Oldalsáv

A kiharcolt diadal

2016. november 29.
A Férfi Futsal NB I 10. fordulójában rendezték meg a Dunaferr DUE RENALPIN FC – I. Futsal Club Veszprém 4-2 (1-1) mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban, 2016.11.28-án. Adrenalin mentes visszatekintés az eseményre.

Játékvezető: Viczián Mátyás

Asszisztensek: Finta Zoltán, Borbás Bottyán Aurél

 

Dunaferr DUE RENALPIN FC: 29.Reveland Zoltán, 15. Varga Csaba, 20. Hosszú Ádám, 3.Horváth Norbert (16'),  6.Klacsák Bence (21’)

Csere játékosok: 12.Varsányi Áron, 5.Schrancz Balázs, 7.Fridrich Dávid,     8.Horváth Szabolcs, 19.Józsa Tamás (27’),11.Fekete Róbert, 4.Németh Péter (33’), 17.Csányi Dávid István, 1.Rigó László

Vezetőedző: Fehér Zsolt.

 

I. Futsal Club Veszprém:    1.Schmidmajer Ádám, 19.Bognár Péter,     7.Tatati József, 14.Boromissza Gábor, 4.Hoffer Levente.

Cserejátékosok: 16. Finta Péter, 13.Boromissza Dániel, 17.Füzy Zsolt (38’), 9.Tar Tamás (12’), 5.Petróczi Márton Mátyás, 11.Sándor Dániel László, 30.Spandler Mátyás.

Vezetőedző: Madarász János

 

A megmérkőző felek alapos bemelegítéssel (a hazaiak imponáló vidámsággal) készültek a kezdő sípszóra. Az újjászerveződött hazai szurkolótábor a (Black Army) már jó előre elfoglalta a helyét, a veszprémi buzdítók némi késéssel érkeztek. A közönség többi része halkan bizakodott a jó újvárosi sorozat folytatásában.

 

Ahogy az óra elindult, a csapatok minden óvatoskodás nélkül csaptak a lovak közé. Húsz másodperc múlva máris egy tempós Varga – Hosszú akció után gyűlt meg a gondja a Schmidmajer Ádám által dirigált veszprémi védelemnek. A továbbiakban nem nagyon akarták a véletlenre bízni a dolgokat és a középpályáig tolták előre a romboló tevékenységüket. Varga azonban túljárt az eszükön és a harmadik percben máris áttörte ezt a zónát és erős lövését, csak egy kapus bravúr mentette.

 

Aki a vendégek őszi sikerét szerette volna igazolva látni, annak a negyedik perctől folyamatosan bizonyított Boromissza, Tatai, és Füzy a remek lövéseikkel. Válaszul a Dunaferr kapujában Reveland Zoltán kezdte meg az aznapi bravúr sorozatát.

 

A játék hatalmas lüktetéséből Horváth N, Fekete és Hosszú is kivette a részét, de próbálkozásaik gól nélkül zárultak.

 

A vendég rohamok végül eredményt hoztak, hiszen Tar megszerezte a csata vezető gólját 0-1a 11. percben.

 

Ez a találat csak olaj volt a tűzre, hiszen hatására még komolyabb küzdelem alakult ki a középpályán. Tatai az előny növelésére tört a tizenharmadik percben, a hazai oldalon Fridrich kétszer is ordító helyzeteivel az egyenlítésre a rákövetkezőben.

 

A bátor akciókat a két vezetőedző valószínűleg eredményesebbé kívánta tenni az egymást követő időkérésükkel. A módszer az újvárosiaknál jobban bevált, hiszen Németh  és Horváth Norbert által bemutatott mesteri támadásból utóbbi parádés gólt szerzett  1-1 a 16. percben.

 

A remek hangulatban szurkoló nézők nem unatkozhattak és erről a hazaiaknál a Németh-Varga-Klacsák trió, a veszprémieknél az elemébe lendült Tatai gondoskodott. Iparkodásával már-már mattolta Revelandot, de Klacsák a védelemben is kiválóan muzsikált, így az 1-1-es eredménnyel vonultak a szünetre a csapatok.

 

Újratöltve

 

Úgy tűnt a két Mester is remek formában alkotott, hiszen a csapataik még nagyobb tempóval estek egymásnak az újrakezdés után. A rajt az újvárosi csapatnak sikerült jobban, hiszen egy Hosszú – Klacsák álomjáték után Klacsák lövése gólt hozott: 2-1 a 21. percben.

 

A gólgyártásból Hosszú-Fekete és Varga sem akart kimaradni, legalábbis a bámulatos akcióikból születő lövéseik ezt igazolták. A hazai lendület tovább tartott és egy újabb labdazsonglőr szintű támadás végén Hosszú önzetlen passzát követően Józsa védhetetlenül helyezett a hálóba: 3-1 a 27. percben.

 

A végjátékra a lendület csak tovább erősödött. A veszprémi csapatból főként Tatai volt elemében, aki a mérkőzés során számos alkalommal bombázta Reveland védművét – ezen az estén esélytelenül. A lélegzethez jutó hazaiak egyből villantottak egy látványos akciót, de Boromissza egy kicsit túllőve a célon leterítette a biztatóan kitörő újvárosi Józsát és az eset ezúttal egy piros lapot ért a számára. A kiállítás miatt emberhátrányba kerülő veszprémiek nem tudtak mit kezdeni a következő hazai akcióval így Horváth Norbert mesteri passzát Németh Péter tanári eleganciával helyezte a hálóba: 4-1 a 33. percben.

 

A veszprémi szívvel nem kívánt újabb találat után Madarász János időt kért, majd vészkapussal folytatták a csatát. A rövid eszmecsere jót tett nekik, hiszen mindent egy lapra téve folytatták a játékot. Előbb Hoffer tett egy kísérletet a gólszerzésre, de sikeres megoldást Füzy találta meg aki közelről lőtt a hálóba és találatával egyúttal a végeredményt is beállította: 4-2 a 38. percben.

 

Az ünneplő hazai közönséget a csapatuk Klacsák, valamint egy újabb Horváth Norbert – Németh akcióval kényeztette a fináléban, de újabb gól már nem született.

 

Két remek csapat mérte össze a tudását ezen az estén Dunaújvárosban. A Veszprém hihetetlen energiákat mozgósított és stílusos, jó játékot mutatott be. A Dunaferr DUE RENALPIN FC-nek az első félidőben csak a számos helyzete kialakításához volt lehetősége.  A második játékrészben a mostanában beérő sziporkázó játékukra már nem volt ellenszere a nemes ellenfélnek! Megérdemelt volt a hazai siker.

 

Fehér Zsolt nyilatkozatának egyik részlete: "Úgy gondolom, hogy a Csapat minden tagja megérdemli a gratulációt… Jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben egy kicsit beragadtunk a másodikban pedig azt a játékot hoztunk, amit elvártam a játékosoktól, illetve ők is elvártak maguktól. A félidőben már mondták az öltözőben, hogy ezt a meccset már nem tudják elveszíteni és meg is csinálták. Köszönöm nekik, nagyon jó munka volt a mai nap."

 

Madarász János nyilatkozatának egyik részlete: "Szerintem mind a két csapat jó teljesítményt nyújtott. Az a csapat nyerte meg a mérkőzést, amelyik kevesebbet hibázott… A mi csapatunk mindig szívvel játszik. Amikor már mindenki a rendelkezésemre fog állni, akkor úgy gondolom be fogjuk bizonyítani, hogy a miénk a második legjobb csapat Magyarországon. A rájátszásban fognak eldőlni a lényegi dolgok."

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB