Oldalsáv

Gólszüret kérdőjelekkel

2016. október 25.
A bajnoki tabellán elfoglalt jelenlegi helyezésétől függetlenül komoly készülődés előzte meg a Férfi Futsal NB I. 6. Fordulójában lejátszásra került, Dunaferr DUE RENALPIN FC- FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 8 – 5 (3 –2)-re végződött összecsapást. Visszatekintünk az akkor látottakra és látni fogjuk, hogy értékes győzelem volt ez is.

Játékvezető:Moldván István, asszisztens: Kovács Gábor, ellenőr Leél - Őssy Ádám.

 

Dunaferr DUE RENALPIN FC: 29 Reveland Zoltán (1), 11 Fekete Róbert (1), 20 Hosszú Ádám (1), 3 Horváth Norbert (2), 6 Klacsák Bence (2). Csere: 12 Varsányi Áron, 5 Schrancz Balázs, 7 Fridrich Dávid, 8 Horváth Szabolcs, 19 Józsa Tamás, 15 Varga Csaba (1),        4 Németh Péter, 16 Farkas Erik. Vezetőedző: Fehér Zsolt, Orvos: Dr Frank József, Masszőr: Kozmáné Provoda Éva.

 

FTC FUTSAL-FISER KLÍMA: 31 Sikur Lajos, 86 Lak Imre, 25 Andorka Kristóf (2), 9 Komáromi Péter, 88 Kulik Renátó (1). Csere: 21 Szabó Zsolt, 10 Karacs Dániel (1), 27 Horváth Benedek, 71 Kertész Gergő (1), 69 Nagy Attila, 11 Birinyi Balázs, 13 Borsi Dávid. Vezetőedző: Csernai Gábor László Masszőr: Kocsis Attila.

 

Az első percek érthető óvatoskodással kezdődtek, főleg a Ferencváros igyekezett kitapogatni a lehetőségeinek a határát. Hamarosan úgy tűnt, hogy a házigazdák nagyon udvariasan bőséges lehetőséget biztosítottak a számukra. Ezt jól vette észre a később is komoly galibákat okozó Kulik, aki két helyzet kialakítását is bevállalta, mi több: máris egy szögletet is kiharcolt.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

„Ennyit a vendégjogról!” – gondolhatták a hazaiak, akik begyújtották a rakétákat és, ha nem is mindig sikerrel, de az egész játékidő alatt folyamatosan riogatták a szépen belendülő Sikurt a Fradi kapujában. Az első rohamokat Fekete és Hosszú kaput tévesztő lövései zárták. Az erre az estére érkező gólzáport az ismét nagy elszántsággal fellépő Hosszú indította el 1-0 a 3. percben.

 

Ez a közjáték úgy látszik kódolva volt az FTC játékosaiba, hiszen szemrebbenés nélkül és egyenlőre higgadtan adogattak, amivel Reveland kapujáig is eljutottak, de erre a hazai védőknek egyenlőre volt orvossága. A vendégeknek azonban a Józsa – Fekete oktatófilmes akcióra már nem, csak a szerencse mentette meg őket az újabb góltól a 7. percben.

 

A helyi szurkolóktól elvárt erős kezdésnek Horváth is magakart felelni, aki a híres tempójában kígyózott át az előre tolódott védőkön, de amikor már egy-az egyben roboghatott volna a kapura – csúnyán leterítették a 11. percben. Az érte kapott szabadrúgást Hosszú nem tudta gólra váltani.

 

A hazai nyomás változtatásra serkentette Csernait, aki időt kért a 11. percben. Ezután valóban szervezettebbé vált a Zöldek játéka.

 

A vendégek váltása nem befolyásolta Hosszút, aki óriási energiákat dobott be a rohamaiba, az újabb lövése azonban célt tévesztett a 12. percben. A Fradi bátran kontrázott, helyzetig és szabadrúgásig is eljutottak. Egymást követték a hazai akciók, köztük Horváth a jobboldalon ezúttal megállíthatatlanul száguldott, remek lövését azonban Sikur szerencsével hárította a 14. percben.

 

A Fradi védelme szerencsés perceket fogott ki és ebből a futsal iskola szerinti kontrákat vezettek. Ebből született Andorka gólja 1-1 a 15. percben. A megszolgált gól tűzbe hozta a vendégeket, a folytatásban már Nagy vette teszt alá a korábbi csapattársát Revelandot, aki ezt a rangjához illően hárította. Nem volt ilyen szerencséje a hálóőrnek a következő rohamnál, hiszen a szépen vasalt akció felkészületlenül érte a védelmet, ami Kulik gólját hozta 1-2 a 16. percben!

 

Ez azért több volt, mint amit a Varga - Hosszú páros szívesen elviselt volna. Az elszántságukat villámgyors akciókkal és komoly lövésekkel jelezték. A bombákat a Fradi kapusa előbb hárította, de Varga ismétlése már védhetetlen volt a számára 2-2 a 18. percben.

 

A gól utáni alkalmas pillanatban Fehér Zsolt időt kért, aminek nyomán még keményebb Dunaferres támadásokat láthatott a szakértő közönség. A sorozatban Hosszú kemény bombáját mentette Sikus kapus, de Horváth N már védhetetlen feladat elé állította a 20. percben 3-2. Ezzel az állással mehettek a feltöltődésre a csapatok.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

A szünet után

 

Úgy tűnt, hogy a rövid pihenőt Csernai Gábor alapos fejtágításra használhatta, hiszen majdnem késve léptek újból a küzdőtérre. A szellemi felkészítés a második húsz percben látottak alapján hasznos befektetés volt a Ferencváros számára.

 

A játék képe az első félideit formázta, hiszen az ezen a napon is igencsak alkotó formában lévő Horváth Norbert remek szólója végén góllal indította a második felvonást: 4-2 a 21. percben. Akár egy házi versenyben, szinte egymást is űzték előre a piros mezesek, így most újra Fekete került a sorra: megállíthatatlanul kilépett és tanári eleganciával helyezett a hálóba 5-2 a 22. percben.

 

A Ferencváros játékosai kényelmetlennek találva ezt az izmosodó fölényt, megrázták magukat és az erre a váltásra fel nem készült hazaiak közelről nézték a fenyegető próbálkozásaikat. Revelandot magára hagyva egy szép támadást „engedtek” a Fradinak és ebből született Karacs gólja 5-3 a 25. percben.

 

És, ha már benne voltak az offenzívában a Zöldek, akkor előbb Lak, majd Birinyi is letesztelte az újvárosi kapuvédőt, aki hozta a jobbik formáját… A válaszakcióra Józsa szánta el magát elsőnek, aki mellé gurított a 26. percben. A tempót váltott hazai csapat beszorította a vendégeit. Az ebből fakadó tumultusban kis híján elveszett az újabb gól, de a kisodródott Varga mesteri beadását követően Klacsák szinte a gólvonalon birkózva is kiharcolta az újabb találatot 6-3 a 26. percben.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

A Dunaferr a hajrára friss erőkkel szállt a csatába. Ismét elfoglalta a helyét Horváth Szabolcs, aki talán óvatosabb, de lassabb már nem volt, mint amit korábban megszoktunk tőle. Vele egy időben egy fiatal tehetség Farkas Erik is lehetőséget kapott a bizonyításra. Mindketten éltek a lehetőséggel és komoly erősítései lehetnek a Dunaferr DUE Renalpin FC csapatának. Ugyancsak kellemes színfoltok voltak Fridrich baloldali támadásai.

 

A Ferencváros is komolyan vette a hajrát: a vészkapusos játékuk révén előbb Andorka, majd Kertész és Komáromi révén is veszélyeztetett, mi több Kertész révén még szépített is: 6-4 a 34. percben. Erre a sorozatra Klacsáknak volt egy határozott, de sikertelen válasza. Egy nehezen követhető akció nyomán Komáromi piros lappal hagyta el a pályát a 35. percben.

 

A kiállítás miatti létszámfölényt takarékosan, talán egy kicsit körülményesen adogatva használta ki a Dunaferr csapata. A ziccerből Klacsák nem tudott gólt szerezni. Nem úgy Andorka, aki a vészkapus szerepéből vágta be az utolsó góljukat 7-5 a 37. percben.

 

Az utolsó percek sem maradtak izgalmas pillanatok nélkül. Remek hazai akciók és pontosan romboló vendégek növelték a feszültséget.  A vendégek időt kértek, de ezt már nem tudták újabb gólra váltani. Reveland viszont igen! A kiváló hálóőr egy bravúrt mutatott be egy remekül eltalált labdával, ami a vészkapusos játék miatt árván maradt Fradi hálójába hullott, 8-5 a 40. percben!

 

Rangadóként készült erre az estére a vendéglátó és a valóságban egy küzdelmes mérkőzés lett belőle. Nyolcat lőtt a hazai csapat a saját bevallásuk szerint az idei szezon legszerényebb teljesítményével. A vendégek viszont több gólt szereztek, mint az előző négy meccsen összesen. A tanulság? Első körben talán csak az ismert tétel: gyenge ellenfél nincs, csak legyőzendő. A pontok megvannak és jól szolgálnak majd a végén.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

 

A mérkőzés végi nyilatkozatokból idézünk:

 

Fehér Zsolt: „A nyolc rúgott gól azt hiszem önmagáért beszél, de még legalább ennyi bennmaradt a srácok lábában…  A mai mérkőzésen ideértve a felkészülési mérkőzéseket is a szezon eddigi leggyengébb játékát produkáltuk. De az a csapat, aki ilyen „rossz játékkal” hazai pályán nyolc gólt tud szerezni, akkor az azért mégiscsak egy jó csapat. Aminek nagyon örülök az az, hogy mindenben felülmúltuk a Ferencvárost és megszereztük a három pontot.”

 

Csernai Gábor László: „Nagyon elégedetlen vagyok, mert pontért jöttünk!... Ha ezek a játékosok valóban azt nyújtják, amiket az edzéseken és a megbeszélt szituációkban csinálnak, akkor ezt a mérkőzést három ponttal hozzuk.”

 

Fekete Róbert: „Nem kezeltük le az ellenfelünket és nem is tiszteltük őket annyira, hogy az megbénítson bennünket. Attól félek, hogy nagyon gyengén teljesítettünk. Annak örülök, hogy így is nyolc gólt sikerült lőnünk, ahogy a saját találatomnak is”

 

Reveland Zoltán, aki kapusként az utolsó másodpercekben szerezte az utolsó hazai gólt: „ Örülök a gólomnak, mert így legalább valami kellemesebb szájízzel mehetünk le a pályáról. Nem sok dicsekedni valónk van a mérkőzéssel kapcsolatosan. „

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB