Oldalsáv

Megdobban tőle a szíve

2016. október 15.
Kihívás, küldetés, megtiszteltetés és talán még van néhány dolog, amit egy válogatott meghívója jelenthet a szerencsés kerettagoknak. Varsányi Áron a csapatunk egyik kitűnő fiatal kapusa már jó néhányszor élvezhette az ezzel járó felemelő érzéseket. Most az U21-es válogatott mérkőzéseire való ráhangolódás közben mesélt róla.

Varsányi Áron (Fotó: Dénes János) Varsányi Áron (Fotó: Dénes János) bt: Megdobban még a szíved egy U21-es válogatott meghívó láttán?

VÁ: Természetesen megdobban a szívem a válogatott mérkőzések előtt. Mindegyik meccs hatalmas megtiszteltetés nem csak nekem, hanem szerintem valamennyi válogatott játékosnak. A címeres mezben minden egyes mérkőzés egy kitüntetés. A jövő heti meccseket kifejezetten várom, mivel még csak hallottam a csengeri remek hangulatról és a románok ellen sem játszottam még.

 

bt: Mi a terved: utánuk nézel a neten, vagy egyszerűen ráteszel még egy lapáttal az edzéseken?

VÁ: Az ellenféllel nem nagyon szoktam foglalkozni. Szerintem bárki is az ellenfél elsősorban mindig a saját játékunkra kell koncentrálni. A közelgő meccsek előtt az edzéseken még keményebben dolgozok, legyen az válogatott vagy NB I.-es, azért hogy bizonyítsak az edzőmnek a csapattársaimnak és hogy csúcsformában legyek.

 

bt: Remélem rangot is ad a válogatott meghívója, de hogy plusz terheket is az biztos. Melyik dominál első helyen az életedben?

VÁ: Miután megérkezik egy válogatott meghívó rendkívül büszke vagyok rá. Mindaddig, amíg nem kezdődik meg az összetartás vagy a közös program nem érzem a plusz terheket. Azonban amikor felveszem a válogatott szerelést nem csak a pályán, hanem azon kívül is pluszt kell nyújtani, ami miatt őszintén szólva mindig izgulok egy kicsit.

 

bt: Egy kapus idegeinek is top formában kell lenniük. Erre is van valamilyen titkos felkészülési mód?

VÁ: Nincs!  Egyszerűen egy kicsit mindig izgulok meccsek előtt és alatt, de ezt már megtanultam kezelni, megpróbálom a saját hasznomra fordítani és nem mutatni kifelé.

 

bt: Milyen eredménnyel lennél megelégedve a Címeres mezben?

VÁ: Mindenféleképpen a maximummal!  Én sajnos nem tudom pontosan, hogy milyen erőt képvisel a román U21-es csapat, de szerintem fogunk győzelmet aratni.

 

bt: A válogatott túrája előtt még egy nagyon komoly bajnoki meccs is vár rátok, ezúttal a Nyírgyulaj ellen. Azt is egy komoly kihívásként kezeled?

VÁ: Ugyanolyan komoly, mint a válogatott meccs. Hasonlóan trenírozom magam arra is és a végéig fontosabb is lesz, mint a válogatott.

 

Maximalistán

Legalább három fronton várják a kihívások Józsa Tamást az egyik fiatal és tehetséges játékosunkat. A csapatunk tagjaként a bajnoki menetelés, U21-is válogatottként a Románia elleni dupla mérkőzés és emellett az általa fontos feladatként számon tartott tanulmányai. Ennyi feladat mellett nincs helye az életében az álmodozásnak.

 

Józsa Tamás (Fotó: Dénes János) Józsa Tamás (Fotó: Dénes János) bt: Örömmel láttam, hogy ismét meghívót kaptál az U21-es válogatottunkba. Ez egy újabb nagy feladat, vagy inkább elismerés a számodra?

JT: Mindkettő. Először is elismerés, hiszen minden fiatal futsal játékos szeretne a korosztályos válogatottban játszani, a címeres mezt viselni. Másodszor: valóban egy újabb nagy feladat, mert a válogatottban játszani sosem könnyű, nagy felelősséggel jár.

 

bt: Mikor kezded a ráhangolódást?

JT: A meghívó átvételének napjától már fejben készülök, hogy ne legyen pszichésen nagy a teher, de sajnos az elmúlt pár napban nem tudtam csak a focival foglalkozni, mert a következő vizsga időszak miatt a tanulásra is kellett koncentrálnom.

 

bt: Mértékadó vélemények szerint lassan az első csapatban is megállnád a helyedet. Ez egy bizonyítási lehetőség az előrelépéshez?

JT: Persze nagyon jó érzés lenne, ha már az „A” válogatottba is bekerülnék, de mindig az adott feladatra kell koncentrálni és ott kell odategyem magam nem pedig álmodozni.

 

bt: A válogatottban kapott feladataid hasonlók az itthoni, a klubban megoldandókhoz?

JT: Klubcsapatomban az edző a pálya szélén számít rám, a válogatottban viszont hátsó játékos vagyok. A Mester valószínűleg az eltérő játékos állomány miatt így látja legjobbnak a csapat felállását.

 

bt: Milyen eredménnyel lennél megelégedve a Címeres mezben?

JT: Maximalista játékos révén csak a győzelem van a szemem előtt, nem csak hazai pályán, hanem idegenben is.

 

bt: Klubszínekben is egy nagy mérkőzés vár rátok: a Nyírgyulaj elleni. Mi a jóslatod és mit mersz ígérni ezzel kapcsolatban?

JT: A Nyírgyulaj egy nagyon nehéz ellenfél lesz, jó csapatuk van, ezt a tavalyi eredményük is mutatja, hiszen újoncként a felsőházba tudtak kerülni és ott jó eredményeket is értek el. A győzelmen kívül nincs más elfogadható lehetőség és ennek érdekében mindent megfogunk tenni.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB