Oldalsáv

A rangadó margójára

2017. január 15.
Szokatlan napon, időpontban és pályaborításon játszották le a Rába ETO-DUNAFERR DUE RENALPIN FC mérkőzést a ragyogó Audi Arénában, Győrben. Az összecsapás a borítékolható hazai győzelmet hozta. Érdekes módon mindkét vezetőedzőnek pozitív tanulságokat is adott ez a találkozó. Ezért is szólíthatjuk őket Mesternek?!

Mindketten nagyon elegánsan jelentek meg a küzdőtéren, sportszerűen köszöntötték egymást és a csata közben sem tértek el ettől a stílustól. Elismerésre méltóan, ahogy a klubok vezetői, úgy ők is szót váltottak egymással a mérkőzés után. És mit nyilatkoztak a mérkőzésről? Íme, az interjúik teljes változata.

 

Elsőként Anguló Lopez Marco Antonioval, a Rába ETO vezetőedzőjével beszélgettünk, aki magabiztos győzelem ellenére is talált figyelmezető jelet a játékukban.

 

Anguló Lopez Marco Antonio (Fotó: jacob-bustamante.blogspot.com) Anguló Lopez Marco Antonio (Fotó: jacob-bustamante.blogspot.com) AA: „Végül is egy könnyű győzelemmé alakult a számunkra a mérkőzés, azzal együtt, hogy nem szimpatikus a számunkra, hogy sok gólt kaptunk. A legnagyobb gondot ez a pályaborítás okozta a számunkra, mert ilyenen még nem játszottunk!

 

bt:Meg vagy elégedve a saját játékotokkal?

AA: Azzal együtt tetszett a játékunk, hogy a mérkőzés utolsó részében az ellenfelünk is a legjobbjaival küzdött és azt akarták, hogy minél kisebb legyen a különbség a két csapat között. Ezért sikerült nekik gólokat is rúgni. A mi számunkra a mai meccs egy lehetőség volt arra, hogy a fiatalok is játéklehetőséget kapjanak.

 

bt: Nem unalmas mindig „nagyon” győzni?

AA: Számunkra soha nem unalmas. A játékosaink az edzéseken is kettőszáz százalékot nyújtanak azért, hogy minden mérkőzésen ki tudják hozni magukból a maximumot. Ezzel szeretnék segíteni a csapatot és az egyesületet. Mi Győrben vagyunk, ahol a női kézilabdacsapatunk is mindig nyer és természetesen mi sem akarunk lemaradni.

 

Fehér Zsolt a DUNAFERR DUE RENALPIN FC vezetőedzője a napi tanulságok összegzése után máris előretekintett:

 

bt: Nem mi győztünk. mennyire van rosszkedved tőle?

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) FZS: Jókedvem nem lehet tőle, hiszen egyrészt a három pontot itt hagytuk, de a realitást mindenki ismeri: a Győrt nem mindenki tudja hazai pályáján megszorítani, megverni pedig nagyon-nagyon nehéz dolog. Ez a mai nap folyamán is így volt.

 

Rossz szituációkban kaptunk gólokat. Talán, ha egy kicsit szerencsénk van, másként is alakulhatott volna az eredmény. Könnyelműen gólokat adományoztunk az ellenfelünknek. Illetve öthármas állásnál volt egy kontratámadásunk, amikor 2:1-ben kiléptünk és, ha jobb döntést hozunk szorosabbá tehettük volna az eredményt, izgalmasabb lehetett volna a folytatás.

 

Ezzel együtt jól játszottunk, mindent megtettünk és nagyon nagy öröm a számomra, hogy nem csak itt az első, hanem az utánpótlás csapatnál is kezd beérni a munka, amit elkezdtünk. Ma két fiatal játékosunk is tudott debütálni. Gratulálok, és sok sikert kívánok nekik!

 

bt: Három kiváló játékosunk nem tudott pályára lépni ezen a mérkőzésen. Ez is benne van ebben az eredményben?

FZS: Abszolút benne van. A tíz kapott gól nagyon sok, bár azt tudjuk, hogy a Rába ETO mindenkinek sokat szokott rúgni. Szenzációs külföldi játékosokkal dolgoznak.

 

Ebből a mérkőzésből nagyon sokat kell, hogy tanuljunk, egyrészt a játékosok, másrészt pedig jómagam is. Egyrészt lehet látni, hogy hozzá lehet nyúlni a fiatalokhoz, másrészt egy Győrt is hellyel-közzel, perceken keresztül meglehet szorítani. Erre kell nagyobb energiát és hangsúlyt fordítanunk. Hétfőn a Nyírgyulaj ellen otthon kell tartanunk a három pontot és akkor kijavítjuk ezt a mai csorbát.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB