Oldalsáv

Hazai futsal show idegőrlő végjátékkal

2016. november 22.
A Férfi Futsal NB I 9. fordulójában játszották le a DUNAFERR DUE RENALPIN FC - MVFC-BERETTYÓÚJFALU 3-2 (2-1) mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban 2016.11.21 –én hétfőn 19:00 órás kezdéssel. A hazai fölény ezúttal sem mentesített az izgalmas finálétól.

Játékvezető: Czene-Joó Ádám

Asszisztensek: Baghy Csaba, Májer Gábor.

 

DUNAFERR DUE RENALPIN FC: 1.Rigó László, 5.Varga Csaba, 20.Hosszú Ádám (20'), 3.Horváth Róbert (21'), 6.Klacsák Bence.

Cserejátékosok: 12.Varsányi Áron,  5.Schrancz Balázs, 7.Fridrich Dávid,  8.Horváth Szabolcs, 19.Józsa Tamás, 11.Fekete Róbert, (05'), 4.Németh Péter, 17.Csányi Dávid István, 29.Reveland Zoltán.

 

Vezetőedző: Fehér Zsolt

 

MVFC-BERETTYÓÚJFALU: 1.Tihanyi Csaba, 11.Gál István, 9.Rábl János, (20') 10.Nagy István, 29.Szabó Péter (40')

Cserejátékosok: 6. Magyar Szabolcs, 17.Nagy Dániel, 63.Kondás Kristóf, 15.Harmati Tamás, 96.László Márk, 5.Vékei Nándor.

 

Vezetőedző: Turzó József

 

Rövid elemzés egy izgalmas mérkőzésről

 

Bátran kezdtek a vendégek, de egy remek támadás nyomán Józsa átadásából Fekete elegáns gólja kizökkentette őket: 1-0 a 6. percben. A hazaiak Hosszú – Varga – Horváth N főszereplésével nagyszerű akciókat  vezettek, de a vendégek sem maradtak adósok, hiszen ők Rábl irányításával Nagy és Szabó révén a kontrákat vetették be.

 

Az állandósuló újvárosi támadások hatására negyed óra elteltével Turzó József időt kért. Az eszmecsere gyorsan eredményt hozott. A csapata még komolyabb ostrom alá vette Rigó kapuját.  Roppant izgalmas küzdelem alakult ki, melyből kiemelkedik Varga és Klacsák álomakciója, ami a hazai szurkolók nagy bánatára gól nélkül zárult a 16. percben.  Mindkét kapus a legjobb formáját hozta, de Rigót Rábl mégis mattolni tudta és ezzel egyenlített 1-1 a 20. percben.  

 

Az alkotó kedvében játszó Hosszú rosszul tűrte a szoros állást és néhány másodperc múltán ő is ellenállhatatlanná vált: 2-1- a 20. percben. A csapatok ezzel a sovány újvárosi előnnyel vonultak a szünetre.

 

A szünet után

 

Ahogy az várható volt mindkét csapat még elszántabban tért vissza a pályára. A türelmetlenebb a Dunaferr DUE RENALPIN FC csapata volt, hiszen Horváth Norbertnek mindössze 24 másodpercre volt szüksége az előny növelésére 3-1 a 21. percben.

 

A játékrész jelentős részében a hazai csapat meggyőző, elegáns és sziporkázó játékával uralta a játékot. Üdítő színfolt volt a játékba újra visszatérő Schrancz produkciója, de a teljes támadó alakulat ihletett napot kifogva ejtette ámulatba az értő közönséget. Fekete, Varga és Hosszú megoldásai többször is nyíltszíni tapsot kaptak. Remélhetőleg a sorozatosan pontos befejezéseik is hamarosan megszületnek.

 

A Berettyóújfalu csapata Rábl vezérletével és Nagy határozottságával kontrából veszélyeztetettek. A végjátékot vészkapussal teljesítették, ebből szerezték a szépítő góljukat Szabó Péter találatával 3-2 a 40. percben.

 

A Dunaferr DUE RENALPIN FC pazar, megújult játékkal ajándékozta meg a szakértő közönségét. A Berettyóújfalu az utolsó másodpercekig küzdött a pontért, vagy a pontokért.

 

Kiváló csatát, egy újabb rangadót láthattunk!

 

Fehér Zsolt nyilatkozatából idézünk: „ Nagyon fontos volt a mai győzelem, mivel így helyet cserélhettünk a bajnoki tabellán a Berettyóújfaluval és most már a harmadik helyen állunk. Nagyon kiélezett mérkőzés volt. Nagyobb koncentrációval előbb is eldönthettük volna a három pont sorsát.”

 

Turzó Józseftől ezt is hallottuk: „Küzdelmes mérkőzés volt, de nem volt jó. Tudtam, hogy a mi csapatunk ilyen állapotban van. Kevesebbet támadtunk, mint kellett volna. Olyan kapitális hibákból kaptuk a gólokat, ami zavaró ezen a szinten. Demoralizáló volt az ellenfelünk harmadik gólja, amit a második félidő 20. másodpercében kaptunk”

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB