Oldalsáv

Gálamérkőzés lett belőle

2016. szeptember 20.
Fényes siker a bajnokság 2. fordulójában az első hazai mérkőzésen a Dunaújváros Sportcsarnokban 2016.09.19-én. Dunaferr DUE RENALPIN FC-Aramis SE 12-3 (6-3). A győzelem 0-2-es riasztó nyitány után, ritkán látható kiváló közönségszórakoztató játékkal született. Duplázó gólvágókkal, egy triplázóval és egy régen várt visszatérővel ünnepelhetett a Csapat és a Közönség!

Röviden és tömören ennyi történt, de ennek az estének az eseményeit és a hangulatát felidézve élvezzük ki újra a győzelem ízét.

 

Az biztos, hogy a dunaújvárosi futsal szurkolók már nagyon várták a csapatuk első hazai mérkőzését, de ilyen drámai kezdésre, majd az azt követő sziporkázó, gólzáporos mérkőzésre valószínűleg legmerészebb álmaikban se sokan gondoltak.

 

Az első percben még Klacsák és Varga veszélyeztette a korábbi csapattárs, Hegedűs kapuját, de ő jól olvasta ezeket az akciókat így a gyors hazai vezető gól ezúttal elmaradt.

 

Az Aramis az első pillanattól óriási tempót diktálva kezdte a játékot. Egyértelműen letámadtak és Roni, majd Bognár vezetésével komoly galibákat okoztak Varsányi kapuja előtt. Majdnem mindent felvonultattak, ami a gólszerzéshez szükséges: a sarokrúgást, kapufákat, létszámfölényes helyzeteket. Akcióik nyomán a második perctől már izzott a pálya és a nagy feszültségben kipattant az első sárga lap is, amit Klacsáknak címeztek. A nagy igyekezet meghozta a gyümölcsét, hiszen Pál Patrik begyötörte a játékszert a kapuba: 0-1 a 3. percben.

 

A gyors vezető gól pillanatnyilag bénítólag hatott a fehérekre, a zöldeket pedig további rohamokra lelkesítette. Ez utóbbi nyomán a nagy pergőtűzben újabb vendég találat is született: a hazai védelem percekig tartó rövidzárlatát Büki büntette 0-2 az 5. percben.

 

Ez a sokk már sok volt a Dunaferr csapatának. Az indiszponált rajt után elővették a saját játékukat: villámgyors akcióval játszották át a vendég védelmet és Fekete szellemes megoldással, balszélről próbált Hegedűs fölött a hálóba ívelni, de a kapus bravúrosan hárított. Egy perc múlva egy követhetetlen akció nyomán kapott Fekete sárga lapot a 8. percben.

 

A tempó fokozódott, amit Varga elfutása is jellemzett. Lövése alig kerülte el a kapufát. A vendégek révén Varga és Roni vette kézbe az „ügyeket”, a kapusuk balhátvédet is játszott, remek tempóban, látványosan alakultak az események. A nagy igyekezetben Sámson is kiharcolt magának egy sárga lapot.

 

A szikrázó csatában mindkét részről sebesen emelkedett a „fekete pontok” száma. A hatodikat előbb az Aramis érte el. Az érte járó büntetőt Hosszú őrületes erővel lőtte a – kapufára.

 

Ennyi pont elég volt ahhoz, hogy Fehér Zsolt megelégelve a látottakat, időt kért a 9. percben. Az újragombolt kabát már egyből passzolt: a kezdés után egy remek jobboldalon vezetett Varga - Klacsák akcióból az utóbbi parádés góllal szépített 1-2 a 9. percben.

 

A tempót növelték a csapatok: Hosszú lövése és Fekete fejese azonban elkerülte a kaput. A vendégek sem tétováztak: Pál és Roni révén tesztelték a Dunaferr védelmét, sőt szöglethez is jutottak. A feszültség is egyre fokozódott és az egyik küzdelem nyomán Roni is megkapta a sárga lapot a 11. percben.

 

Újabb nagy lehetőség elé kerültek a hazaiak: Hosszú egy tízméteressel riogatta Hegedűst – sikertelenül. Micsoda dráma - az első 12 percben már két büntetőt hagyott ki az addig egygólos hátrányban álló Dunaferr.

 

A lendület azonban nem csökkent, amit egy remek Németh – Fekete akció jellemzett, amit a most centert játszó, góllal zárt: 2-2 a 12. percben. A találat olaj volt a tűzre, hiszen még ugyanabban a percben szellemes megoldások után ismét Fekete (ezúttal már másodszor) volt eredményes, 3-2 a 12. percben. Ezt a lendületet használta ki Hosszú is, akinek két kihagyott büntető után most egy szép akcióból volt lehetősége a gólszerzésre és máris 4-2 a 13. percben.

 

Az Aramis a letámadásaival egyből jelezte: nem egy sima verésért utaztak ennyit – Roni révén szépítettek és így 4-3 a 13. percben.

 

A szoros állást mindkét fél egy sor sokat ígérő támadással módosította volna. A kapusok viszont tették a dolgukat. Ekkor viszont több kísérlet után Horváth is bejelentkezett a góllövő listára: 5-3 a 19. percben. Majd egy csodálatos Fekete- Hosszú – Horváth akció nyomán ő is az egy percen belüli duplázást hozta 6-3 a 20. percben. Ezzel az állással vonultak pihenőre a csapatok.

 

A húsz játékperc alatt született kilenc gól belelkesítette a szakértő közönséget, de látva a vendégek veszélyeztetéseit egyáltalán nem voltak elbizakodottak.

 

A 2. félidő villám kezdése után Varga tovább javított a hangulaton: 7-3 a 21. percben. Úgy tűnt, hogy a Dunaferr egy fokozattal még feljebb kapcsolt és most már kizárólag szépen vasalt akciókra törekedett. Fridrich gólja is ilyen szituáció után született: 8-3 a 23. percben. Szinte hihetetlen, de Horváth Norbert is, aki egy duplával zárta az első félidőt, javított a teljesítményén. Újabb gólja nyomán 9-3 a 24. percben. A kalapokat kéretik az égbe dobálni, mert ez kérem egy mesterhármas egy komoly tétmérkőzésen.     Ezt a sorozatot egy futsal álmokba illő Fekete – Hosszú akció zárta és ez utóbbi második találatával máris 10-3 a 29. percben.

 

Nyilvánvalóan a vendégeknek ez már egy kicsit több volt a kelleténél ezért mindent egy lapra téve még megpróbálták a lehetetlent, de Varsányi Pap, Mányi és Boznánszky lövéseit is hatástalanította. A nagy küzdelem Varga részére is meghozta a sárga lapot a 32. percben.

                                  

Súlyos sérülése nyomán, majd egy éves kemény munka után a közönség és a játékostársak üdvrivalgása mellett Horváth Szabolcs ismét tétmeccsen léphetett a pályára ugyanebben a percben.

 

A nagy közös örömöt iskolajátékkal ünnepelte a hazai csapat.  Ekkor született Varga második gólja, 11-3 a 33. percben. Az akciónak már részese volt a visszatérő Horváth Szabolcs is. Az ünnepi hangulatú mérkőzést Fridrich zárta be: 12-3 a 40. percben.

 

Elmondani is kellemesen sok volt. Egy kis bealvás után nagyszerű játékot produkálva, egy tucatnyi góllal szórakoztatta a szezon első hazai mérkőzésén a szépszámú, lelkes közönségét a Dunaferr DUE RENALPIN FC csapata.

Fotó: Dénes János Fotó: Dénes János

Szép volt fiúk!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB