Oldalsáv

Horváth Szabi elköszönt

2017. január 19.
Horváth Szabolcs, a DUNAFERR DUE RENALPIN FC és a Magyar Futsal Válogatott korábbi meghatározó játékosa elköszönt a klubunktól. Kőkemény döntését a tőle megszokott következetességgel hozta meg: egy reméljük rövid kitérő után megerősödve és a régi formáját visszanyerve, újból az egyik legjobb akar lenni.

A Futsal Hungary statisztikája szerint a huszonnégy éves játékos a szakágunkban teljesített pályája alatt eddig száznegyvenhét mérkőzésen száztíz gólt lőtt. Nyilvánvalóan erre sokan rábólintanak: „nem gyenge” teljesítmény!

Horváth Szabolcs (Fotó: Dénes János) Horváth Szabolcs (Fotó: Dénes János)

A csapatunkba 2015.07.29-én igazolt. Nagy várakozással fogadtuk és ő olyan produkcióval mutatkozott be, hogy egy-kettőre újvárosi közönség kedvenccé vált. Nem kis büszkeségünkre a válogatottban is jelentős szerepet töltött be.

 

Az imponáló sikerek után őt is utolérte minden sportoló egyik rémálma, a sérülés. Keresztszalag szakadást szenvedett, aminek a rehabilitációja igen sok időt vesz igénybe. Az eset 2015 novemberében történt.  Nehéz műtétek és néhány VB felkészülésre is elegendő alázatos és sok szenvedéssel járó munka várt rá. Csapatunk vezetése, játékostársai és a szurkolók a rendelkezésükre álló lehetőségekkel végig mellette álltak. Felépülésében oroszlánrészt vállalt Provoda Évi, a csapatunk és a válogatott masszőre.

 

Pályafutásában új szakasz kezdődött a DUNAFERR DUE RENALPIN FC - Aramis SE 12-3 (6-3) mérkőzésen, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 2016.09.19-én. Súlyos sérülése nyomán, majd egy éves kemény munka után a közönség és a játékostársak üdvrivalgása mellett Horváth Szabolcs ismét tétmeccsen léphetett a pályára.

 

A hosszú kihagyás után elmondása szerint egyelőre még nem sikerült az idei szezonban ismét szárnyaló társaival a lépést tartania. A sportemberhez illőn az önmagával szemben mindig maximalista játékos ezért drámai lépésre szánta el magát. Egy az ittenihez képest több játéklehetőséget nyújtó csapatot keresett magának, és ez a Fradi lett.

 

Csapatunk és Horváth Szabolcs fájó szívvel, de barátsággal váltak el egymástól. Reméljük, hogy a döntése nyomán a több játéklehetőség és a tőle megszokott kőkemény munka ismét a legjobbak közé repíti őt.

 

Köszi Szabi, viszlát!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB