Oldalsáv

Felszabadult játékkal

2016. augusztus 9.
Nem csak a szurkolóknak volt hosszú a futsal nélküli nyári időszak, hanem a Dunaferr DF RENALPIN FC megújult játékoskeretének is. Lezajlott az első felkészülési mérkőzésünk az ELTE-BEAC csapata ellen a Dunaújvárosi Egyetem arénájában. A mérkőzés a mieink 6-2-es győzelmével zárult. Fehér Zsolt vezetőedző észrevételeiről érdeklődtünk.

Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) Fehér Zsolt (Fotó: Dénes János) bt: Megszületett az első győzelmetek, amit már az új szezon teljesítményéhez sorolhatunk. Gratulálok a szép kezdéshez!

FZS: Köszönöm szépen! Bízok benne, hogy nem úgy fog alakulni, mint az előző szezonban: akkor az első mérkőzésünket elveszítettük és utána egy szenzációs szezont produkáltunk. Tehát akkor a folytatásban minden a rajt ellentétévé vált.

 

Úgy gondolom, hogy a srácok mindent kiadtak magukból a mai napon. Tudtuk gyakorolni a tavaly már jól elsajátított elemeket. Fontos volt, hogy azok a fiatalok is lehetőséget kapjanak, akik eddig kevesebbet játszottak és mellettük a frissen igazoltak is lehetőséghez jutottak. Nagyon megvagyok elégedve velük, mert nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe.

 

bt: Ennyi idő alatt képesek voltak megtanulni a figurákat?

FZS: Nem az volt a legfontosabb dolog, hogy a figurák jól jöjjenek és a játékelemeket jól elsajátítsák, Ma az volt a legfontosabb, hogy dolgozzanak, fussák ki magukat és nyilván minél többet viszontlássunk az elmúlt heti gyakorlásból.

 

A tanulás éve lesz

 

Az NB I-es csapatunk lejátszotta az első felkészülési mérkőzését az ELTE-BEAC  csapatával és 6-2-re megnyerte azt. A szimpatikus és harcos vendége nagy fába vágta a fejszéjét és komoly terveket tűzött ki maga és a csata számára is erre a szezonra. Somogyi Gábor vezetőedzővel beszélgettünk.

 

Somogyi Gábor Somogyi Gábor bt: Ma nem ti nyertetek, de talán nem is ez volt a célod?!

SG: Természetesen nem. A felkészülésünknek ez volt az első állomása. Azt kértem a fiúktól, hogy próbálják megvalósítani az elmúlt héten gyakoroltakat: biztos védekezésünkből befejezni a támadásainkat. Fegyelmezett játékot kértem, minél kevesebb eladott labdával és a könnyű kapott gólok elkerülésével.

 

Sajnos ez nem sikerült teljesen, hiszen 1-2 gólt ajándékba adtunk a Dunaferrnek, aki nyilván egy nagyon jó csapat, de ezeken kívül számtalan kihasználatlan helyzetük is volt. Az ellenfelünkkel szemben, aki a tavalyi ezüstérmes és nagy valószínűséggel az idén is elérheti ezt a helyezést, sőt talán a bajnoki érmet is megszerezheti – úgy érzem becsülettel helytálltunk.

 

bt: Milyen célokat tűztél ki a magad és a csapat elé?

SG: Eddig az utánpótlás csapatokkal foglalkoztam és ez az első évem a felnőttek között. Ezért nyilván ez nekem is egy tanuló időszak, de nagyon jó a kollektívánk, sikerre és tanulásra éhesek. Szeretnénk egy olyan karakteres csapatot összehozni, amelyik minél előbb végez a bajnokságban.

 

Sikerre éhesen

A mi csapatunk volt a mérkőzés esélyese és ezt 6-2-re meg is nyerte az ELTE-BEAC ellen. Mindkét részről a gyakorlás volt az igazi cél. A DF legénysége húsz perc után már a régi nagy játékokat idézte fel és nagy kedvvel tette a dolgát. Fekete Robi is nagy kedvvel és góllal tért vissza. Vele is a meccset követően beszélgettünk.

 

Fekete Róbert (Fotó: Dénes János) Fekete Róbert (Fotó: Dénes János) bt: Frissen fiatalosan állsz itt még a mérkőzés végén is, lehet, hogy erre az első meccses napra gyúrtál már az egész nyáron?

FR: Akár azt is mondhatjuk! Nagyon vártam, hogy vissza tudjak térni. Mindenképen olyan csapatot kerestem Ausztriában, amelynél csak 3-4 napot kelljen kint töltenem, hogy visszatudjak térni a Csapathoz, mert nagyon hiányoztak, ahogy a futsal is!

 

bt: Gólt is lőttél s emellett jól irányítottad a sorodban lévőket. Ennyire fontos volt már az első nap is?

FR: Ez volt az első mérkőzésünk, edzés jelleggel, különösebb felesőség nélkül. Úgy gondolom, hogy a csapat jól teljesített, amit a mester kért megcsináltuk. leszünk ettől még jobb erőben és jobb formában is.

 

bt: Fixre veszem, hogy ebben a szezonban mindenki meg akar verni benneteket!

FR: Szerintem ez nem baj, hiszen elég erős a keretünk ahhoz, hogy bárkivel fölvegyük a harcot. nyilván nagyon jó eredményt értünk el az előző szezonba és megpróbáljuk azt megismételni. azt nem mondom, hogy túlteljesítjük, mert azt mindenki tudja, hogy a Győr kimagaslik ebből a mezőnyből.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB