Oldalsáv

Jókedvű szezonkezdés

2017. január 5.
Kiváló hangulatban, jó formában, rengeteg munkát végzett el a Dunaferr DUE RENALPIN FC NBI-es csapata az év első edzésén a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Az alapszakasz hátralévő részét a dobogó harmadik helyéről folytatják a fiúk.

Az első ellenfelük a tavalyi bajnok, a jelenleg is listavezető Rába ETO lesz a győri oroszlánbarlangban. A mérkőzésre Győrben a Magvassy Sportcsarnokban kerül sor január 10-én kedden -rendhagyó módon- 15:30-as kezdéssel.

Az évkezdő edzésen örömmel láttuk a kimondottan jókedvű, erőtől duzzadó csapatunkat, akik láthatóan élvezték a máskor akármilyen kemény gyakorlatokat is. A program végén kértünk Fehér Zsolt vezetőedzőtől egy rövid interjút.

 

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) bt: Boldog új évet Mester!

FZS: Boldog új évet kívánok én is mindenkinek!

 

bt: Örömmel látom, hogy újra jókedvű és erős vagy.

FZS: Nagyon vártam már, hogy folytatódjon a munka. Az idei szezonban is bízok a csapatunkban. Szeretnénk a végén az őszihez hasonló jó eredményről beszámolni a szurkolóinknak, mint ahogy azt tavaly is tettük.

 

bt: Úgy látom, hogy ezek a fiúk meg fogják emlegetni az év első edzését. Nagyon megdolgozattad ma őket...

FZS: Szükség is van rá. Néhány nap múlva játszunk a Győrrel. Elég komoly találkozó lesz, ráadásul van két eltiltottunk, illetve egy sérültünk, akik nem tudnak játszani azon a mérkőzésen. Ezért, akik hadra készen itt voltak, azoknak keményen kell dolgozni ahhoz, hogy egy jó eredménnyel tudjunk eljönni a "csatából"  jövő héten, kedden.

 

bt: Nekem, a szurkolónak egy szoros meccs már a helytállás, de neked nem.

FZS: Mindenképpen a három pontért megyünk. Nyerni szeretnénk, de már kezdünk a célegyenesbe érni, és látjuk a hiányosságainkat. Mindent megteszünk a kijavításuk érdekében. Ezért, ha egy szoros eredményt érünk el, akkor sem kell elkeseredettnek lennünk.

 

bt: Gyönyörű helyen, a dobogó harmadik helyén parkoltatok a téli szünetben. Mit gondolsz, nehéz lesz tartani ezt a pozíciót az alapszakaszban?

FZS: Amikor arra gondolunk, hogy sok pontot veszítettünk el fölöslegesen, akkor egy kicsit mérgesek lehetünk saját magunkra. Közeledik az alapszakasz vége. Élesedik a harc, mindenki több pontot szeretne szerezni, és úgy bejutni a rájátszásba. Ezért nálunk is mindenkinek egy kicsit többet kell beletenni a közös munkába. Bízok abban, hogy be tudjuk hozni a csapatot a második - harmadik helyre. Az egy nagyon előkelő pozíció lehetne majd a rájátszásra.

 

bt: Ismét nagyon kellemes és hatásos mágiát alkalmaztál a mai edzésen. Mindenki fülig érő szájjal dolgozott, miközben majd’ megszakadtak a nagy terhelés alatt. Hogy is van ez?

FZS: Általában azért törekszem arra, hogy necsak a kemény munka legyen, mindig belecsempészek egy picike poént és jó hangulatot. Így volt ez ma is. Úgy gondolom, hogy az első edzésen ez bőven belefér.  A srácok is nagyon várták már, hogy elkezdjük a munkát, és örülök, hogy így fogadták ezt az alkalmat.

 

bt: A jövő keddig pont egy hetünk van. Addig meg lehet valami sorsdöntőt tanulni, vagy éppen fölpörög a csapat?

FZS: Nehéz lenne sorsdöntő megoldásokat találni, hiszen ismerjük szinte a Győr minden mozdulatát, ahogy ők is a miénket. Meg kellene nehezíteni azonban a dolgukat, meg kellene rángatni az "oroszlán bajuszát"... Ez egy televízió által közvetített mérkőzés lesz, ugyanis az M4 csatorna élőben vetíti majd a találkozót. Úgy gondolom, hogy ez mindenkit egy kicsit nagyobb teljesítményre fog késztetni. Tehát ahogy mindig, most is nagyon várom a mérkőzésünket.

 

 

Kedves Olvasóink, kedves Szurkolóink!

Kérjük, tartsanak velünk tehát január 10-én kedden, 15:30-kor az M4 -es televízió csatornán: RÁBA ETO - Dunaferr DUE RENALPIN FC.

(a szerk.)

Hajrá Újváros! Hajrá DUNAFERR!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB