Oldalsáv

A hatszoros Bajnok érkezik

2016. szeptember 27.
A Dunaferr DUE RENALPIN FC NBI.-es csapata a Dunaújváros Sportcsarnokban ezen a héten csütörtökön este a bajnok Rába ETO csapatát fogadja. A mérkőzés 19.00-kor kezdődik. A remek erőkből álló, számtalan légióssal felálló vendégekről a következő információkat ajánljuk a figyelmetekbe.

A nyolcadik szezonját kezdte meg  a Rába ETO hatszoros bajnok futsal csapata. A keretbe öt új játékos érkezett és megkockáztatjuk, hogy további erősítést jelent Marcos Angulo, a Rába ETO új spanyol vezetőedzője, aki korábban már sikeres időszakot töltött a zöldeknél.

 

Marcos Angulo érkezésével kiszámíthatóan változatlanul a támadó futsalé lesz a főszerep, ami eddig is jellemezet a Rába ETÓ-t. A játékoskerethez öt új játékos csatlakozott: Dávid Richárd, Davide Moura és Leandrinho, mint légiósok. Őket valószínűleg szerencsésen egészíti ki a két az U21-es válogatottat is megjárt fiatal: Vas Ádám, Bognár Bálint, Ez utóbbi tehetség az elmúlt szezont nálunk töltötte.

 

A régi-új mester az első sajtótájékoztatóján rém egyszerű célt állított a játékosai elé: az elvárása a csapatától nem változott ahhoz képest, amikor először érkezett Győrbe, miszerint minden mérkőzést meg kell nyerniük.

 

”Minden nap azon dolgozunk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, hogy a következő évben indulhassuk a Futsal BL-ben, ez a legfontosabb a klubunk számára.” – nyilatkozta Marcos Angulo. „Egy dolgot azonban tisztázni kell, folyamatosan emelkedik a színvonal Magyarországon és ilyen magas szinten a magyar futsal még nem volt, mint most.”

 

„Nekünk az a feladatunk, hogy az első 5-10 percben eldöntsük a találkozót. Nem szeretném, ha ellenfeleink felnőnének a mi játékunkhoz. Az első percekben szeretném megverni az ellenfeleket.” zárta mondani valóját a spanyol tréner.

 

Angulo zárásként köszönetet mondott az előző vezetőedző Jordi Illa Solé munkájáért, aki rendkívül jó csapatot hagyott rá. Nemcsak a játékosokra tért ki az új edző, hanem arra, hogy ebben a csapatban meg van a sebesség és nagyon jó játékerőt képviselnek.

 

A rövid, de meglehetősen fenyegető üzenet nyilván minden hazai csapathoz eljutott és most rajtunk a sor, hogy a lehetőségeinkhez képest lelassítsuk őket. Kész szerencse, hogy a felkészülési mérkőzéseinket a velük való megmérettetéssel zártuk, így tehát a játékerejükkel kapcsolatosan nem érhet bennünket meglepetés.

 

A győriek első két ellenfelét viszont minden bizonnyal sokkolta a Rába henger, hiszen az első fordulóban a Rába ETO - Göcsej SK találkozón a 8-3 (6-1)–es végeredmény született. Az eseményen a vendégek szép teljesítményt nyújtva három alkalommal is bevették a hazaiak kapuját.

 

A Rába ETO a második fordulóban vidéki portyára indult és ennek a Nyírgyulaj KSE látta a kárát. A goromba vendégek hatot rámoltak a hálójukba, míg egyet sem kaptak.

 

Azt nem szégyen kimondani, hogy a csütörtöki mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei, de hogy némi borsot törünk az orruk alá az egészen biztos!

Balogh Tamás
www.eto.hu

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB