Oldalsáv

Remek, közönségszórakoztató mérkőzés volt

2017. január 17.
A Férfi Futsal 14. fordulójában játszották le a DUNAFERR DUE RENALPIN FC - NYÍRGYULAJ KSE 5-1 (2-0) bajnoki mérkőzést a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 2017.01.16.-án 19.00 órától. Az első negyedóra után lépést váltott és sziporkázóan szellemes játékkal nyerte meg a mérkőzést a hazai csapat.

Játékvezető: FARKAS BALÁZS

Asszisztensek: TIHANYI NORBERT, TAMÁSI PATRIK

 

DUNAFERR DUE RENALPIN FC: 29. REVELAND ZOLTÁN, 3. HORVÁTH NORBERT 37'(S) 34',  15.VARGA CSABA, 4.NÉMETH PÉTER 16',  6.KLACSÁK BENCE.

Cserék: 11.FEKETE RÓBERT 16,'22',32'(S),  5.SCHRANCZ BALÁZS,     8.BARTHA ROLAND, 1.RIGÓ LÁSZLÓ, 7.FRIDRICH DÁVID,    17.CSÁNYI DÁVID ISTVÁN, 19.JÓZSA TAMÁS 31'

Vezetőedző: Fehér Zsolt.

 

NYÍRGYULAJ KSE: 20.Szalánczi Zoltán, 4.FARAGÓ LAJOS 34, 10.NAGY IMRE, 14.SISKA GERGŐ 28'(S), 13.ANGYALOS ANDRÁS

Cserék: 6.CZERULA ZSOLT, 8.LOVAS NORBERT,  2.OROSZ DÁNIEL,     7.TÓTH BÉLA BENCE, 24.GÖMZE ANTAL, 92.ERDEI GÁBOR,     1.VÉGSŐ ZSOLT

Játékos-edző: Lovas Norbert

 

Mindkét csapatnak alapos oka volt a komoly készülődésre. A hazaiak eltökélten célozták meg a bajnoki tabellán való előrébb lépésüket, a vendégek pedig az újra éledő riválisaikkal szemben szerették volna bebiztosítani a rájátszás lehetőségét.

 

A kezdő sípszó után máris magas fordulatra kapcsolt a DUNAFERR gépezete. Az első két percben Fridrich és Fekete is kemény lövésekkel tesztelte le a frissen igazolt kapust: Szalánczi Zoltánt, akinek a hátralévő időben is bőven volt alkalma a tehetségét igazolni. Az első percek bénultsága után a vendégek is jelezték, hogy komoly tervekkel érkeztek, gyors kontrájuk nyomán Nagy lövése adott dolgot Revelandnak, aki innét a szokásos stílusos magabiztossággal őrizte a kapuját.

 

A DUNAFERR a kis zavar után azonnal a kezébe vette a kezdeményezést, előbb Horváth N, majd Klacsák és Varga is tűz alá vette a Nyírgyulaj kapuját. Nyolc perc kellett ahhoz, hogy a nyírségiek föltudjanak állni és innét már a középpályán igyekeztek a fergeteges újvárosi rohamok útját keresztezni.

 

Kevés sikerrel, hiszen ezek egyre nagyobb lendülettel, de egyenlőre gól nélkül folytatódtak. A sokat ígérő ziccereket Józsa, Fekete, Varga és az első válogatottságára talán már ezen a mérkőzésen is nagy akarással készülő Fridrich hozta.  Szalánczi és védőtársai egyenlőre szerencsésen mentettek, sőt egy újabb ügyes kontrájuk nyomán Faragó lövését Reveland is csak bravúrral tudta hárítani. Mi több: a vendégek tíz perc után a saját kapujuk elé kényszerítették a hazai csapatot.

 

Az első negyedórát Fehér Zsolt jól időzített időkéréssel zárta. A rövid értekezés a megfelelő eredményt hozta: előbb Németh Péter gyönyörű gólját: 1-0 a 16. percben, majd Fekete R elegáns és megállíthatatlan szólóját a hozzá tartozó találattal 2-0 egy percen belül.

 

A két gyors gól komoly ellencsapásokra ösztönözte a Nyírgyulaj csapatát. Előbb ők is időt kértek, majd ismét keményen beszorították a DUNAFERR játékosait a kapujuk elé, de a félidőre nem változott az eredmény.

 

A szünet után

 

A játék ezen része a hazai tervek szerint alakult: a télre az új stílusban játszó Fekete, ismét könnyed, elegáns góllal növelte a csapat előnyét 3-0 a 22. percben.

 

A nyírségiek zokon vették a durva kezdést és egy gyors kontrájukból ismét Faragó veszélyeztetett. Próbálkozásának Reveland állta az útját. A DUNAFERR tempója tovább gyorsult. A figurák sorra tapsra ragadtatták a közönséget. Varga egymás után kétszer is bravúrra késztette a vendég kapust.  Talán a nagy nyomás hatására is, de a Nyírgyulaj időkérése következett a 25. percben. A megálló után vészkapussal próbálkoztak.

 

A szusszanásnyi szünet a hazaiaknak is jól jött és így gond nélkül tudták tartani a veszedelmes tempójukat. Az akciókat Csányi és Fridrich lövései díszítették. Ezt a szakaszt egy óriási kapu előtti figurát követően Józsa pazar gólja követte: 4-0 a 31. percben.

 

A piros mezesek nagy harcban álltak a szépítő góljuk eléréséért. Kapusuk nélkül vállalva a harcot, beszorították a helyieket, szabadrúgást csikartak ki, amiből Faragó betalált az akkor már Rigó által védett hálóba: 4-1 a 34. percben.  A gól újabb lendületet adott nekik és továbbra is keményen fölvállalták az üres kapu kockázatát.

 

A DUNAFERRNÉL erre Horváth N tudott egy jó megoldást. Az ezen az estén is remek formát hozó játékos ezzel beállította a végeredményt: 5-1 a 37. percben.

 

A záró szakasz hazai nyomással telt, sőt valószínűleg egy különleges megoldásra készülve. Huszonhat másodperccel a vége előtt időt is kértek, de újabb gól már nem esett.

Ezen a napon szép futsalos estét kaptak a helyi szurkolók, akiknek óriástempóban végrehajtott örömjátékot mutatott be a DUNAFERR DUE RENALPIN FC csapata. A vendég Nyírgyulaj KSE ezúttal nem tudta a vendéglátói kedvét venni a korábbi, az ellenük bemutatott jó teljesítményükkel.

 

Fehér Zsolt vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozatából idézünk: „Elegáns volt a csapatom, aki ilyen játékkal tudta megörvendeztetni a szurkolóit, illetve saját magát is. Ez a csapat olyan tempóval játszik, amit nagyon nehezen tudnak lekövetni az ellenfelek és ez így volt a mai napon is. Esélyt sem adtunk a Nyírgyulajnak. Ahogy edzenek - úgy játszanak.”

 

Lovas Norbert játékos - edző nyilatkozatából idézünk: „Sajnos a mai teljesítményünk az eddig lejátszott mérkőzéseinkből a legrosszabb volt. A mutatott játék miatt vagyok igazán elkeseredve, mert mi nem ezek vagyunk. Koncentrácóban és akaratban is nagyon gyengén teljesítettünk.”

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB