Oldalsáv

Szép volt fiúk

2017. február 6.
Az utánpótlás csapataink egymást követve fogadták az ellenfeleiket a Fiú Futsal I. osztály Nyugati csoportjának 14. fordulójában a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, február 5-én délelőtt tíz órától. A DUNAFERR DUE RENALPIN FC- GÖCSEJ SPORT KLUB U17-es mérkőzésen 7-2 (2-1), az U20-on 8-1 (3-0) –ás hazai győzelem született. A mérkőzés után Facskó Józseftől, utánpótlás csapataink edzőjétől kértünk egy-egy rövid értékelést.

Facskó József (Fotó: Dénes János) Facskó József (Fotó: Dénes János)

Elsőként az U17-esek fogadták a korosztályos ellenfeleiket és szép, 7-2-es győzelmet értek el velük szemben.

 

bt: Egy hét alatt nagyot fordult veletek a világ!

FJ: Valóban így van. Bíztam benne, hogy a múlt heti kudarcot hamarosan feledtetni fogják a fiúk. Gyengén indult a meccsünk, de minden gödörből nehéz kimászni. A második félidőben viszont azt csinálták, amit kértem tőlük. Viszonylag nagyarányú győzelem született. Ez az út hasonlított ahhoz, amelyiken haladni szeretnénk. A mai teljesítményükhöz gratulálok a csapatnak.

 

bt: Nem akarok telhetetlen lenni, de kihagyott ziccer is előfordult...

FJ: Úgy láttam, hogy a második félidőben már elhittük, hogy amit gyakorolunk, az működhet. Sokszor sikerült gólhelyzeteket kialakítani. Az igaz, hogy többet is lőhettünk volna, de tényleg ne legyünk telhetetlenek, szép volt a mai teljesítmény!

 

Egy rövid felkészülés után az U20-ok léptek a pályára, akik 8-1-re nyertek.

 

bt: Túl vagyunk a másodi győzelmen ugyanazon a napon. Most az U20-sok nyertek. Meg vagy elégedve?

FJ: Nem létezik olyan sportember, aki egy gyengébb szereplés után ne akarna kettőzött erővel javítani a mérlegén. Ezek a fiúk is így tettek és ebből is született ez a szép eredmény. Szerencsére a futsal is olyan sportág: hétről hétre ott a lehetőség a bizonyításra.

Sajnálom az ellenfelüket, mert csak öten tudtak eljönni és átérzem a helyzetüket, mivel már mi is voltunk hasonló szituációban. Köszönöm, hogy végigcsinálták és nem adták föl. Ezen a mérkőzésen is tudtunk újabb taktikai elemeket gyakorolni. Bízok benne, hogy a fiúk véglegesen rátaláltak a helyes útra. 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB