Oldalsáv

Az utánpótlás csapatok is a hajrába kezdenek

2017. április 21.
A hazai futsal bajnokság egyik sajátossága az időnként kényszerűségből elszenvedett hosszabb bajnoki szünetek. Ez sajnos az utánpótlás csapatok munkáját is nehezítette, hiszen tétmérkőzések nélkül is jó formában kellett tartani a fiúkat. A DUNAFERR DUE RENALPIN FC U17-es és U20-as egységei már újra a bajnoki pontokért lépnek pályára Zalaegerszegen vasárnap.

U20

 

A bajnoki tabellán a Dunaferr az ötödik, míg a Göcsej a listát záró helyen áll. A most követő mérkőzés főképp presztizs értékű, hiszen a végleges helyezést már egyik félnél sem nem befolyásolhatja. A vendéglátók utánpótlás garnitúrája a bajnoki sorozatban főleg létszámgondokkal küzdött, de a mieinknek is voltak kisebb problémái.

 

Mindkét utánpótlás csapatunkra komoly feladat várt a bajnoki szünet adta műhelymunka során. Az U20-as fiúk egészen bőkezűen szórták el a sokat érő pontjaikat egy – egy megnyertnek hitt mérkőzésük utolsó perceiben. A jó képességű, taktikusan is játszani tudó formáció fölös számban szállította a megválaszolhatatlannak tűnő kérdőjeleket.

 

Nos, az eltelt időszak hossza, és főleg a közben elvégzett munkának elegendőnek kell lenni ahhoz, hogy három remek mérkőzéssel zárják a bajnoki sorozatukat. Az első kellemes bizonyítékot a vasárnap, a Göcsej ellen bemutatandó produkciónak kell hoznia.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

 

U17

 

Az U17-es csapatunk kezdi a vasárnapi futsal matinét Zalaegerszegen. A legfiatalabb játékosaink elegáns helyen, a bajnoki táblázat harmadik lépcsőjén várják a folytatást. Ahhoz, hogy ezt a pozíciót sikeresen tudják tartani a sikerre éhes és csak a gólkülönbségével lemaradó Veszprém előtt, bizony keményen odakell tegyék magukat az utolsó három fordulóban.

 

Az első feladat számukra is a „könnyebb” kategóriájúnk számít, de mint tudjuk a labda gömbölyű és ők sem utazhatnak le elbizakodottan a zalai fővárosba!  Meg kell becsüljenek minden lehetőséget, hiszen a folytatásban a két előttük járóval, a győriekkel és a szombathelyiekkel kell nagyot vívniuk a dobogós hely megőrzéséért!

 

A fiúk nagy feladatok előtt állnak. Ők keményen megdolgoztak a sikeres fináléért, reméljük a biztatásuk és a szurkolás sem marad el senki részéről!

 

Hajrá Újváros! Hajrá Dunaferr!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB