Oldalsáv

Egy kapusnyi előnyt adtunk nekik

2016. december 6.
A kapus hiányunk érthető módon jelentős vendég fölényt hozott a Fiú Futsal I. osztály U17 Nyugati csoport 8. fordulójában a Dunaferr DUE RENALPIN FC- RÁBA ETO 1 – 9 (0 - 5)-re végződött találkozón. A mérkőzést a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnokában játszották le december 4-én vasárnap délelőtt.

Játékvezető: Nagy Márk

Asszisztensek: Nagy II. László, Ibriksz Máté.

 

Dunaferr DUE RENALPIN FC: 12.Bebesi Csenger Bellián, 7.Nagy Erik,     2.Németh László,  9.Szabados Máté (23'), 8.Balázs Roland,

Cserék: 6.Juhász József Bence, 4.Juhász Ferenc Hunor, 5.Szalai Bálint,    3.Boda Alve Tord Ákos.

 

A hazai csapat számára rosszul kezdődött a nap. Az esemény előtt vált világossá, hogy ezt a meccset is csonka csapattal, ráadásul kapus nélkül lesznek kénytelenek lejátszani. Az eredmény miatti borús nap pozitív szereplője Bebesi Csenger Bellián, aki mezőnyjátékosként önként vállalta a kapuspusztot is. Ebben a szerepében is minden tőle telhetőt megtett, de sajnos az ellenfél is…

 

Egy gyorsan bekapott góllal kezdődött a mérkőzés: Józsa Kevin kezdte meg, amint az hamarosan kiderült a zöldek gólgyártó sorozatát 0 – 1 a 2. percben.

 

A folytatás is drámaian alakult a számukra, hiszen Szűcs Ádám 0-2 a 9’,

Papp Zsombor 0 – 3 a 10’, Németh Milán 0 – 4 a 13’, Szűcs Ádám (2) 0 - 5

a 16'. Ez lett a félidei eredmény.

 

A szünet után

 

A pihenő nem rontott a vendégek játékán, hiszen az első percben máris újabb találatot értek el Hajnal Krisztián révén 0 – 6 a 21. percben. Az újvárosiak Szabados Máté révén erre gyorsan meglőtték a szépítő góljukat 1-6 a 23. percben.

 

A Rába ETO ifjoncai innét ismét fölvették a fonalat és meggyőző fölényükkel újabb gólokat értek el. Józsa Kevin 1 – 7 a 27', Kovács Máté 1 – 8 a 37,' míg Németh Milán a végeredményt beállítva: 1 – 9 38'-ben!

 

Meglehetősen egyhangúvá vált ez a mérkőzés, fájdalmas tapasztalatokkal a hazai csapat részére. Várható volt a papírforma érvényesülése ezen a délelőttön is, még ha nem is ebben a kissé eltúlzott formában.

 

Facskó József a csapat edzője ezt nyilatkozta: „ Erre a mérkőzésre is a létszám problémánk nyomta rá a bélyegét. Igaz, hogy ezen a napon már két sorral készültünk a csatára, de ez már a második olyan hétvégénk volt, amikor a kapusunk betegsége miatt egy mezőnyjátékosnak kellett a helyére beállnia. A mezőnyjátékos kapusként való szereplése nyomán el is dőlt a mérkőzés.

Az igazolt portásunk felépülése után, vagy egy esetleges tartalék kapus leigazolása után már vérmesebb reményeink lehetnek az ellenfeleinkkel szemben. Ezúton is megköszönöm Bebesi Csenger Belliánnak a sportemberi hozzáállását és a vészkapusként nyújtott teljesítményét. A csapat ilyen fölállással is megfelelően küzdött, ma többet nem tehettünk.”

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB