Oldalsáv

Maximális erőbedobással

2016. december 16.
Egy szerény eredményt hozó nemzetközi tornáról tért haza az U19-es válogatott-tal az abban is szerepet kapó Csányi Dávid István, a csapatunk egyik tehetséges játékosa. A címeres meztől a hazai U20-as helytállásig megkövetelt következetes helytállásáról beszélgettünk vele.

Csányi Dávid István (Fotó: Dénes János) Csányi Dávid István (Fotó: Dénes János) bt: Egy komoly túrán jártál a közelmúltban. Mesélj róla!

CSID: Az U19-es válogatottal voltunk Csehországban. Egy kicsit szomorúan tértünk haza, hiszen negyedikek lettünk. Ezzel együtt egy komoly tapasztalatszerzésként is szolgált nekünk ez a torna, amivel felmérhettük, hogy hol is tartunk a nemzetközi szinthez!

 

bt: Rosszkedved lett az összehasonlítástól?

CSDI: Sajnálom a dolgot, mert is elérhettünk volna valamivel jobb eredményt is. Nem a felelőségünket szeretném csökkenteni, de a szervezésben is volt hiba. Nem tudtunk megfelelően edzeni ezért a meccsen kellett összecsiszolódnunk! Ez nehezítette a dolgunkat, de emelt fővel megyünk tovább, legközelebb sokkal jobbak leszünk.

 

bt: Az eredménnyel nem lehet dicsekedni, de hozott-e neked valamit ez a válogatottság?

CSDI: Amikor megkaptam a meghívót nagyon boldog voltam tőle. Örülök a lehetőségnek és köszönöm Fehér Zsolt mesternek, hogy beválogatott. Ott pedig mindig megpróbálom a tőlem telhető legjobb teljesítményt kihozni magamból.

 

bt: Mi a szereped a válogatottban? A gólvágás, vagy valami szorgos „iparos munka”?

CSDI: A gólszerzés az igazi feladatom, de ott még nagyon az elején vagyok a dolgomnak, hiszen előbb be kell épüljek a csapatba!

 

bt:Jól tudom, hogy valamilyen sérülést is összeszedtél?

CSID: Igen, a cseh meccsen egy 5:4-es szituáció után jelentkezett a fájdalom a combomban. A kezelés után vagyok, szépen lassan javulgat!

 

bt: Örömmel látunk téged az utánpótlás csapatunkban is, hiszen az életkorod miatt még ott is szerephez juthatsz. Szívesen játszol velük is?

CSDI: Szerencsére tudok velük játszani, ami jó, mert meccsben vagyok. Ott az edzői utasításra megpróbálom a vezéralakot hozni, ami azzal jár, hogy ott is maximális bedobással kell a feladatomat végrehajtani, ami többnyire sikerül is. Az eredményeink egyenlőre nem mindig a terveknek megfelelően alakulnak, de úgy érzem, hogy jó irányban tartunk. Erre bizonyíték a legutóbbi, a Göcsej elleni győzelmünk.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB