Oldalsáv

A legjobbak csatája volt

2016. november 17.
A Férfi Futsal Magyar Kupa 2. fordulójában került sor a DUNAFERR DUE RENALPIN FC - RÁBA ETO 0-3 (0-0) –ra végződött mérkőzésre a Dunaújváros Sportcsarnokban szerda este. A győriek bemutatták, hogy kik miatt a legjobbak és a szerencsével sem álltak hadilábon. Az újvárosiak pedig azt, hogy ők a legjobb magyar csapat.

DUNAFERR DUE RENALPIN FC - RÁBA ETO 0-3 (0-0)

Játékvezető: Farkas Balázs

Asszisztensek: Kovács Gábor (1980), Máyer Gábor

 

DUNAFERR DUE RENALPIN FC: 12.Varsányi Áron, 20.Hosszú Ádám,   15.Varga Csaba, 3.Horváth Norbert, 6.Klacsák Bence

Cserék: 1.Rigó László, 5.Schrancz Balázs, 7.Fridrich Dávid, 11.Fekete Róbert, 19.Józsa Tamás, 4.Németh Péter, 17.Csányi Dávid István, Horváth Szabolcs,  29.Reveland Zoltán.

Vezetőedző: Fehér Zsolt

Fotó: duol.hu Fotó: duol.hu

RÁBA ETO: 13.Tóth Gyula, 12.Calvo Rodrigez Juan Ramon (40’),    16.Drahovsky Thomas (27’), 8.Constantino Vinas Alejandro (23’), 6.De Ramos Jaison Francisko.

Cserék: 2.Rei Moura Davide Cláudio, 9.Silva Felix Francisco Leonardo,     30.Dávid Richard, 10.Harnisch Ákos, 11.Vas Ádám, 96.Bognár Bálint,     14.Sáhó Kristóf, 1.Alasztics Marcell, 21.Matkovics Gábor.

Vezetőedző: Anguló Lopez Marco Antonio.

 

A két csapat a bevonulást megelőzve sportszerű barátsággal köszöntötte egymást, de a mérkőzés előtti feszültség már érződött rajtuk. A közönség bízott a hazaiak helytállásában, de a továbbjutásukban kevesen reménykedtek.

 

Óvatos kezdés után hamar kialakult a vendégek mezőnyfölénye, amit az újvárosi  csapat nagyon fegyelmezett védőmunkájával sikerrel hatástalanított. Drahovsky, Calvo Rodrigez Juan Ramon, Constantino Vinas Alejandro kísérleteit és a ziccerig kidolgozott akcióikat láthatta a közönség a félidő első felében.

 

Az egysíkúvá vált játékképet szerencsésen váltotta Fekete , Klacsák  és Hosszú ígéretes megmozdulásai, amire ezek után került sor. Ahogy a Dunaferr elhagyta a saját térfelét a Rába légiósai mindent egy lapra téve villámgyors akciókat vezettek Varsányi kapujára. A fő „bajkeverőknek” Constantino Vinas Alejandro, Rei Moura Davide Cláudio és  Drahovsky Thomas számított, akik perzselő helyzeteket alakítottak ki és remek lövésekkel riogatták Varsányit, akit vert helyzeteiben hősiesen kisegítettek a társai.

 

A Rába kapujára a legnagyobb veszedelmet egy remek Varga – Németh akció nyomán elengedett bomba, Hosszú magányos megoldása, valamint egy Pazar Varga – Horváth N - Klacsák támadás jelentette. Tóth Gyula és a védelme azonban stabilan őrizte az állásait.

Fotó: duol.hu Fotó: duol.hu

A hazai mezőnyben lassan hírhedtté vált győri, a meccseket eldöntő első tízperc után a második tízes is gól nélkül telt el. Egyenrangú felek mérték össze a tudásukat az első játékrészben.

 

A szünet után még izgalmasabbá vált a játék

 

Akár azt is mondhatnánk, hogy a folytatásban ugyanazt a párharcot láthattuk, mint az elsőben, csak még nagyobb tempóban végrehajtva. Egy lényeges különbség azonban adódott: itt már megszülettek a gólok is: a Rába ETO örülhetett nekik. A főszereplők körülbelül ugyanazok voltak, mint korábban.

 

A nagy kezdő nyomást Rei Moura Davide Cláudio bevezető bombái, majd  Constantino Vinas Alejandro gólja jelentette: 0-1 a 23. percben.

 

A Rába óriási erőfeszítéseire egy mintaszerű és viharos, de sajnos gólt nem hozó Varga – Hosszú támadás volt a válasz. A fellazult védelmen támadt rést Drahovsky Thomas használta ki 0-2 a 27. percben.

 

A nyílt játék innét egy hihetetlen precíziós csatává alakult. Fehér Zsolt fölvállalva a benne rejlő kockázatot, a vészkapusos harcmodort választotta. A feladatot a Dunaferr DUE RENALPIN FC legénysége mintaszerűen és idegőrlő pontossággal oldotta meg. Schrancz, Varga, Horváth N, Németh, és Hosszú tökéletesen beszorítva győrieket a kapujuk előterébe, remek helyzeteket alakított ki, ők viszont mesterien állták a kihívást.

 

Fehér Zsolt időt kért két perccel a vége előtt. Csapata megpróbált gólt lőni, ami azonban a vendégek kiváló teljesítménye miatt ezen az este nem sikerült. Mi több: Calvo Rodrigez Juan Ramon az utolsó pillanatokban a saját hetesétől az újvárosi kapura emelt: 0-3 a 40. percben. A gól meglehetősen véleményes körülmények, a dudaszó közben született, de a lényegen nem változtatott.   

 

A Dunaferr DUE RENALPIN FC méltó ellenfele volt a Rába ETO-nak. Remek játékkal bizonyította a tudását és a felkészültségét. A vendégcsapat csak a legjobb légiósaival tudta fölvenni a hazaiakkal a versenyt. Az első góljuk szerencsés, a második megérdemelt, a harmadik a duda megszólalása pillanatában született üres kapus találat volt.

 

A Mesterek csatáját élvezhettük a pályán és a kispadon egyaránt!

 

Fehér Zsolt: „ Úgy gondolom, hogy erre mondják, hogy igazi kupamérkőzés. Az eredmény abszolút nem kontrázza hűen a játék képét. Sokkal több helyzetünk volt, mint az ETO-nak, akik négy helyzetből szereztek két gólt és a végén az üres kapunkra lőttek egyet, így megérdemlik a továbbjutást. Gratulálok nekik és sikert kívánok a nemzetközi kupacsatájukhoz.”

 

Anguló Lopez Marco Antonio: „ Boldog vagyok, de ez egy nehéz mérkőzés volt. Mindkét csapatnak a final four-ban lenne a helye. Jó kontrákból lőttük a góljainkat, így született a győzelmünk.”

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB