Oldalsáv

A Fradi érkezik I. rész

2016. október 19.
A Magyar Labdarúgó Szövetség - Férfi Futsal NB I.-es bajnokságának 6. fordulójában kerül sor a Dunaferr DUE RENALPIN FC- FTC Futsal – Fisher Klíma összecsapásra a Dunaújváros Sportcsarnokban 2016.10.24 –én hétfőn, 19.00 kezdettel.

Fotó : Dénes János Fotó : Dénes János

Valamennyi hazai csapatsportágban különleges izgalmakat jelent a Fradi vidéki vendégjátéka – leginkább a fanatikus szurkolói miatt! Nos, hétfőn este belekóstolhatunk a feltüzelt futsalos buzdításába is, amihez remélhetőleg megfelelő ellenpontot fog hozni a piros-fehér hívek támogatása! Egyenlőre azonban maradjunk a főszereplőnél, a csapatnál.

 

„Az FTC visszatért a Futsal NBI.-be. Újra az NBI-ben a Ferencváros, minőségi igazolásokkal!”

 

Adta hírül a Futsal Hungary és a szaksajtó más résztvevői a szezonkezdet előtt. Nézzük csak, hogy mit is jelentett ez akkor a valóságban! Az 1988 Déli Futsal, bár nagy nehézségek árán kiharcolta a bentmaradást, mégsem indult az idei NBI-es bajnokságban, ezért egy másik csapattal kellett feltölteni az üresen maradt helyet. Az MLSZ szabályzata alapján a Kincsem és a Rubeola is élhetett volna ezzel a lehetőséggel, de nem akartak. Ezek után  a Fradi volt a következő, aki igent mondott a felkérésre, így ők készülhettek a szeptember közepén rajtoló bajnokságra.

 

Az előzményekről és az igazolásokról

 

A Fradi az idén hibátlan mérleggel nyerte meg az NBII. nyugati csoportját. A rájátszás elődöntőjében azonban nem tudta legyőzni a Bőnyt. Ezért bár a bajnoki menetelés közben összesen egy alakalommal szenvedett vereséget, mégsem tudta megnyerni a rájátszást, és vele a feljutást.

 

Úgy tűnik, hogy a szakág jelentős eseményévé nőtte ki magát ez a speciális kvalifikáció az első osztályba. Anno a búcsúzásuk is rendhagyó volt öt évvel ezelőtt. Akkor egy bronzérem után léptek vissza. A bronzmedál ismét megkísértette őket, hiszen ezúttal a másodosztályban szereztek belőle egyet és ezzel a nyakukban léphettek a legjobbak közé.

 

A csapat menedzsmentje minőségi igazolásokkal erősített az új feladatokra. A kapus posztra Sikur Lajost az Aramistól igazolták. A hozzáértők szerint a legnagyobb fogásnak Komáromi Péter a Mezei-Vill korábbi játékosa számít. A válogatott játékos itt a zöldeknél kezdte a pályafutását.

 

Rajtuk kívül két utánpótlás válogatott játékos is érkezett: Lak Imre és Horváth Benedek személyében. Ők tavaly a Déliben tűntek fel és bizonyították a tehetségüket.

 

Legalább ilyen fontos igazolásnak számít Csernai Gábor a Ferencváros kispadján.

 

Csernai az elmúlt szezonban sikeresen vezette a Déli csapatát. Dícséretére szolgál, hogy nagy küzdelmek árán, de bent tartotta őket az első osztályban. Mivel neki különösen jó a kapcsolata a fiatal játékosokkal elvileg várható, hogy a Fradinál is rájuk fog alapozni.

 

Legközelebb a Ferencváros idei őszi mérkőzéseit fogjuk bemutatni!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB