Oldalsáv

A FRADI ÉRKEZIK II. RÉSZ

2016. október 21.
A Magyar Labdarúgó Szövetség - Férfi Futsal NB I.-es bajnokságának 6. fordulójában kerül sor a Dunaferr DUE RENALPIN FC- FTC Futsal – Fisher Klíma összecsapásra a Dunaújváros Sportcsarnokban 2016.10.24 –én hétfőn, 19.00 kezdettel.

Valamennyi hazai csapatsportágban különleges izgalmakat jelent a Fradi vidéki vendégjátéka – leginkább a fanatikus szurkolói miatt! Nos, hétfőn este belekóstolhatunk a feltüzelt futsalos buzdításába is, amihez remélhetőleg megfelelő ellenpontot fog hozni a piros-fehér hívek támogatása! Egyenlőre azonban maradjunk a főszereplőnél, a csapatnál.

 

A futsal első osztály 2016-17-es bajnoki sorozatának nyitányakor az egyik slágermérkőzésének ígérkezett az Aramis SE - FTC Futsal – Fisher Klíma 5-1 (3-1)-re végződött összecsapás, amelyre Budaörsön a Városi Sportcsarnokban került sor. Az eredmény sima hazai győzelemről beszél, ami meg is felelt a valóságnak. Az új edző, Csernai Gábor is csak a meddő mezőnyfölényüket tudta a Fradi erényei helyett felemlegetni.

 

A második fordulóban a papírforma szerint még erősebb ellenfelet kaptak a zöldek: SWIETELSKY HALADÁS VSE –t. A szombathelyi mérkőzés 2­2 (1-0)-re végződött. A játékrész elején a hazaiak irányították a játékot, a vezetést is megszerezték, de igazándiból egyiküknek sem válna nagy dicsőségére ez a játéknap. A Fradi öröme az egyenlítés és vezetés átvétele, majd végül az egyik pont megszerezése lehetett.

 

A magyarországi futsalcsapatok sovány öröme jutott az FTC-nek a 3. fordulóban, hiszen ekkor mérhették magukat egy nemzetközileg is értékelhető ellenfélhez a Fába ETO-hoz. A pontok sorsa általában nem kérdéses, csupán a különbség lehet az, ami ezúttal 8-0 lett… Nyilván a győriek javára.

 

A 4. Fordulóban beteljesült a régóta dédelgetett Fradi álom: hazai pályán, újból az első osztályban megmérkőzni egy komoly ellenféllel, aki ezúttal a NYÍRGYULAJ KSE lett. Két addig alul teljesítő, sikerre éhes csapat állt fel egymással szemben a TV nyilvánossága előtt. A nagy küzdelem végül 1-1-es pontosztozkodást hozott a kihagyott ziccerek találkozóján.

 

A Göcsej ellen a hazai pályájukon még a kiforrott csapatoknak is nehezen terem babér. A Ferencvárost sem sok jóval kecsegtette az 5. forduló adta lehetőség Zalában. A hazaiak nem engedték, hogy elrontsák a játékukat és következményeként a jókedvüket: 2-0-ra zárták a meccset. Csernai Gábor szerint a fővárosi csapat ezen a kiránduláson mélyen a tudása alatt teljesített.

 

Így jutottunk el a 6. fordulóig, amiben a Dunaferr DUE RENALPIN FC ellen léphetnek pályára, a Dunaújváros Sportcsarnokban 2016.10.24-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel.

 

Gondolom nem udvariatlanság, ha a mi csapatunkat jelöljük az esélyes címmel ezen a találkozón. A fair play jegyében még azt is mondhatjuk, hogy a futsal labda is gömbölyű és elvileg bárhová is begurulhat, de mi ezzel együtt a hazai csapatra fogadnánk!

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB