Oldalsáv

Dunaújvárosinak lenni jó dolog

2016. április 2.
Csapatunk az elmúlt napokban birtokba vette a Kemping területén megépített szaunákat miközben büszkén viselték magukon "Dunaújvárost"...
Ennek apropóján beszélgettünk csapatunk vezetőivel és edzőjével.

Budavári Árpád - startégiai vezető

CSL: Ön büszkén hangsúlyozta ki azt, ami tény: „dunaújvárosiak vagyunk” ! Miért tartotta ezt így fontosnak?

BÁ: Két dolog miatt is. Az első az, hogy itt vagyunk ezen a gyönyörű helyen és azt gondoljuk, hogy ez a kemping visszakerült a dunaújvárosi emberekhez. Ezzel a szauna parkkal kiegészülve most már végképp mindenki lejöhet, élvezheti és kellemesen töltheti el itt az idejét..

Budavári Árpád (középen) Budavári Árpád (középen) Nekünk most bajnoki szünetünk van és ide lejönni a regenerálódásunknak kedvez. Korábban már láttunk a helyszínt és megtetszett. Mádai Balázs úr a DVG ZRT elnök-vezérigazgatója felajánlotta nekünk ezt a lehetőséget és mi örömmel éltünk vele. A mai délutánon belakjuk ezt a helyszínt.

A másik dolog ez a póló, amit ma viselünk. Megláttuk és megszerettük. Örülünk, hogy van egy olyan vállalkozó, aki brand-et készül építeni abból, hogy ő dunaújvárosi. Erre mindannyiunknak szüksége van, hogy a város  ezzel a frissességgel, amit ezek a ruhák képviselnek vonuljon be az emberek emlékezetébe.

Arra gondoltunk, hogy ezt mi is nagyon szívesen hordanánk itthon Dunaújvárosban és mindenütt, ahol az országban járunk. Egymásra találtak a szándékaink. Azt gondolom, hogy jó és egyre jobb dunaújvárosinak  és a futsal csapatunk tagjának lenni.

CSL: Úgy látom, hogy a csapat kemény programjának szinte beütemezett része ez a jól megtervezett pihenés.

BÁ: A mi bajnokságunk a válogatott szereplése miatt éppen állt és ezt a rést használtuk ki. Az alapszakasz végén járunk és egyértelmű, hogy negyedikként vonulunk be a rájátszásba.

Ez egy kedvező pozíció hiszen ott nem az alapszakasz eredményei számítanak, hanem abba hetet visz az első, 5-4-3-2-1 a többiek hozománya. Ezért, csak egy ponttal vagyunk lemaradva a harmadiktól és nagyon-nagyon szeretnénk egy vaskos meglepetést okozni azzal, hogy friss és fiatal csapatként a dobogóra érünk. Ez nem egy egyértelmű elvárás, de a nyilvánosság előtt is megfogalmazott álmunk.

Ezért mindent megtesz a csapat. A vezetőedzőnkkel gőzerővel készülünk rá. A következő hétfőn játszuk az utolsó alapszakaszbeli mérkőzésünket, aminek már nem tétje a negyedik helyünk, hiszen azt már kivívtuk magunknak. Természetesen minden meccset megszeretnénk nyerni, így Zalaegerszegen is a Göcsej otthonában is, de az erre való felkészülésbe a mai egy jól beilleszthető program.  

 

Zemankó Zoltán - operatív vezető

CSL: Több fontos bejelentést is tettetek a mai napon, közülük az egyik a rajtatok látható póló viseléséről szól.

ZZ: Dunaújváros futsal csapata vagyunk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a városunk hírnevét öregbítsük. Tesszük ezt a sporton keresztül és úgy is, hogy a mi elképzelésünk találkozott egy helyi vállalkozó ötletével, aki a rajtunk látható Dunaújváros feliratú pólókat és pulóvereket készíti.

Zemankó Zoltán (pirosban) Zemankó Zoltán (pirosban) Amikor erre Budavári Árpád felesége rátalált, akkor nagy örömmel gondoltunk arra, hogy együttműködünk a helyi vállalkozóval. Ennek semmi más célja nincs, mint Dunaújváros jó hírnevét öregbítsük az országban.

CSL: A mai napra egy különleges dunaújvárosi helyszínt választottatok, miért ezt?

ZZ: Igen, itt vagyunk a kempingben, ami a korábbi években elveszítette a varázsát és a fényét. Dunaújvárosiként azt mondhatom, hogy nagy örömünkre ez a helyszín újra kinyitotta a kapuit.

Nem csak kellemes környezetet teremtettek itt az elmúlt hónapokban, hanem e mellé szaunákat és azt kiszolgáló egységeket telepítettek. Ezek így együtt kellemes kikapcsolódást nyújthatnak a dunaújvárosiak és a mai délutánon a mi csapatunk számára is.

A bajnoki sorozat szünetében vagyunk. Egy kis lehetőségünk van arra, hogy kinyújtóztassuk a lábainkat és a mai délutánt egy kellemes környezetben töltve, regenerálódva készüljünk a következő mérkőzésünkre.

CSL: Azt is tervezitek, hogy rendszeresen lejöttök ide?

ZZ: Igen, reméljük, hogy erre többször is lesz lehetőségünk. A hasonló szünetekben és, ha a fiúknak lesz erre szükségük.

 

Fehér Zsolt - vezetőedző

CS: Ez a mai programotok is az év során tudatosan felépített munkátok része?

FZS: Szeretünk minden olyan dologban részt venni, ami a városnak és nekünk is pozitív. Ez a mai egy nagyon jó dolog, hiszen kitudjuk próbálni a szauna-parkot, ami egy nagyon jó felfrissülési lehetőség a játékosoknak  és egy nagyon jó csapatépítési tréning. Este egy közös vacsorával zárjuk a napot.

Fehér Zsolt (zöldben) Fehér Zsolt (zöldben) CSL: A modern, kemény felkészülésnek része kell legyen a pihenés is?

FZS: Valóban nagyon nagy terhelésnek van kitéve a csapat az egész szezon során. Főleg a válogatottbeliek, akik időnként nyolc napot is együtt töltenek a kerettel és olyankor napi két edzésük és mellette komoly utazásuk is van. Azoknak a srácoknak is, akik nem szerepelnek a válogatottban és én nem vagyok itthon, Schrancz Balázs szokott eléggé izzasztó felkészüléseket vezényelni. Kell is, szükségünk is van rá, mivel két hét múlva kezdődik a rájátszás és ott nagyon jól szeretnénk szerepelni!

CSL: Ma feltöltődnek a fiúk és utána folyik tovább a kemény munka?

FZS: Így van, a mai nap arra van szánva, hogy egy kis felfrissülés és csapatépítő tréning történjen. Viszont a holnapi naptól már kőkeményen fogunk dolgozni, készülünk az előttünk álló következő feladatra, ami Zalaegerszegen következik, ahol az alapszakasz utolsó mérkőzését fogjuk játszani a jövő héten hétfőn.

(Az intejúkat köszönjük Csetnegi Lászlónak - DSTV)

Dunaújvárosiak Dunaújvárosiak

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB