Oldalsáv

Megérte a plusz erőfeszítés

2017. március 30.
A legjobb időpontot találták meg a III. Dunaújvárosi Amatőr Futsal Bajnokság eredményhirdetésére. Az eseményt a két legjobb hazai futsal csapat: a DUNAFERR DUE RENALPIN FC és a RÁBA ETO összecsapásának szünetében bonyolították le. Külön öröm volt a hazai csapat szurkolóinak, hogy a klub U20–as gárdájának adhatták át a győztesnek járó kupát és az aranyérmeket. Facskó Józseffel a csapat edzőjével beszélgettünk.

Városi Futsal Bajnokság aranyérmes csapata Városi Futsal Bajnokság aranyérmes csapata

bt: A bajnoki cím elnyerése mindent felülír, de ez is volt a célja annak, hogy a csapatot itt is elindítsátok?

FJ: Nem ez volt az első eset, hogy ezt a legidősebb korcsoportú csapatunkat elindítsuk ebben a bajnokságban is. A célunk az volt, hogy még egy terhelést építsünk be az edzésrendszerünkbe. Fontos dolog ez, hiszen a legjobb edzés a mérkőzés, ahol a játék közben lehet a legtöbbet tanulni. Mérkőzés körülmények között bizonyos, számunkra fontos dolgokat tudtunk gyakorolni. A tavaly ugyan nem tudtunk jó eredményt elérni, de a mérkőzéssorozat látványos fejlődéshez segítette a fiúkat. Az idei évben egy pozitív szemléletváltás következtében érhettük el ezt a jó eredményt.

bt: Kellett-e attól tartani, hogy a kettős teher túl sok lesz a fiúknak?

FJ: Semmiképen, hiszen ezek a játékosok tizenhét-tizenkilenc éves, kiváló erőben lévő fiatalemberek. Az itteni mérkőzések mellett még további edzéseken és a saját bajnokságunkban is jó kondícióval állták meg a helyüket. Ez a plusz munka eredményességben ott ugyan nem mutatkozott meg, aminek a fő oka az, hogy az utánpótlás bajnokság is lényegesen erősebbé vált az idei szezonra.

bt: Mit adott ez az amatőr sorozat a számukra, miben segítette ez a fejlődésüket?

FJ: Nagyon nagy mentális problémát véltem felfedezni a csapatunkban, amikor küzdeni kellett egy mérkőzésen, amikor nüanszok döntöttek egy-egy helyzetkihasználásról. Egy sor ilyen problémával találkoztunk az idei szezonban, amikor nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzések egy részét. Azt remélem, hogy ez a torna megadta a hitet a csapatomnak és megtanította őket győzni. Ennek az ízét kóstolhatták meg az eseményt követő ceremóniában is.

bt: Vannak-e olyan játékosaid, akiket kiemelnél az itteni  jó teljesítményük alapján?

FJ: Természetesen nagyon fontos láncszemek biztosították a csapatunk jó szereplését. Első helyen emelem ki Csányi Dávidot, aki már a felnőtt csapat ajtaján is erősen kopogtat és talán, már be is lépett rajta. Azzal a töltéssel, amit a felnőtt csapatból hoz és azzal a játék iránti alázattal, ami a személyiségéből fakad, egy nagyon pozitív minta lett a többiek számára a játékával és a hozzáállásával egyaránt.

Sajnos a két legfontosabb mérkőzésről hiányzott az addig kiemelkedően teljesítő Szabó Kristóf, aki nagyon szépen fejlődött a szezon folyamán. Mellettük meg kell említeni a Döntő Legjobb Játékosa díjat elnyerő Bartha Rolandot is, aki a hajrára hozta a legjobb formáját.

bt: A csapatépítés szempontjából megérte ez a nagy plusz erőfeszítés?

FJ: Föltétlenül, hiszen rendszeresen, plusz alkalmakkor, csapatként és felelősen kellett együtt mozognunk, viselkednünk és harcolni egy közös célért. Jó lehetőségként kinálkozott és szükségünk volt rá. Jelentős lehetőség volt az is, hogy itt felnőttek között kellett szerepelni és mint látható, ebben a közegben is remekül megállták a helyüket. Nyilván egy nagy és emlékezetes dolog marad a számukra az őket a díjátadón ért ünneplés, a jelentős számú közönség tapsa és a két legjobb csapat előtti megmutatkozás is. Bízok benne, hogy ezekből is építkezni fogunk!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB