Oldalsáv

Tehetségekkel körbevéve

2016. december 22.
Ilyen szerencsés közegben folyik a Dunaferr DUE RENALPIN FC utánpótláscsapatainál a jövőt építő munka. Az ott tevékenykedők abban reménykedhetnek, hogy kellő szorgalommal egy idő után a mostani kiváló NBI-es játékosaink örökébe léphetnek. A Klub karácsonyi – évzáró ünnepségén két fiatal játékos részesült elismerésben. Őket mutatjuk be röviden Facskó József, az edzőjük segítségével.

Az U17-es csapatunk tagja a 16 éves, mezőfalvi Németh László

Németh László Németh László

 

Ő a Rudas középiskola kilencedikes tanulója. Az első szezonjában még viszonylag kevés játéklehetőséghez jutott, amit tavaly töltött nálunk. Már akkor is egy ígéretes tehetséget láttunk benne, akinek imponáló a hozzáállása a játékhoz.

 

Személyében egy megalkuvást nem tűrő, minden veszedelmesnek tűnő helyzetet is fölvállaló harcos fiatalembert ismertünk meg, aki emellett, (ahogy a mesterétől Facskó Józseftől megtudtuk) „Nagyon jó gyerek!”

 

A nagypályás elfoglaltságokig a Mezőfalva korosztályos csapatában játszott és csak akkor tudott nálunk pályára lépni, amikor a két szakág mérkőzései szerencsésen váltották egymást. Nagy örömünkre most visszatért közénk!

 

Laci jól olvassa a játékot, életkorához képesen éretten reagál az eseményekre, ezért egy kiválóan védekező játékos lett belőle. Ennek ellenére szerencsére már nagyon szép gólokat is lőtt az utóbbi időben.

 

Bár egy szerény csendes, halk szavú fiatalember, de a csapattársai bíznak benne és hallgatnak is rá.  Inkább a játékával hívja fel magára a figyelmet, mint a hangjával.

Fejlődnie a gyorsaság és a robbanékonyság javításában, és a futsalbeli gondolkodásmódban szükséges, amihez természetesen a sok edzésmunkára van szükség. 

 

A másik díjazott fiatal tehetség a 19 éves Bartha Roland

Bartha Roland Bartha Roland

Ez a fiatalember a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola végzős, gépész szakos tanulója. Fiatal kora ellenére már tizenkét éves focis múlt áll mögötte. Korán, kisgyerekként ismerkedett meg a labdarúgással. A korosztályos lépcsőket végigjárva több dunaújvárosi edző irányítása alatt fejlődött a tudása. 

 

Az U20-as csapatunkban, ebben az évben kezdte meg az ismerkedését a futsallal. Az eltelt időszakban a többiekhez képest a legjelentősebb fejlődést mutatta be. A képességei alapján egy meghatározó NBI-es futsalossá válhat.

 

Ő egy védekező típusú játékos, de az erényei miatt, amik a gyorsasága és az agresszivitása, több poszton is bevethető. Ezek a személyiségi jegyei jól illeszkednek a sportág nyújtotta kihívásokhoz. A jövőben a felsorolt erényei alkalmas lehetik akár egy vezér egyéniséggént való helytállásra is.

 

Adottságai miatt szerencsés lenne, ha minél előbb a futsal mellett döntene, mert itt a megfelelő szorgalmas munkája mellett nagy sikerek várnak rá.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB