Oldalsáv

Jókedvű szezonkezdés

2017. január 5.
Kiváló hangulatban, jó formában, rengeteg munkát végzett el a Dunaferr DUE RENALPIN FC NBI-es csapata az év első edzésén a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Az alapszakasz hátralévő részét a dobogó harmadik helyéről folytatják a fiúk.

Az első ellenfelük a tavalyi bajnok, a jelenleg is listavezető Rába ETO lesz a győri oroszlánbarlangban. A mérkőzésre Győrben a Magvassy Sportcsarnokban kerül sor január 10-én kedden -rendhagyó módon- 15:30-as kezdéssel.

Az évkezdő edzésen örömmel láttuk a kimondottan jókedvű, erőtől duzzadó csapatunkat, akik láthatóan élvezték a máskor akármilyen kemény gyakorlatokat is. A program végén kértünk Fehér Zsolt vezetőedzőtől egy rövid interjút.

 

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) bt: Boldog új évet Mester!

FZS: Boldog új évet kívánok én is mindenkinek!

 

bt: Örömmel látom, hogy újra jókedvű és erős vagy.

FZS: Nagyon vártam már, hogy folytatódjon a munka. Az idei szezonban is bízok a csapatunkban. Szeretnénk a végén az őszihez hasonló jó eredményről beszámolni a szurkolóinknak, mint ahogy azt tavaly is tettük.

 

bt: Úgy látom, hogy ezek a fiúk meg fogják emlegetni az év első edzését. Nagyon megdolgozattad ma őket...

FZS: Szükség is van rá. Néhány nap múlva játszunk a Győrrel. Elég komoly találkozó lesz, ráadásul van két eltiltottunk, illetve egy sérültünk, akik nem tudnak játszani azon a mérkőzésen. Ezért, akik hadra készen itt voltak, azoknak keményen kell dolgozni ahhoz, hogy egy jó eredménnyel tudjunk eljönni a "csatából"  jövő héten, kedden.

 

bt: Nekem, a szurkolónak egy szoros meccs már a helytállás, de neked nem.

FZS: Mindenképpen a három pontért megyünk. Nyerni szeretnénk, de már kezdünk a célegyenesbe érni, és látjuk a hiányosságainkat. Mindent megteszünk a kijavításuk érdekében. Ezért, ha egy szoros eredményt érünk el, akkor sem kell elkeseredettnek lennünk.

 

bt: Gyönyörű helyen, a dobogó harmadik helyén parkoltatok a téli szünetben. Mit gondolsz, nehéz lesz tartani ezt a pozíciót az alapszakaszban?

FZS: Amikor arra gondolunk, hogy sok pontot veszítettünk el fölöslegesen, akkor egy kicsit mérgesek lehetünk saját magunkra. Közeledik az alapszakasz vége. Élesedik a harc, mindenki több pontot szeretne szerezni, és úgy bejutni a rájátszásba. Ezért nálunk is mindenkinek egy kicsit többet kell beletenni a közös munkába. Bízok abban, hogy be tudjuk hozni a csapatot a második - harmadik helyre. Az egy nagyon előkelő pozíció lehetne majd a rájátszásra.

 

bt: Ismét nagyon kellemes és hatásos mágiát alkalmaztál a mai edzésen. Mindenki fülig érő szájjal dolgozott, miközben majd’ megszakadtak a nagy terhelés alatt. Hogy is van ez?

FZS: Általában azért törekszem arra, hogy necsak a kemény munka legyen, mindig belecsempészek egy picike poént és jó hangulatot. Így volt ez ma is. Úgy gondolom, hogy az első edzésen ez bőven belefér.  A srácok is nagyon várták már, hogy elkezdjük a munkát, és örülök, hogy így fogadták ezt az alkalmat.

 

bt: A jövő keddig pont egy hetünk van. Addig meg lehet valami sorsdöntőt tanulni, vagy éppen fölpörög a csapat?

FZS: Nehéz lenne sorsdöntő megoldásokat találni, hiszen ismerjük szinte a Győr minden mozdulatát, ahogy ők is a miénket. Meg kellene nehezíteni azonban a dolgukat, meg kellene rángatni az "oroszlán bajuszát"... Ez egy televízió által közvetített mérkőzés lesz, ugyanis az M4 csatorna élőben vetíti majd a találkozót. Úgy gondolom, hogy ez mindenkit egy kicsit nagyobb teljesítményre fog késztetni. Tehát ahogy mindig, most is nagyon várom a mérkőzésünket.

 

 

Kedves Olvasóink, kedves Szurkolóink!

Kérjük, tartsanak velünk tehát január 10-én kedden, 15:30-kor az M4 -es televízió csatornán: RÁBA ETO - Dunaferr DUE RENALPIN FC.

(a szerk.)

Hajrá Újváros! Hajrá DUNAFERR!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB