Oldalsáv

Kevesen voltak, de jól küzdöttek!

2016. december 6.
A Fiú Futsal I. osztály U20 Nyugati csoport 8. fordulójában játszották le a sok izgalmat hozó DUNAFERR DUE RENALPIN FC - RÁBA ETO 5 – 6 (4 - 2) mérkőzést a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnokában december 4-én vasárnap.

Játékvezető: Ibriksz Máté

Asszisztensek: Nagy II László, Nagy Márk.

 

Dunaferr DUE RENALPIN FC:   1.Krokovics Bálint, 7.Csányi Dávid István, 6.Szabó Kristóf, 8.Hajdú Norbert (18'23'8'), 11.Bartha Roland (11'12')

Cserék:  2.Vajai Viktor, 3.Garda Bence,  5.Tábi Gergő.

Vezetőedző: Facskó József.

 

RÁBA ETO:  92.Klicsó Gábor (15'37'), 12.Kellner Károly, 7.Fülöp Attila (14'), 10.Tama Ádám (26'36'), 14.Sáhó Kristóf.

Cserék: 4.Farkas Bence, 9.Varjú Mátyás (38'), 8.Tamás Patrik, 95.Nagy Dániel.

 

Sajnos ez a csapatunk is méltatlan helyzetbe került az itt is jelentkező létszámproblémák miatt. A jó szellemű csapatmunka addig hozta meg a gyümölcsét, amíg 6+1 fővel kiállva fizikailag is bírták a küzdelmet. A kevés csere lehetőség erre a meccsre is rányomta a bélyegét!

 

A gólgyártást Hajdú Norbert kezdte meg 1-0 a 8. percben. Bartha Roland folytatta 2-0 a 11. percben. Bartha Roland a duplázás mellett döntött: 3-0 a 12’ percben. 

 

A vendégek Fülöp Attila révén szépítettek 3-1 a 14. percben. Klicsó Gábor szorosabbá tette a küzdelmet 3 – 2 a 15. percben.

 

A számunkra barátságtalan lépésre Hajdú Norbert reagált: 4-2 a 18. percben. A csapatok ezzel az állással mentek a pihenőre.

 

A szünet után

 

A mieink alaphangulatát ismét Hajdú Norbert próbálta javítani, találatával már 5-2-re húzott el a csapatunk a 23. percben.

 

A vendégek nagy erőket mozgósítva Tama Ádám révén elkezdték a fölzárkózást 5 – 3 a 26. percben. Ugyanő újabb gólt szerzett: 5-4 a 36. percben. Az egyenlítés Klicsó Gábor érdeme volt 5-5 a 37. percben. A győri I-re a pontot Varjú Mátyás a győzelmet jelentő góljával tette föl: 5-6 a 38. percben.

 

Facskó József a csapat edzőjének visszatekintéséből idézünk: „Már az öltözőben készülődve nagyon szomorú hátrányba kerültünk az ellenfelünkkel szemben. A szombat déli kerethirdetéskor még 11+1 játékosban gondolkodhattunk, míg másnap délelőttre a nevezettek közül öten valamilyen „rejtélyes betegség” miatt meg sem jelentek a helyszínen. Így aztán csonka, 6+1 fős legénységgel álltunk fel a jó képességű győriekkel szemben.

 

Az ETO ellen minden alkalommal nagyon jó mérkőzéseket vívunk. Alaposan készültünk rá. Ez azért is szükséges, mert el kell ismerni, hogy a győri csapat mind a mutatóiban, mind a lehetőségeiben jóval előttünk jár.

 

Az előző héten Németh Péterrel (a rangos válogatott játékosunkkal) egy új taktikát dolgoztunk ki, amellyel sikeresen irányítottuk a játékot a mérkőzés jelentős részében. Jól működött és meglepte az ellenfelünket a letámadásos játékunk, így tettünk szert a 3-0-s vezetésünkre is. A rövid kispad miatt azonban nem tudtunk megfelelően cserélni és ezért keservesen nagy árat fizettünk a végjátékban. A 37. percben még 5:3-ra vezettünk, de a jelentős ideig 5:4-ben támadó vendégcsapat felőrölt bennünket. Ezzel együtt becsületes helytállás, igazi férfimunka volt az, amit a pályán lévők elvégeztek.”

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB