meg is történt! 7-4 volt az állás, csak sajnos utána mi kaptunk gólt (4-8), onnét már éreztem, hogy ez a mérkőzés már nem lehet meg. Gratulálok az ellenfélnek, mert ma sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint mi.

 

bt: Hasznos perspektívákat szoktál nekünk állítani. Most mit gondolsz a rájátszás hajrájáról?

MJ: Bármi lehet még mindig és ezért nem vagyok elkeseredve. Az ellenfél utolsó időkérésénél mondtam a srácoknak, hogy ebben ennyi volt, emeljétek föl a fejeteket! Pénteken javítunk. Ez a mezőny jelen pillanatban úgy néz ki, hogy mindenki mindenkit megverhet, és ezért nagyon gyorsan fordulhat a tabella.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB