Oldalsáv

A Rangadóra készülünk

2017. március 24.
A Férfi Futsal NB I. rájátszásának 2. körében a forduló rangadója a DUNAFERR DUE RENALPIN FC – RÁBA ETO összecsapás lesz, Dunaújváros Sportcsarnokban 2017.03.24-én pénteken, 20.30-kor kezdődik.

A mostani vendégünk a rájátszás első fordulója után tartja az első helyét, hiszen a hét hozott pontjához az elmúlt fordulóban a Veszprém elleni győzelmével újabb hármat szerzett, így most már tíz ponttal dicsekedhet.

 

Csapatunk a DUNAFERR DUE RENALPIN FC múlt pénteki, az MVSC Berettyóújfalutól elszenvedett egygólos veresége miatt most a negyedik helyen áll az alapszakaszból felhozott öt pontjával, így azonos pontszámával követi az akkor győztes az Aramist.

 

A mérkőzés szünetében adják át a Dunaújvárosi labdarúgó Szövetség II. Futsal Bajnokságának díjait az első és második helyen végzett csapatoknak és a kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak.

 

Felkészült a csapatunk

 

A rangadó nagy izgalomban tartja a pályára lépő ellenfeleket és a szurkolókat egyaránt. A csapatunkban lévő hangulatról Schrancz Balázst, akit pályaedzőként, valamint Németh Pétert, mint a legtöbb futsalos harcban edződött éljátékosunkat kérdeztük.

 

Schrancz Balázs a pályán belülről és kívülről is jól ismeri ezt a rangadót megelőző állapotot, amit így jellemzett:

 

Schrancz Balázs (Fotó: Dénes János) Schrancz Balázs (Fotó: Dénes János) bt: A csapaton belül a vezetőedző utáni poszt a tiéd. nagy felelősségnek érzed ezt?

SB: Igaz, hogy a vezetőedző munkáját segítem, de nem érzem, hogy a csapaton belül a második hely lenne az enyém, hiszen játékosként egyenrangúak vagyunk. Nem érzem félelmetes nagy felelősségnek ezt a pozíciót. megvan a a feladatom és jól akarom ellátni.

 

bt: Fel lehet  a RÁBA ETO ellen tökéletesen készülni?

SB: Egész héten azon dolgoztunk, hogy ez így legyen. Persze egy ilyen csapat ellen nehéz, sok tényező számít, de amit lehet, megteszünk előtte és a pályán is.

Nem először játszunk ellenük, egyszer már le is győztük őket és persze volt olyan is, hogy nagyon rossz lett a vége!

 

bt: Mi kell ahhoz, hogy ezt az utóbbit elkerülje a csapat?

SB: Most nem érzem úgy, hogy ez benne lenne a levegőben. Szerintem egy nagyon szoros meccset fogunk játszani, ami mindkét oldalra eldőlhet. A teljes csapat a rendelkezésünkre áll, harcra készen állunk.

 

bt: Mit szeretnétek: helytállni, vagy győzni?

SB: A helytállás az nem lehet kérdés! És a fiúk véleményét ismerve, ők is valami nagy dolgot  szeretnének elérni.

 

bt: Mi kell egy ilyen „nagydologhoz”?

SB: Egyrészt maradéktalanul végre kell hajtani a taktikai utasításokat, másrészt nem elhanyagolható a szerencsefaktor sem. E mellet arra is szükség van, hogy mindenki a tudása legalább száztíz százalékát betegye a csatába.

 

bt: segít az, hogy a mi csapatunk egy nagyon technikás futsalt játszik?

SB. Ez a játékunknak csak az egyik oldala. Egyre inkább azt tapasztalom, hogy ezt ráadásul nagyon gyorsan csináljuk. Nagyon gyors embereink vannak, akik miatt villám kontrákkal tudunk játszani. Igazából ez a legnagyobb erősségünk. És mivel az ETO-ra is ugyanezt ellehet mondani egy nagyon kiélezett csatára számíthatunk.

 

Németh Péter így látja a mérkőzés előtti helyzetet:

 

Németh Péter  (Fotó: Dénes János) Németh Péter (Fotó: Dénes János) bt: Magyarország két legjobb futsal csapat fog megvívni egymással. Milyen az „egyik legjobb” gárdában a DUNAFERR DUE RENALPIN FC-ben szerepelni egy ilyen rangadón?

NP: Jó érzés. Sok munka és áldozat van mögöttünk, de mindent összevetve nagyon jó ebben a csapatban játszani.

 

bt: Még mindig tudjátok játszani a futsalt, vagy már kemény munka lett belőle?

NP: Egyáltalán nem lett belőle munka. Aki velünk van a csapatban, valamennyien futsal megszállottak vagyunk, ezért nem érzem azt, hogy a hét közben elvégzett munka bármelyikünk számára óriási nyűg lenne.

 

bt: Ismerve a hazai futsal viszonyokat a felkészült szurkoló nem nagyon mer a biztos hazai győzelem reményében kimenni a mostani meccsetekre. Ez fáj neked?

NP: Ez így valamilyen szinten realitás, de az eddigi munkánkkal azt szeretnénk elérni, hogy ez a mi számunkra kedvezőbbé váljék. Egyelőre egy picit, hosszabb távon viszont sokat.

 

bt:  Sikerült jól megismerni a Győr csapatát?

NP: A Zsolt alapos munkája nyomán sikerült jól feltérképezni őket. a legfontosabb, hogy nem szabad nagyot hibáznunk, mert ők a pillanatnyi kihagyást is azonnal megbüntetik. Amennyiben ezt elkerüljük, akkor alaposan megnehezíthetjük a dolgukat.

 

bt: Élvezetes egy ilyen remek csapat ellen tét meccsen játszani?

NP: Én mindig szeretek jó csapat ellen játszani. Nyilván minden sportember hasonlóképen érez: győzni akar és jó ellenfelekkel, komoly megmérettetésen szeretne megküzdeni érte.  

 

bt: Egy ilyen ellenféllel a mérkőzés előtt, vagy után tudsz velük barátsággal kezet fogni?

NP: Természetesen. Több játékosukat is ismerem és egy részükkel a válogatottban közös célokért küzdünk. A mérkőzés előtt nyilván nem fogok velük barátkozni, de a kézfogás az nyilván kijár nekik.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB